Collectors guide

Založil Jindroush, 03.03.2008, 13:31:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jindroush

se asi česky nejlépe přeloží jako Rukověť sběratele  ;)

Datum vydání: květen 2008
Počet stran: 800
Jazyk: angličtina / němčina (bilinguální)
Vydavatel: Fantasia Verlag

Obsahuje 8000 barevných fotografií setů, fotografie dílů. Pro každý rok jedna kapitola, hodnocení vzácnosti setů. Cena okolo 23 euro. Bude dostupný i přes Shop@Home, takže možná si ho budeme moci koupit přímo.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

***Banana.com

Micho

Pokiaľ by sa organizoval hromadný nákup, tak sa na 100% pripojím, prípadne to zastreším za Slovákov.   8)

marian20

Kupoval som z tohto vydavateľstva aj iné zberateľské príručky, a tie boli normálne dostupné v kníhkupectvách v Rakúsku, takže s dostupnosťou snáď nebude problém.
weiter, weiter ins Verderben, wir mussen leben bis wir sterben...

descale

23 euro je přijatelná cena a jelikož o Legu nic ke čtení nemám, beru  8)

nesquick

Určitě bych to bral, ale jestli to bude v angličtině, tak si moc nepočtu.  ;D

Pozn. mod.: Gramatika xadmin

otaznik

Vypadá to zajímavě, uvidíme, jak to bude s důvěryhodností údajů.

Togaran

Citace od: Micho kdy 03.03.2008, 15:01:13
Pokiaľ by sa organizoval hromadný nákup, tak sa na 100% pripojím, prípadne to zastreším za Slovákov.   8)
přesně tak  ;)
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

marian20

Malá ukážka ako to asi bude vyzerať:
weiter, weiter ins Verderben, wir mussen leben bis wir sterben...

tomash

také se o tu knihu zajímám, snad se bude moci nějak sehnat. Asi vyhraje nejkupovanější titul kostkařů  ;D

rdk

Update: vydání posunuto na červen...

hal1aeetus

so mnou teda prosím určite počítaj, vyzerá to naozaj dobre, také niečo tu chýbalo  :o

MasterWindu

Citace od: hal1aeetus kdy 25.05.2008, 12:50:24
so mnou teda prosím určite počítaj, vyzerá to naozaj dobre, také niečo tu chýbalo  :o
Takisto sa pripájam, môžete so mnou počítať.
Dark ages forever ...

Blake

Koupě na přímo je zřejmě zatím v nedohlednu. Pokud se bude realizovat hromadný nákup knih, jednu bych bral také. Díky

hal1aeetus

Tak som si všimol, že u Kanala-K1 je už v ponuke. Nájde sa niekto, kto bude zastrešovať nákup pre Slovákov?
Ja musím priznať, že to sprostredkovať vo veľkom nestíham.
V prípade nutnosti môžem, ale až keď sa to objaví na anglickom legoshope a bude mi to trvať tak dva mesiace  :(
A to je skoro tak dlho, ako by to šlo cestou okolo sveta  ;)

MasterWindu

ÚPRAVA:
Vzhľadom na posledné info a ohlasy skrz SS, ruším zastrešenie nákupu CG.
Mrknúť CG na BL mňa de..la fakt nenapadlo  :P
Dark ages forever ...

rdk

Taky je tu možnost si to objednat přímo od vydavatele:

http://www.fantasia-design.de/shop/index.php?cPath=32

Chtějí za to 22,9 + 5 euro šiping = 27,9 EUR, což je dnes bratru 650 Kč.

Colonel32

z nemeckeho SH je to mozna jednodussi, ale spis je zajimava ta limitovana verze, to jsem na SH nevidel.

MasterWindu

No takže úplne najjednoduchšie pre SVK členov fóra je to nasledovným spôsobom.
Obchod v BA "Eurobooks" - zahraničná literatúra, Jesenského 5-9, môže tento book Collectors Guide objednať priamo od vydavateľa. Potrebuje len nasledovné číslo:

"9783935976-52-7"

cena:     810,-SK pre BA, pre ostatných + pošta

dodanie: 2 týždne
objednávky aj tel.: 0905 566 973

p.s.:
Všetkým SVK členom, ktorých som kontaktoval sa ešte raz ospravedlňujem za nabudenie a potom následné "odpískanie" do autu.  :-[ . Snáď Vám to týmto zjednoduším.
Dark ages forever ...

hal1aeetus

s knihami sa nám akosi roztrhlo vrece:

http://shop.lego.com/Product/?p=810002 ..dostupne len united kingdom

eNTy

Citace od: MasterWindu kdy 10.07.2008, 12:15:43
No takže úplne najjednoduchšie pre SVK členov fóra je to nasledovným spôsobom.
Obchod v BA "Eurobooks" - zahraničná literatúra, Jesenského 5-9, môže tento book Collectors Guide objednať priamo od vydavateľa. Potrebuje len nasledovné číslo:

"9783935976-52-7"

cena:     810,-SK pre BA, pre ostatných + pošta

dodanie: 2 týždne
objednávky aj tel.: 0905 566 973

p.s.:
Všetkým SVK členom, ktorých som kontaktoval sa ešte raz ospravedlňujem za nabudenie a potom následné "odpískanie" do autu.  :-[ . Snáď Vám to týmto zjednoduším.

