Legová guľa a Indy

Založil zakm, 03.06.2008, 14:12:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

zakm

Niektorí ľudia sú fakt blázni  ;D a Lega majú príliš veľa. http://www.mojevideo.sk/video/fd3/gula_z_lega.html
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

MasterWindu

To ne    :o
Ale nápad dobrý  >:D, chcel by som vedeť ako dopadol ten Van  :D
Dark ages forever ...

eNTy

Pěkné CG, dobře zvolený model, takže to zas tolik práce nebylo. Nápada za jedna.

Holkamodrooká

Nápad dobrý, ale takhle devastovat kostky? Barbaři!!!!!!!!!!!!!!! ???
Jedinečný Absolutně Nezničitelný Inteligentní Cizinec na Kastraci Agentů

Skyder

Citace od: Holkamodrooká kdy 04.06.2008, 14:22:53
Nápad dobrý, ale takhle devastovat kostky? Barbaři!!!!!!!!!!!!!!! ???
Myslim ze nepouzili celkom nove a takze tento problem trochu zanika-kedze ide cisto o bricky.. 8)
Skyder

Pepan

No nápady maj lidi šílený  ;D a když si chtějí ničit svoje kostky, proč ne... pač to video je fakt super  8)

TomKQT

Citace od: Pepan kdy 04.06.2008, 18:36:23
No nápady maj lidi šílený  ;D a když si chtějí ničit svoje kostky, proč ne... pač to video je fakt super  8)
Ale bylo vidět, že to klasicky nedomysleli do všech důležitých detailů. Viz náraz do cizího auta  ::)
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Frco

ked maju na milion kociek maju aj na opravu auta, to je predsa jasne ;)

eNTy

Tak ještě jednou.. doufám, že tady nikdo nevěří, že to bylo doopravdy.
Zpracování sice dobré, ale zas tak dobré ne  ;)

TomKQT

Citace od: xtepn01 kdy 09.06.2008, 09:20:03
xtepn01 - tvůj minulý příspěvěk mi nějak unikl.
Ty si vážně myslíš, že je to renderované a mixované s živým obrazem?
Mi to teda připadne skutečné.
Všiml sis tam nějakých kontrétních chybek, které by naznačovaly, že je to 3d model a montáž?
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Pepan

Citace od: TomKQT kdy 09.06.2008, 10:55:38
Citace od: xtepn01 kdy 09.06.2008, 09:20:03
xtepn01 - tvůj minulý příspěvěk mi nějak unikl.
Všiml sis tam nějakých kontrétních chybek, které by naznačovaly, že je to 3d model a montáž?

Rovněž se mi to nějak nezdá, že by to nebylo skutečné, ale vytvořené pomocí PC... Tak snad nám méně všímavým to bude vysvětleno  ;D

Ivod

Zajímavý video  ;D , ale nejlepši jak k tomu ještě pustí tu muziku.   :)
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.

eNTy

Citace od: TomKQT kdy 09.06.2008, 10:55:38

V obraze určitě ne, protože kvalita je tak špatná, že by se i dost prasácká práce schovala za šum a chyby komprese. Spíš v chování koule jako takové a v uvěřitelnosti některých scén.
Zběžně jsem si ověřil některá fakta:

Milion 2x4 kostek váží cca 3 tuny, 5 milionů (jak tvrdí konec videa) 15 tun.
- V jedné scéně pár chlapíků sundavá kouli z náklaďáku. No comment

"Koule" je vysoká cca 2,2m. Objem koule poloměru 1,1m je 5,57m3. Tomuto objemu spíš odpovídá milion 2x4 kostek - objem 4,9m3.

Pokud je koule opravdu z Lega, váží cca 3 tuny. Možná, že by jí i bez jeřábu dostali z náklaďáku, ale po jejím spuštění z kopce by se chovala jinak. A rozjetá by se určitě nezastavila o auto jen tak.
Navíc i sebevětší idiot toužící po internetové nesmrtelnosti pochopí, že strčit 3 tuny dolu po ulicích Frisca je nejlepší recept na minimálně pár let ve vězění až to někoho sejme. Nemluvě o spoustě volných parkovacích míst - kdo byl v SF, pochopí  ;)

Shrnuto, rychlé internetové pátrání odhalí, že jde o trochu nepovedený viral na novou řadu Lego Indiana Jones. Podle všeho to nakonec nebylo CG, ale polystyrenová koule polepená Lego plates dodanými Legem. Dá se najít i pár fotek, kde koule není polepená celá. CG by možná bylo trochu levnější, ale tohle byla zřejmě víc sranda.
Určitě si taky nelze nevšimnout odkazů na Sony hopíky  :)

TomKQT

Jenže tohle je zásadní rozdíl, "podvod" s polystyrénem a podvod s renderovanou grafikou.
Nevím nakolik se orientuješ v oboru, ale to video rozhodně neodpovídá tvému "zpracování dobré ale zase ne tak moc (...aby nešlo poznat že je to CG)". Kdyby to byla fotomontáž (teda videomontáž), tak opravdu hodně povedená, řekl bych až profesionální - z hlediska spojení reálné stopáže a renderu.

