8421 Mobile Crane - povianočná recenzia

Založil danny01, 26.12.2006, 00:21:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

otaznik

Citace od: yaqwsx kdy 28.12.2007, 09:48:40

Tak jsem udělal pokus té těsnosti. Zavěsil jsem ocelové závaží o hmotnosti 421g do výšky 10cm. Měřil jsem čas, za jak dlouho se závaží dotkne země. Měřil jsem to s plně vytaženým ramenem.
U staršího setu rameno spadlo za 3s.
U novějšího setu rameno kleslo o 6mm za 49min a to si nejsem jist, zadali to nebylo způsobeno "utažením lana na bubnu" . Dále jsem již neměřil...

Skvělý nápad! Zajímavý výsledek.

Jsi si jistý, že je to ventilem, že problém není v těsnosti hadiček nebo pístů?

yaqwsx

Zkoušel jsem různé kombinace.Potom jsem vyzkoušel na ventily metodu mýdlové vody.NA starším ventilu se téměř okamžitě začaly tvořit bublinky v oblasti páčky; u spojů jsem žádný únik nezaznamenal.
Ale je také možné, že i písty jsou těsnější....

TomKQT

Teď je otázka, jestli ten jeho ventil byl vadný kus; nebo byl dobrý, ale tak moc používaný, že už selhal (nevím jakou životnost tento díl má); nebo s ním dělal nějaké špinavé praktiky  :D
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

yaqwsx

Pokud vím, tak on moc na LEGO není. Tak nějak to postavil, a skončilo to ve vitríně.Ani prach z toho neutíral!

danny01

K netesnosti: moja skúsenosť je so setom  8439 (Front End Loader-air tan included):
Keďže som ho mal na poličke so zdvihnutou radlicou, tak som si z neho spravil "úložište" pre kľúče. Natlakoval som air tank a položil kľúče na zdvihnutú radlicu. Za noc a deň bola radlica v dolnej polohe (na zemi). Ja si myslím že každý ventil má samozrejme nejaký únik. Je ale zaujímavé, že bez záťaženia bez kľúčov) drží už asi tretí týždeň  ;D.
To isté s hákom. Mám 3 kusy a každý znich je veľmi tesný na to aby sa v ňom koliesko voľne otáčalo.

EDIT: skúšal som vymeniť aj ventil aj valce a situácia bola rvnaká
Danny

ghoztik

Chtel jsem se zeptat, v krabici jsem nikde nenasel ty samolepky, kterymi se tento model pysni na krabici, nevite, kde standartne jsou? Treba v nejakem pytliku? Nevo volne lozene?

Micho

Citace od: ghoztik kdy 25.03.2008, 14:49:41
Chtel jsem se zeptat, v krabici jsem nikde nenasel ty samolepky, kterymi se tento model pysni na krabici, nevite, kde standartne jsou? Treba v nejakem pytliku? Nevo volne lozene?

Ja som ich mal voľne vložené.

ghoztik

hm, tak to se obavam, ze jsem bez samolepek :( chjo...
Stava se to casto, ze v krabici nejsou? Nemyslim jen tento model, ale vseobecne, to asi nepujde reklamovat co...

otaznik

Citace od: ghoztik kdy 25.03.2008, 15:18:26
hm, tak to se obavam, ze jsem bez samolepek :( chjo...
Stava se to casto, ze v krabici nejsou? Nemyslim jen tento model, ale vseobecne, to asi nepujde reklamovat co...

Na stránkách LEGO si skoč do Customer Service, kde je formulář na chybějící díly. Věřím, že samolepky bez problémů pošlou.