5610 Builder

Založil lsdage, 17.03.2008, 19:18:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

lsdage

Set 5610 Builder (v ČR jako Stavař) je jedna z novinek v rámci Lego City setů pro rok 2008. Set patří do kategorie mini-setů v ceně pod 100Kč. Osobně jsme se na set hodně těšil, jelikož mne zajímalo provedení míchačky.

Hned po otevření z krabičky vykoukne jeden sáček s dílky a návod. Celkově je obsahem fig, míchačka a několik kulatých plate 1x1 suplujících beton. Vzhledem k ceně jsem ani víc nečekal.
Stavba samotného minifiga i míchačky  je otázkou asi dvou minut.

Míchačka je provedena velice pěkně. Dutá cone na kulaté 4x4 kostce je umístěna na točně a celá míchačka se, díky tření o kolečko, při pohybu otáčí. Míchací část lze ještě pomocí volantu otáčet ze strany na stranu, ale právě kvůli kolečkům nejde vysypat.

Fig je klasický oranžový dělník s ochranou přilbou. Vzhledem k míchačce a jejímu obsahu by se mu hodila lopata nebo něco podobného. Bohužel, tu v setu nenajdeme.

Co u setu rozhodně zarazí je jednoznačný nepoměr velikosti figa a velikosti míchačky. Míchačka je o poznání větší a otvor do míchačky má fig na úrovni hlavy. S tímto přístupem by fig mohl do míchačky slepě házet písek, ale pokud by z ní chtěl něco vydělat, musel by si vzít žebřík. O velikosti si také můžete udělat představu z fotek níže.

Celkově jde o pěkný set, který by určitě neměl chybět na žádné stavbě. Samotný je však celkem málo - holt za málo peněz, málo muziky.

Hodnocení: 7/10

otaznik

Tak nemožnost míchačku vysypat je IMHO fatální, nejen pro mě jako AFOLa, ale i pro děti.

niessnet

Souhlasím. A ta lopata by taky neškodila. Jinak, jako doplněk do města, ujde.
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman