Lego v Bibione

Založil Galtar77, 17.06.2008, 13:57:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Galtar77

V Bibione (Itálie) :-) na dovolené jsme narazili na velký hračkářství BERTI.Měli tam docela dost velký výběr lega a i dost starších setů. Jen ceny byli v eurech podle katalogu. Zrovna neměli nic v akci.  :(

Je to jen zajímavost kdyby se tam někdo chystal na dovolenou :-) ;)

Omluvte kvalitu fotek, přece jen mobil není foťák.

zakm

To čo je to tam na tom predposlednom obrázku ten set s tým autobusom ? Ten som ešte nikde nevidel.  ???
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

Jindroush

To taky není LEGO, ale Brick - aspoň podle loga to tak vypadá.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Skyder

Citace od: Jindroush kdy 17.06.2008, 16:51:54
To taky není LEGO, ale Brick - aspoň podle loga to tak vypadá.
Tiez si myslim. Hladal som na tom nejake cislo /zoom/ ale nic. Mozno autor nieco vie.
Skyder

MwK

V Bibione som už hodne dávno nebol,naposledy asi v roku 2002,ale pamätám si že v Bertim lego nikdy nemali,vlastne v celom Bibione nikdy žiadne legá nemali... :P
Ale ako vidím,hodne v tomto smere aspoň Berti pokročil... >:D

For Galtar77:
Bol si aj v ostatných hračkárstvach?Máš ešte nejaké foto?Kedysi tých hračkárstiev bolo tuším okolo 15 a všetky mali všetko,okrem lega... ::)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

***Banana.com

Uff, ty Basicy z první fotky by stály za průzkum...

Galtar77

Citace od: zakm kdy 17.06.2008, 16:39:06
To čo je to tam na tom predposlednom obrázku ten set s tým autobusom ? Ten som ešte nikde nevidel.  ???
Na ně jsem se na díval, ale po prozkoumání v obchodě to lego není. byla to  napodobenina lega. Kupodivu jsem tam nikde neviděl Abrick:-)

Galtar77

Citace od: MwK kdy 17.06.2008, 17:03:57
V Bibione som už hodne dávno nebol,naposledy asi v roku 2002,ale pamätám si že v Bertim lego nikdy nemali,vlastne v celom Bibione nikdy žiadne legá nemali... :P
Ale ako vidím,hodne v tomto smere aspoň Berti pokročil... >:D

For Galtar77:
Bol si aj v ostatných hračkárstvach?Máš ešte nejaké foto?Kedysi tých hračkárstiev bolo tuším okolo 15 a všetky mali všetko,okrem lega... ::)

Dívali jsme se ještě do dvou, měli tam taky pár kousků lega. V Berti jich měli nejvíc na výběr a některé docela starší vydání. V jednom měli hlavně kostky v boxech asi 6 druhů. Např. co si pamatuju  Duplo 4422 za 18.5 EUR. A Jodu měli za 134 EUR, 7900 za 28 EUR. To je tak vše co si pamatuju:-)

JardaL

Vzpomínám si před pár lety byvše náhodou na jednu noc v Bibione, taky jsem checknul nějaký krám s Legem a při pohledu na uvedené ceny jsem se ani příliš nedivil, že vidím poměrně široký výběr nových ale zejména starších setů.

Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Galtar77

Citace od: JardaL kdy 18.06.2008, 22:11:14
Vzpomínám si před pár lety byvše náhodou na jednu noc v Bibione, taky jsem checknul nějaký krám s Legem a při pohledu na uvedené ceny jsem se ani příliš nedivil, že vidím poměrně široký výběr nových ale zejména starších setů.

