7036 - Důl trpaslíků (Dwarves' mine)

Založil gearcs, 22.03.2008, 15:17:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

gearcs

Už před Vánoci vyšel v USA tento set, pro mě to byla jasná koupě, už jen kvůli těm nádherným postavičkám :D

Balení obsahuje 575 dílků, 7 figurek - 4 trpaslíky, 2 skřety a obra. Pro trpaslíky jsou použité běžné hlavy a těla, nové jsou helmy - ty se opravdu povedly, a vousy.

Důl obsahuje katapult, rumpál, se kterým lze vytahovat vytěžené suroviny z nitra Země, koleje s pěknými zelenými důlními vozíky - samozřejmě výklopnými, kovářův koutek s kovadlinou, brněním, helmou a zbraněmi. Do vozíků jde "vysypat" shora suroviny na dvou místech - před a za vraty dolu. Nad vraty je trůn pro krále trpaslíků. Zezadu důl obsahuje obytnou místnost s krbem. Součástí balení jsou i 4 zlaté a 4 stříbrné krystaly.

plusy: nádherně propracované minifigy trpaslíků, obr, nové kulaté štíty trpaslíků, moc pěkné důlní vozíky, výborná hratelnost, odpovídající cena

mínusy: v ČR se začnou prodávat až v květnu ;D

Doporučuji tenhle set pro všechny fandy CASTLE, určitě neomrzí...

Šejmus

A já myslel, že ty vozíky jsou z jednoho kusu - a ono ne, tím líp!
díky za detailní fotky
Fool of a Took!

LiBorec

Set vypadá pěkně, avšak bych jinak řešil baseplate nebo uspořádání hradu. Jak je ten kovář vystrčenej někam nazdařbůh, to nic extra není. Určitě veliké plus jsou minifigy, jsou skutečně nádherný  ;D

jida

Cena je také přijatelná.Má to být za 1499.Rozhodně si tento set koupím. :)

spar

Mám tento set taky ale naštvalo mě že jak ty trpaslíci mají malé nohy tak jim nejde si sednout. :'(
mám rád lego :)))))))

hal1aeetus

Citace od: spar kdy 25.06.2008, 18:46:23
Mám tento set taky ale naštvalo mě že jak ty trpaslíci mají malé nohy tak jim nejde si sednout. :'(
no, ale to by už neboli trpaslíci, keby nemali malé nohy  8)

Hana129

A právě ty malé nohy jsou tam supr, "dětských" nožiček  je hrozně málo  ;)

Colonel32

Citace od: spar kdy 25.06.2008, 18:46:23

jak by rekl Jindrous,

"It's not a bug, it's a feature..."

spar

jo,ty nožky jsou krásný ale nejde si snima sednout no... :-X
mám rád lego :)))))))

MasterWindu

Tento set je celkom vydarený...
V obchodnom centre Avion v Alltoys (BA) tento set už predávajú dobrý 1 mesiac a dokonca ho majú vo výklade zložený a vystavený pre zvedavcov z BA + okolia. Sry cenu som si nevšimol,ale asi ako obvykle.
Dark ages forever ...

Nede23

Všichni píšou samou chválu (kromě nožiček ;D), tak já si teda musím trochu smočit. Nejdříve k dolu. Úžasně vypadá, je skvělej, ale chybí mi tam nějaká logická návaznost u celýho dolovacího konceptu. Rumpál tam sice je, ale na místě, kde je úplně na nic ???. A ty dvě místa na nakládání, taky zvláštní. Maj to pěkně udělaný, ale chybí tomu logika. Ale ty děti to už dnes až tak asi neřešej. Další výhradu mám na obdivované trpasličí helmy. U těch s křídýlkama (nebo divnejma rohama, teď nevím) se nemúže trpajzl pořádně rozmáchnout sekerou. Lepší by byly, kdyby byly trochu natočený dozadu. Jinak další věc je, že helmy nejsou úplně kompatibilní se starejma vousama. Ale to už bych chtěl moc.... :P Poslední věc je velkej troll. Zase, úžasnej koncept a nápad, ale když má v ruce kyj, tak s ním nemůže moc hýbat, protože tam překáží hlava! Jinak každopádně oceňuju, že vše je vyskládáno s jednotlivých kostiček a nejsou tam, snad kromě burpů a lurpů, žádný juniorizovaný dílky, to klobouk dolů.

Colonel32

Lego sety byly vzdy koncipovany na co nejvetsi hratelnost, casto na ukor logiky veci. To ze dul nedava smysl nic nemeni na tom, ze je to podle me uzasny zdroj dilku.

Nede23

Citace od: Colonel32 kdy 26.06.2008, 22:37:11
Lego sety byly vzdy koncipovany na co nejvetsi hratelnost, casto na ukor logiky veci. To ze dul nedava smysl nic nemeni na tom, ze je to podle me uzasny zdroj dilku.

Je fakt, že ten důl je na hraní výbornej. Ale třeba zrovna ty helmy a ta hlava u trola tu hratelnost dost omezují....

Colonel32

Nesouhlasim. Vetsina deti si stejne vezme figurky do ruky, a troll tak bude trpaslika mlatit celym telem, nikoli jen rukou s kyjem. To same pokud bude trpaslik sekat trolla sekerkou.

Nede23

Citace od: Colonel32 kdy 27.06.2008, 10:34:34
Nesouhlasim. Vetsina deti si stejne vezme figurky do ruky, a troll tak bude trpaslika mlatit celym telem, nikoli jen rukou s kyjem. To same pokud bude trpaslik sekat trolla sekerkou.

V pohodě, já se jen řídím tím, jak já jsem si hrál s legem ve svejch osmi, deseti letech ;D. Teď to bude asi jiný. Ale pamatuju si, že mě vždycky štvalo u legovýho draka, že hýbe jen rukama, tlamou a ocasem a ne třeba zápěstím a krkem. 8)

Marty713

Drak byl divnej  ;D Nejlepší potvora na hraní byl trol z Harryho Pottera, sice měl hejbací jen jednu ruku, ale ta dávala 36O° bez problémů.