IMHO nejjednodušší je německý Amazon, 22 Euro + 6 poštovné = 28*23 = 644 Kč, dodání 3 dny. Poštovné je v amazon.de fixní, takže u mně se to svezlo s pravidelným čtvrtletním nákupem s cca 10 dalšími.

EDIT:
samozřejmě si tam můžete objednat i tu druhou (50 Years of the LEGO Brick)
za 30 Euro - http://www.amazon.de/Years-Lego-Brick-Christian-Humberg/dp/3898808874/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1216369590&sr=8-1

hal1aeetus

Citace od: rdk kdy 08.07.2008, 10:52:15
Taky je tu možnost si to objednat přímo od vydavatele:

http://www.fantasia-design.de/shop/index.php?cPath=32

Chtějí za to 22,9 + 5 euro šiping = 27,9 EUR, což je dnes bratru 650 Kč.

pls, potrebujem pomoc, mam záujem o objednanie premium edície, ale pri registrácii to vyzerá, že chcú vat ID- teda  DIČ, to je tým pádom len možnosť objednať cez firmu? Vie s tým niekto pomôcť?
EDIT: alebo nebude niekto zastrešovať objednanie aj tejto edície?

eNTy

Citace od: hal1aeetus kdy 24.07.2008, 08:08:43
pls, potrebujem pomoc, mam záujem o objednanie premium edície, ale pri registrácii to vyzerá, že chcú vat ID- teda  DIČ, to je tým pádom len možnosť objednať cez firmu? Vie s tým niekto pomôcť?
EDIT: alebo nebude niekto zastrešovať objednanie aj tejto edície?

vyzerá, vyzerá, co takhle to zkusit? Samozřejmě, že VAT# nemusíš zadávat, když nevyplníš jméno firmy....

hal1aeetus

Objednával niekto Premium Edíciu?
Mohli by ste sem pls, keď Vám dorazí, hodiť foto, či tie odlišnosti - myslím tvrdý obal, dekoratívne balenie a lego nápady stoja za to? Aj keď sám fakt, že ich bude len tak málo, je zberateĺsky zaujímavý.

***Banana.com

Citace od: hal1aeetus kdy 13.08.2008, 13:31:45
Objednával niekto Premium Edíciu?
Mohli by ste sem pls, keď Vám dorazí, hodiť foto, či tie odlišnosti - myslím tvrdý obal, dekoratívne balenie a lego nápady stoja za to? Aj keď sám fakt, že ich bude len tak málo, je zberateĺsky zaujímavý.

Jj, mám objednané dvě, budou ale až koncem srpna/začátkem září.

otaznik

Můj collector's guide limited edition je snad už na cestě.  ;)

***Banana.com

Tak limited verzi už mám také na cestě  ;D, zatím 2 ks.

P.S. pro Mičánka : Slávku, že tam jako bonus je fig, jsem zjistil dnes, jinak bych Tě na to upozornil předtím, než jsi koupil ode mně běžnou verzi... ;) ;D

hal1aeetus

Nemám slov, ešte aj s číslom a "zlatou" kockou, tak to musím mať.
Hneď idem oprášiť Visa kartu  ;D
EDIT: ešte keby som chytil nejaké pekné číslo napr. 999, 1000, 1111 ...  >:D

descale

Už dokonce vznikl registr, kam si 3333 vyvolených může zapsat své jméno a unikátní číslo: http://workfromtheheart.atspace.com/guide.html

otaznik

Kniha mi dorazila.
Jediný rozdíl proti paperbacku jsou pevné desky a balení, které obsahuje věci, co si můžete prohlédnou na obrázku o 2 příspěvky výše.

Teď, když už mám knihu v ruce, jsem zjistil, jak se to má s hodnocením setů. Počet kostiček určuje raritnost setu, ale pouze toho setu, který má instrukce a krabici. Z tohohle pohledu už to hodnocení vypadá poměrně pravdivě. Počet kostiček žádným způsobem nepopisuju cenu setu.
Jednoduše řečeno jde o to, jak je těžké set sehnat - včetně originálního návodu a krabice.

Rychlým průzkumem jsem zjistil, že mám pouze 4 sety, které mají 5 kostiček (+ dalších 6 pětikostičkových, ale bez krabice) a jen 1 set označený 6 kostičkami (+ 1 bez krabice a jeden další, i s krabicí, na cestě  :P ).

Nutno ale dodat, že 5 a 6 kostičkových setů, o které bych měl zájem, zase tolik v Collector's Guidu není.

BTW: moje kniha má číslo *0153*