vlastní: Rejdovací poháněná náprava bez použití kardanů/kuličkových kloubů

Založil yaqwsx, 22.03.2008, 10:59:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

yaqwsx

Dnes ráno jsem se nudil, a tak jsem spachtil takové monstrum. Jelikož se v mé sbírce nachází pouze 1 kardan a 1 kuličkové táhlo, hledal jsem alternativu. V praxi je samozřejmě nepoužitelná(rozměrově, ale pevná je...), beru ji spíše jako takovou demonstraci schopností...
Omluvte nějáké technické nedostatky, ale je mi teprve 13
Budu rád za každou kritiku nebo radu, jak vylepšit....
Pokud by někdo chtěl více fotek: http://www.sendspace.com/file/n12upi

Dejv

Vidím, že ses při stavbě řídil heslem "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě"  ;D . Prohlédni si technické řešení např. tohoto setu . Jednoduché a elegantní, pokud ses ovšem záměrně nechtěl vyhnout i technic gear rack 1 x 4

yaqwsx

To sparkz: Nějak jsem tvoji reakci nepochopil. Ale dle toho, že jsi mě odkázal na ozubený hřeben soudím, že jsi mě nepochopil (ono je to moje chyba, měl jsem to pojmenovat poháněná rejdovací náprava.....). Já tam tím složitým až kacířským převodem nerejduju kolem, ale poháním ho....
Omlouvám se jestli jsem tě i teď nepochopil...

OT: Proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě je moje životní heslo  ;)

Dejv

Eh.. moje chyba, tučný oběd mi snížil soustředění ;D, slovo "poháněná" jsem přehlédl... tím pádem se velikost konstrukce dá omluvit, ikdyž je pořád celkem objemná na průměrný model.. Nezkusíš ji zabudovat do nějakého většího modelu?

yaqwsx

Ne, to nebyla tvoje chyba, já tam to slovo poháněná pak přidal, aby se i ostatní nepletli. No uvažuji, že bych to možná do nějakého toho modelu zabudoval...
Nemáš nějáký nápad na zmenšení?

Dejv

Citace od: yaqwsx kdy 22.03.2008, 14:31:13
Ne, to nebyla tvoje chyba, já tam to slovo poháněná pak přidal, aby se i ostatní nepletli. No uvažuji, že bych to možná do nějakého toho modelu zabudoval...
Nemáš nějáký nápad na zmenšení?

Mňo, myslím, že lepší než zmenšení nápravy je zvětšení modelu  >:D. Druhá věc je, jestli to množství ozubů nezpůsobuje přliš velký odpor a tedy ztrátu výkonu potencionální pohonné jednotky..

yaqwsx

Zkoušel jsem to pohánět motorem 43362 a měl jsem tam malý kolečka a celkem bezproblémů...A pokud bych ten model poháněl 5292, tak si myslím, že to sice nepojede jako střela, ale pohne se to