(Vlastní) Restaurace s rozhlednou

Založil Jonas, 22.07.2008, 22:36:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JimB

:o :o :o Nemám slov, jednoduše dokonalé. Také se přimlouvám za zachování pro příští výstavu, pokud nemáš v plánu postavit něco dalšího. Ze zvědavosti jsem se podíval na svoje oblouky a máš recht: při srovnání Arch 1x5x4 ze setů 7094 a 7413 jsem zjistil, že novější mají o polovinu užší vnitřní stěnu, tím pádem je stud na kostce příliš úzký na to, aby tam držel. Na svém novém mocu také potřebuji dost DkRed barvy, naštěstí ji můžu kombinovat s červenou, ale výsledný efekt není úplně ono, takže problém s jejím nedostatkem bohužel znám.
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

JardaL

Citace od: Jonas kdy 25.07.2008, 10:57:13
Tak restaurace s rozhlednou už stojí.

Takže takto vznikalo barevné schéma, které pak stálo u řady nákupů na BL. Celkem jsem musel nakoupit (speciálně jen pro tuto stavbu) asi 2000 položek - většinou šlo o ty nejmenší a nejtitěrnější dílky.

....

Také já se přidávám k zástupu gratulujících. Pro tohle forum je to vždycky pořádný zážitek, když někdo bez zbytečných okázalostí předvede ze dne na den tak skvělý projekt.

Soukromně mám jednu otázku - jakým stylem pracuješ? Nejprve  CAD? NEbo nejprve pokusy se všelijakými dílky a barvami a pak zhruba spočítat a objednat?
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Jonas

Díky za pochvaly.
Však jsem se více než půl roku nedostal ke stavění. Takže jsem si to musel pořádně vynahradit.

Citace od: JardaL kdy 25.07.2008, 23:07:16
Soukromně mám jednu otázku - jakým stylem pracuješ? Nejprve  CAD? NEbo nejprve pokusy se všelijakými dílky a barvami a pak zhruba spočítat a objednat?

Na CAD je potřeba čas a ten nemám. A navíc i tak už trávím veškerý čas před monitorem. Takže většinu těch nápadů a postupů jsem si zkoušel během vzácných volných chvilek na skutečných dílcích, metodou "nápad, pokus, omyl (a jen výjimečně úspěch)".  Třeba idea konstrukce šestiboké věžičky na rozhledně vznikala asi měsíc.
Jonas - Můj Brickshelf

zakm

Aj ja sa pripájam ku gratulácii fakt dobré spracovanie originálu.
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

JardaL

Citace od: Jonas kdy 26.07.2008, 11:08:56

Na CAD je potřeba čas a ten nemám. A navíc i tak už trávím veškerý čas před monitorem. Takže většinu těch nápadů a postupů jsem si zkoušel během vzácných volných chvilek na skutečných dílcích,
Tak to jsme na tom stejně. :-)) Osobně jsem to dotáhl už tak daleko, že během rozličných jednání si ve volných chvílích kreslím do bloku nápady na realizaci. :-))
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Jonas

Pokud vás má stavba zaujala, nabízím ještě pár zajímavostí z historie její předlohy. Celou historii (plnou zvratů) jsem pojmul obrazově, takže stačí jen se dívat na časově seřazené obrázky z mého archivu.

Zde je odkaz.
Jonas - Můj Brickshelf

Jonas

Pro ty Kostkaře, které zajímají rozhledny (i ty, co nejsou postaveny z Lega), nabízím obrazové vyprávění o tom, jak jsem strávil pár dní své letošní dovolené. Bylo to docela dobrodružné a fyzicky hodně náročné putování za utajenými či zaniklými vyhlídkovými stavbami Sudet.

Ač to zní možná neuvěřitelně a nadneseně, tak jsem si při nich připadal trochu jako Indiana Jones. Už třeba proto, že jsem putoval a v terénu pátral podle 100 let starých (německých) map a občas do údivu přiváděl místní obyvatele, když jsem je přesvědčoval, že někde v okolí jejich obce by měla stát bývalá rozhledna, o níž ovšem často ani neměli tušení.

Viz odkaz

Jonas - Můj Brickshelf

zelenac

krásné skvělá barevná kombinace

mirek

Nenacházím slova. Jsem plný údivu.Překrásné.

Icewalker

Rozhledna se mi moc líbí. Stejně jako Tvé město. A propos, to asi nebude již nijak zvlášť upravováno, že?
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

AdamKo

ÚŽASNÉ VELEDÍLO!!!
Nad vyřešením střechy a věžiček smekám ;)    Ze všeho nejvíc na mě ale asi zapůsobila ta vyšperkovaná velká půlkruhová okna v přízemí. Snad proto, že mi připomínají moji oblíbenou a také mnou hojně navštěvovanou železniční stanici - resp. její secesní verandu - v Hrubé Vodě u Olomouce (bohužel už hodně dlouho v žalostném stavu a volající po rekonstrukci... :-[ )

Colonel32

Nejen že tu zelenáč ressurectoval rok a půl starý topic (a dost dobře nechápu, proč už není v moderaci), ale navíc se tu několik veteránů rozplývá nad úžasností tohoto díla (tz. ho vidí poprvé).

Nevím co z toho je horší.