Na druhou stranu, jak posiluje koruna, tak příští rok už to můžou být zajímavé ceny pro nás. Vzhledem k tomu, že je nemění  ;)

JimB

Citace od: banana.com kdy 17.06.2008, 18:43:37
Uff, ty Basicy z první fotky by stály za průzkum...
Poslušně hlásím, že průzkum byl proveden dne 14.7.2008.8) Hračkářství Berti jsou dvě naproti sobě na křižovatce ulice Via Maja s nějakou jinou (jméno si nepamatuji). V tom prvním mají jen nové sety za více méně běžné ceny, např.:
6212-X-wing za 80 €
7344-Dump truck za 32,5 € (těch tam bylo aspoň 5ks)
6211-ISD za 200 € (6ks)
10177-Boeing 787 za 164 €
7237-Policejní stanice za 90 €

Druhé hračkářství je zajímavější:
5482-Creator za 47,5 €
4029-Creator za 34,5 €
1349-Filmové studio za 258 € (pěkná pálka :()
8458-Silver Champion za 350 € (ještě větší pálka >:(, za tuhle cenu tam bude hodně dlouho)
8286-Technic za 135 €
8082-Technic universal building set za 150 €
8064-Technic universal biulding set za 75 €
3420-Fotbalové hřiště za 72,5 €
6982-Explorien starship za 103 € (imho docela dobrá cena)
4177-Creator za 51,5 €
6337-Fast track finish za 90 €
6959-Spyrius za 100 €
6089-Stone tower bridge za 120 €
4163-Basic za 125 €
735-Basic za 195 €
577-Basic za 200 € (dooost archivní set)
733-Basic za 250 € (nejstarší MISB který jsem v životě viděl :o)
dále tam měli ještě: 8247, 8350, 6579, 8457, 8300, nějaké town jr. sety a jeden basic u kterého vím jen, že stál 100 €, protože číslo jsem několikanásobným přepisováním zkomolil.:-[ (je vyznačen na fotce)

OT: Bydleli jsme na severu kousek od Bolzana, na Bibione jsem taťku ukecal, ať to spojí s výletem do Benátek, byla to sice zajížďka 160 km ;D, ale stálo to za to.

p.s.: nad oběma hračkářstvími jsou apartmány pro turisty, takže kdo chce před spaním slintat nad starými MISBy tak má možnost. ;)
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

MwK

Ďakujem za info... ;)
To aby som to už aj ja šiel omrknúť... ::)
Inak,cestou z alebo do Bibione si sa nezastavil v meste Klagenfurt?Náhodou že ako to tam vyzerá s legom...
A ešte mi napadá,podľa teba nieje 6212-X-wing za 80 € a 6211-ISD za 200 € tiež "pálka"... :o :o :o

JimB

Cestou jsme pokaždé jeli přes Innsbruck, Salzburg a Vídeň, tam jsme se na výjezdu po Brünner strasse zastavili v jedné hračkárně, ale v jiných městech jsme nebyli. (to že pojedeme do Itálie, bylo naplánované už půl roku a byla to jen shoda náhod že se do toho dalo Bibione zapojit ;))

Co se týče cen, tak skoro všechny novější sety mají takhle vysokou marži (např. 10177, a i takový 7344 se u nás dal sehnat levněji). Napsal jsem pálka, protože dát v přepočtu 6000 Kč a 8000 Kč za jediný set, který imho ani není nijak sběratelsky vzácný, mi prostě přijde jako příliš mnoho.
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

otaznik

Ty ceny jsou bohužel tragický, navíc některé krabice už vypadají dost jetě (jakpak by ne po několika desítkách let v regálech).

MwK

Citace od: otaznik kdy 22.07.2008, 21:59:26
Ty ceny jsou bohužel tragický, navíc některé krabice už vypadají dost jetě (jakpak by ne po několika desítkách let v regálech).
No máš pravdu... :)
Ale podľa mňa to bude niečo viac,tipujem že to konkrétne BERTI odkúpil od nejakého iného,zrejme zahraničného obchodu vo veľkom aby zaplnil medzeru v miestnom trhu,pretože na isto viem že do roku 2002 sa v Bibione žiadne lego nevyskytovalo nanajvyš jeden dva setíky...
A vlastne kedže sa toho chú zbaviť zo zárobkom,musia nabiť veľké ceny,aj keď teoreticky,veľké ceny sú spôsobené možno aj destináciou... ::)