Varianta polystyren zní pravděpodobně.
Taky to ale může být opravdu lego, přičemž koule je dutá a lhali jen s tím údajem o počtu kostek. Mimochodem to sundávání z auta na videu není vidět, není z toho jasné jestli to ti chlapi prostě snesli nebo shodili.

CitaceNemluvě o spoustě volných parkovacích míst - kdo byl v SF, pochopí
Co tímhle bylo myšleno?

otaznik

Citace od: TomKQT kdy 09.06.2008, 15:41:27
CitaceNemluvě o spoustě volných parkovacích míst - kdo byl v SF, pochopí
Co tímhle bylo myšleno?

Že při filmování v běžném provozu by tam žádná volná místa nebyla.  ;)

TomKQT

Pořád nechápu.  ???
Chcete říct, že to nenatáčeli v běžném provozu? Jestli jo tak nechápu, o co jde.
Nebo chcete říct, že odstranili nějaká auta? Nebo že to není SF?
Prostě si možná sedím na vedení, ale tohle mi ne a ne docvaknout  ;D

eNTy

Jenže tohle je zásadní rozdíl, "podvod" s polystyrénem a podvod s renderovanou grafikou.
Nevím nakolik se orientuješ v oboru, ale to video rozhodně neodpovídá tvému "zpracování dobré ale zase ne tak moc (...aby nešlo poznat že je to CG)". Kdyby to byla fotomontáž (teda videomontáž), tak opravdu hodně povedená, řekl bych až profesionální - z hlediska spojení reálné stopáže a renderu.

Myslel jsem tím hlavně ten "podvod". Nejde o žádnou bandičku AFOLů a jejich výstřední zábavu, ale o skrytou trikovou reklamu. Klasický viral - tedy pár herců, klasický "set", štáb, produkce, rozpočet apod. Původně jsem se domníval, že jde o CG, protože je v tomto měřítku "dirt cheap" a podobných jsem už viděl tucty. Na použití CG v tom klipu mne navedl jeden můj blízký známý, toho času pracující v USA jako kompozitor 3D a filmu. Posílám mu podobná videa a jeho odhad na tohle byl 2-3 člověkodny při použití dobrého HW a SW.

Varianta polystyren zní pravděpodobně.
Taky to ale může být opravdu lego, přičemž koule je dutá a lhali jen s tím údajem o počtu kostek. Mimochodem to sundávání z auta na videu není vidět, není z toho jasné jestli to ti chlapi prostě snesli nebo shodili.

Sundavání je vidět v cca desáté vteřině videa.
Nakonec to ale CG není, použili opravdu polystyrén, vršek koule:

Co se týče parkování v SF, tak se štěstím najdete JEDNO volné místo, ta prázdná ulice hned prozradila, že jde o filmovou produkci, ne amatérské video.

IMHO ale nemá smysl diskutovat nad produkcí virálního videa, realita to není, tak co? Btw, zadavatelem je podle všeho LucasArts.

Ivod

Nemůžu si pomoc, ale ten co drží to radio mi připomíná jednoho z jackass. :D

EDIT: Myslím, že je to on vlevo nahoře.

Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.

eNTy

Na LTR jsem pár lidem vyprávěl o jednom z posledních dílů Mythbusters, kde si vzali na mušku i tohle virální video. Kouli této velikosti opravdu postavili - a ne dutou. Potřebovali na to milion 2x4 kostek (a ne 5 milionů). Výsledná hmotnost 1,5 tuny. Jak to dopadlo, když se ta koule opravdu strčí z kopce....

Video zde

rukay

No konečně vidíme všichni  ::) ,že jde o podvod. Dutá by se rozpadla ještě snáz.
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

5o

Myslím, že si to všimli všetci, na prvom videu guľa nadskakovala a zdala sa byť neuveriteľne ľahká. No a škoda, že na druhom videjku guľa nedošla až k autu. Som zvedavý na ten rozplesk dielikov po aute. Ale aspoň vieme aké je Lego bezpečné.
Preto lebo Lego...

Marcel

Tam by jsem chtěl bejt a zbýrat ty kostky (co s nima asi udělali).
K tomu 1. videu co když byla slepená? (ale asi by to taky nevydržela)

Věšák

I kdyby byla slepená, její chování by bylo trochu jiné(jak psal 5o)...
Teda ten Mythbusterskej pokus je parádní :) řekl bych, že o dost lepší než to první video ;)