Máte pojištěné LEGO?

Založil Blake, 14.08.2008, 21:28:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Blake

Dneska mě napadlo toto téma po návštěvě ostříleného pojišťovacího agenta po kterém jsem chtěl pojistit majetek v bytě proti živlům (blesk, voda a OHEŇ). Řekl jsem si, když už sepisuji pojistku tak bych si mohl pojistit svou sbírku LEGA. Když jsem mu to řekl i s cifrou, říkal, že s takovím případem se ještě nesetkal a že musí zjistit zda se dá LEGO považovat za zběratelskou věc (např. jako zbírka loveckých zbraní), na kterou se vztahují speciální pojištovací formuláře. Zavřel noťasa, že se na to hned ráno mrkne. Pak napíši jak to dopadlo.  ;D

MasterWindu

Perfektný nápad  :D
No chcem vidieť toho poistováka ako by sa tváril keby niektorí z členov fóra /nebudem menovať, tí ktorím sa valí lego aj s chladničky vedia/ chceli poistiť svoju "maličkosť".
OK, ak budeš vedieť viac tak daj info.
Dark ages forever ...

Jarmila

Já i bez pojištění lega mám tak velkou pojistku na barák a domácnost, že přidat k tomu ještě pojištění lega, tak je ze mne sociální případ. A navíc, kdybych přiznala cenu těch platových čudlíků  ;D, tak mne zbytek rodiny zbaví svéprávnosti a zablokují mi účet.  ;D Navíc to nepovažuji za sbírku, ale jen za trošku větší hromadu hraček.  :P
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

MasterWindu

:D " ...trochu vetší hromada hraček.."   :-X
...hm niekedy premýšlam, že keby lego-fan čo má rodinu, ju nemal a žil by sám, tak by nemal žiadnu hranicu. To by potom vyzeralo u každého ako "kamený obchod spec. na lego"  ;)
Dark ages forever ...

Jose

Citace od: Jarmila kdy 14.08.2008, 23:42:31
A navíc, kdybych přiznala cenu těch platových čudlíků ;D, tak mne zbytek rodiny zbaví svéprávnosti a zablokují mi účet. ;D

S tím souhlasím. Když jsem viděl poslední fakturu za Lego tak jsem šel do kolen. Před zbytkem rodiny všechny účtenky za Lego úspěšně tajím.

Jinak u mě už to pomalu vypadá jak v spec. obchodě s Lego (hlavně SW). ;D ;D ;D

MasterWindu

Jose to tiež vystihol, u mňa je to tak isto.  :-X
Dark ages forever ...

Blake

Tak mám pojištěn byt i LEGO!  ;D

Jedná se o klauzulku: Věci zvláštní kulturní a historické hodnoty, starožitnosti včetně starožitného nábytku, umělecké předměty, věci sběratelského zájmu včetně sbírek, pokud nejsou uloženy v uzamčeném trezoru.

Hned je člověk klidnější!

Jose

Tak to už pomalu stojí za úvahu. Mno, ale přeci jen...

Mellory

Citace od: Blake kdy 18.08.2008, 21:12:36
Tak mám pojištěn byt i LEGO!  ;D

Můžeš se jen tak pro informaci podělit, jak moc to zatíží peněženku? :)
Nothing is true. Everything is permitted.

Blake

Když vezmeme v potaz pojištěnou hodnotu 100.000,- tak do 500,- ročně. Je to proti poškození, odcizení. Za klid v duši to jde.

Blake

Hmm, asi jsem jedinej.  ;D Nikdo o tom ani neuvažuje?

otaznik

Citace od: Blake kdy 20.08.2008, 20:41:54
Hmm, asi jsem jedinej.  ;D Nikdo o tom ani neuvažuje?
Uvažuje.

5o

Ja by som povedal, že uvažujú aj viacerý, len trošku je problém reálne ohodnotiť svoju zbierku. Neviem teda ako to majú ostatný, ale ja mám pár cenných exemplárov a s tými sa hráme pomenej. Potom sú tu ostatné sety a jednotlivé diely, kde nie je problém z brucha povedať cenu. A ďalšia vec, v prípade poistenia domácnosti je táto určená na dáku hodnotu, či už tu mám plazmu na celú stenu, štyroch vypchatých tygrov, kuchynskú linku za 200.000 alebo Lego za niekoľko desiatok či sto tisíc.
Preto lebo Lego...

Blake

Citace
Co se týče Lega, tak mám tušení, že obzvlášť u věcí sběratelské hodnoty budou standardní limity dost nízké a prokazování hodnoty obtížné.

Z toho mám taky menší obavy. Když jsem se na to ptal agenta (na příp. náhradu škody), tak mi akorát řekl, že stačí nafotit a likvidátor uhradí vzniklou škodu, ALE už jsem z něho nedostal kolik. Věřím, že bych se domluvil k mé spokojenosti.
Nic méně jsem pojišťoval LEGO hlavně z obav možného vyhoření. A tam pojišťovna hradí vše v plné výši.