LEGO katalog

Založil Pepan, 27.02.2008, 21:31:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pepan

Zdravím všechny,
potřeboval bych znát váš názor na jeden problém, který mě napadl. Zde na fóru jsou ke stažení LEGO katalogy, mám webové stránky určené více méně na pochlubení se vlastními výtvory a semtam napíšu nějaký popis např o Mindstorms. Katalog jsem si stáhl, uložil na své místo na serveru a poskytl ho tak ke stažení prostřednictvím svých stránek. 

V sekci katalogy na foru jsem se dočetl, že přílišné a zbytečné stahování zatěžuje server na kterém Kostky.org jsou, takže umístění i jinde by mohlo být prospěšné. Ovšem napadá mě otázka, že tak využívám cizí práce (naskenování katalogu atd).... což není úplně fér, co teď s tím? Smazat, nechat?

Díky za odpovědi

Micho

Citace od: Pepan kdy 27.02.2008, 21:31:53
... Ovšem napadá mě otázka, že tak využívám cizí práce (naskenování katalogu atd).... což není úplně fér, co teď s tím? Smazat, nechat?

Katalógy sú určené na stiahnutie za pri nich uvedených podmienok:
CitaceZde jsou ke stažení české katalogy. Pro funkčnost je nutno být přihlášen. Download managery a podobné programy nebudou fungovat. Všechny pokusy o stažení se budou zaznamenávat, pokus o stažení všech dat pomocí stahovacích mašinek bude brán jako důvod k zákazu (banu). Tato opatření jsou nezbytná jako obrana proti stahovačům, aby zbytečně nezatěžovali tento (zdarma poskytnutý) server.

Nič sa tu nepíše o ďalšom šírení. Avšak, keď uvedieš zdroj, z kadiaľ si katalóg stiahol, tak to bude určite férovejšie. To je môj názor.  ;)

Predpokladám, že vezír ešte k tomu niečo napíše.  ;)

Anatyt

Sorry, že otváram staršiu tému, ale nechcel som vytvárať nový thread. Mnoho ludí zháňa LEGO katalóg na 2. polrok 2010. Ja ho naštastie mám, ale nikde už nie je a dosť ludí ho chce. Je to zapríčinené v 1. rade tým, že LEGO ich zrejme pre náš trh málo vytlačilo. Čo je pre mňa nepochopitelná chyba, prečo sa na katalógu šetrí, keď to je zároveň aj propagačný materiál?! Druhá vec je, ako mi bolo povedané v Alltoys v Avione, že ludia tie katalógy berú aj po 10 kusoch! Keď sa predavačky pýtali, tak z 99% odpovedí bolo, že to berie pre známeho! :o Nedávno bola v Avione akcia LEGO (skladanie hasičského auta), ludia im pobrali komplet všetky katalógy a potom ich nachádzali potrhané po celom Shopping parku a v regáloch rôzných predajní!!! Myslím si, že riešením - aj keď radikálnym - by mohlo byť rozdávanie katalógov len tým, čo si kúpia LEGO (prípadne iný tovar). Lebo takto sa ku katalógom kopec ludí vôbec nedostane.

tazzy

Nechávat katalogy položené v regálu na hromádce je v našich končinách hloupost a dopadá to poté tak jak popisuješ, v Pompu to mají vyřešené tak (nebo to tak alespoň měli když jsem tam byl pro katalog naposledy), že je zákazníkovi vydán na požádání z podpultu, což je IMHO ideální

SpCasPi000

Ja som videl v Tescu katalógov na 1. polrok 2010 dosť v regáloch, pre 2. polrok už len pár kúskov. Slúžia hlavne náhodnejším kupujúcim zorientovať sa, a preto nemá význam mať ich len občasne. Takže by mali byť k dispozícii (v našich končinách na ''stráženom mieste'') stále.
Aj tak ale asi väčšina ľudí už používa ako hlavný zdroj internet, katalógy boli nenahraditeľné dávnejšie.
Ja som si zobral len po jednom kuse na pamiatku, dúfam nikomu nechýba, kľudne by som zaň aj zaplatil.