(Vlastní) Královský pivovar

Založil gearcs, 12.04.2008, 21:55:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

gearcs

Ahoj, napadlo mě, že jsem kromě tří malých soutěžních fotek do CCCV žádné další fotky této mojí stavby neuveřejňoval, tak bych chtěl hodit pár obrázků sem. Vaše názory a připomínky ke stavbě jsou velice vítány.
Jedná se o "Staroplzenecký pivovar" - sice u nás opravdu kdysi byl, ale tenhle je vymyšlený. Na nádvoří pivovaru právě dva muži nakládají vůz s pivem pro krále, zatímco dva sládci ochutnávají novou várku piva. Bednáři smolí velký sud a rolník přiváží suroviny. Všemu přihlíží vozka, služebná a stráž.

gearcs

Další fotky ;)

Jose

Je to opravdu pěkné. Jen mi tam trochu vadí ta šedá střecha. Dost tam splývá barevnost-ně. Dal bych raději černou či červenou. Rozbil by se tím stereotyp - monolit. Ovšem co mě osobně velice fascinuje je ten barevný baráček. To je prostě bomba. V podobném duchu bych to ladil celý. Vesele a hravě. Pokud je to fantasie tak se snad meze nekladou. Nj. moc kecám... 8)

zakm

Perfektné spracovanie , farebne takisto a hlavne je tam veľa dobrých nápadov  . Viem , že to už asi nie je možné ale možno by bolo zaujímave ak  by si to tú rovnú plochu v srede vydláždil.
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

linhi

Opravdu velká paráda!! Super detaily a výborně zpracované.Jen mě po včerejšku o pivu vůbec neříkejte :-)

Jonas

Je to moc hezký MOC a velmi jsem mu držel palce v soutěži CCCV, aby se dobře umístil, což se nakonec stalo. Zpětně gratuluju.

Celá stavba je bohatě členěná - prostorově i barevně. Nádhera! Jediné, co mi trochu vadilo, neboť to pořád přitahovalo pohled, je ta 'rozlámaná' stříška nad výklenkem hlavní budovy. Škoda, že se ji nepodařilo vyřešit trochu lépe.
Jonas - Můj Brickshelf

jida

Skvěle propracované.Líbí se mi styl těch sloupů.
CitacePerfektné spracovanie , farebne takisto a hlavne je tam veľa dobrých nápadov  . Viem , že to už asi nie je možné ale možno by bolo zaujímave ak  by si to tú rovnú plochu v srede vydláždil
Dláždění by byl určitě skvělý nápad.

gearcs

Díky všem, taky jsem chtěl vydláždit nádvoří, bohužel jsem už neměl kostky - LEGO jsem vlastně začal kupovat ve velkém až v srpnu 2007.
Ta střecha nad výklenkem byla velký problém, protože původně jsem tam chtěl dát křídla (ty malé trojúhelníkové podložky), ale nešlo je dost dobře použít, aby výsledek jakž takž vypadal.
Taky jsem zamýšlel udělat střechu té šedé budovy ještě navrch z plates 1x1 a barevně to prostřídat, ale to bych musel sbírat LEGO ještě 20 let, abych jich měl dost ;D
Pak jsem měl problém s okny, protože nemám středověké okenice (diamond lattice) a ta bílá barva možná taky úplně nepasuje. Naopak ta zelená předčila očekávání.
Bruce N H (admin na Classic castle) taky popsal ten dřevěný výklenek na hrázděné budově jako almaru - má pravdu, ale okoukal jsem to od Saskie van Doesburg a jejího Brickerla... ;D

Doufám, že tento rok se soutěže zúčastní i další členové tady na fóru, protože stavby Akiho nebo Linhiho, Chadziho a jiných by měly velkou šanci! ;)

Colonel32

misto okenic uvnitr se daji pouzit mrizkovane ploty 1x4x2, prichycene ze stran.

gearcs

Citace od: Colonel32 kdy 13.04.2008, 13:58:04
misto okenic uvnitr se daji pouzit mrizkovane ploty 1x4x2, prichycene ze stran.
JJ, dík, na téhle stavbě jsou také použity, např. okna ve výklenku nad vchodem a taky v tom dřevěném výklenku.

zakm

Čo sa týka výklenkov tak som sa isté obdobie tiež tým veľa zaoberal a napadlo ma takéto riešenie podobne ako gearcs , tým že nemám stredoveké okenice .
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

gearcs

Citace od: zakm kdy 13.04.2008, 20:14:34
Čo sa týka výklenkov tak som sa isté obdobie tiež tým veľa zaoberal a napadlo ma takéto riešenie podobne ako gearcs , tým že nemám stredoveké okenice .
To vypadá dobře, tohle řešení jsem chtěl taky zkusit, takhle mě to nenapadlo. ;D