Vyplatí se kupovat díly?nebo celý set?

Založil Nychrom, 13.08.2008, 15:33:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Nychrom

Po dlouhé době jsem si řekl že nemá cenu s lítostí obdivovat vaše geniální hrady a že bych mohl také jít ve vašich stopách ale háček je v tom že nevím jestli si koupit díly zvlášť nebo celý set nějaké ho hradu???.Poněkud nemám tolik dílů.Prosím poraďte a zdělte mi svoji zkušenost.
Lego je jedna věc, ale důležitější je nápad.

Jamesek

Prvních deset hradů si kup jako stavebnice a pak jen díly co ti ještě budou chybět. Víceméně je už lepší mít něco vymyšlené a namalované a kupovat konkrétní chybějící dílky. Ale dá se dobře stavět i z těch prvních deseti hradů ;)

Číslo deset berte orientačně - někomu stačí jeden dva, někomu nestačí dvacet ;) To se zjistí až při stavění ...

linhi

Já kupuji pouze dílky - hrady mám asi jen 3.

Colonel32

jako nejlepsi zdroj dilu pro zacatek se mi jevi kw nebo nekompletni hrady. do budoucna pak zjistit, jaky styl stavby ti vyhovuje, a tomu castecne prizpusobit nakup samotnych dilu.

ale pokud chces pouzivat sedou, tak je dost dulezite se rozhodnout, jestli budes stavet ve stare nebo nove sede (nebo jestli to budes zkouset kombinovat - coz ale povazuji za nejhorsi moznost)

otaznik

Citace od: Colonel32 kdy 13.08.2008, 17:59:15

ale pokud chces pouzivat sedou, tak je dost dulezite se rozhodnout, jestli budes stavet ve stare nebo nove sede (nebo jestli to budes zkouset kombinovat - coz ale povazuji za nejhorsi moznost)
Schválně jsem si dal k sobě starou a novou šedou a pro stavbu hradů mi to přijde naprosto v pohodě.

blackrabbit

Citace od: Jamesek kdy 13.08.2008, 16:03:33
Prvních deset hradů si kup jako stavebnice a pak jen díly co ti ještě budou chybět.
Souhlas, já osobně začínám kupovat hrady. Příjde mi nesmyslné kupovat to po dílech  ::). Ale volba je na tobě...  ;)

Aki

Já kupuji po dílech. Uznávám, že to není zrovna ekonomické, ale alespoň mi tu doma nepřekáží kvanta nepotřebných dílků.

Colonel32

peknym starym hradem do sbirky nepohrdnu, ale u novych hradu spis koupim vice ks v nejake akci, rozeberu na dily, ty co povazuju vhodne ke stavbe svych hradu si necham a zbytek rozhodim do BL, + dily, ktere rad pouzivam, a kterych se mi obecne nedostava dokupuji samostatne.

Micho

Citace od: Aki kdy 13.08.2008, 23:05:21
Já kupuji po dílech. Uznávám, že to není zrovna ekonomické, ale alespoň mi tu doma nepřekáží kvanta nepotřebných dílků.

Práve kupovanie po dieloch je ekonomické.  8) 8) 8)

***Banana.com

Citace od: Micho kdy 14.08.2008, 09:01:14
Citace od: Aki kdy 13.08.2008, 23:05:21

Práve kupovanie po dieloch je ekonomické.  8) 8) 8)

Také myslím, alespoň pro stavitele se specifickými potřebami. Koupit zmiňovaných 10 hradů znamená mít kromě jiného například 10 baseplates, které využije málokdo, u většiny hradů rovněž množství prefabrikovaných castle walls, které pure stavitelé dost odmítají, aj. Koupit celé sety sice v přepočtu na průměrnou cenu dílu vyjde nepochybně levněji, pokud ale poté stavitel dvě třetiny dílů odloží coby nevyužitelné do skříně, průměrná cena za zbylé využitelné díly vyjde vyšší, než kdyby je koupil cíleně na BL...

Na hraní či freestyle stavění je oproti tomu KW jasnou volbou, podstatně výhodnější..