ISD nebo Buldozer?

Založil eNTy, 13.02.2008, 17:29:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

eNTy

Rozhodl jsem se koupit po delší době nějaký větší set a udělat si radost. Postupně jsem zúžil výběr na 2 sety:

Velký ISD
Nový Technic buldozer

Teď už se ale několik dní nemůžu rozhodnout, který z nich. Tak se obracím na širokou veřejnost AFOLů s žádostí o dodání argumentů, v současné době je to tak fifty-fifty, mírně ve prospěch ISD.

pro Buldozer:
- jsem Technic stavitel
- jsem zvědavý na nový PF systém
- slušný zdroj dílků
- v současné době v US S@H vyprodán, takže asi nákup na BL takže ještě něco extra dílků přihodím

proti Buldozeru:
- nový PF systém není kompatibilní s ničím, co teď mám (klasické 9V)
- černého a žlutého Technicu mám 3 (_)(_)

pro ISD:
- jsem SW fanda (spíš filmy, než LEGO)
- může být něco lepšího? (může, UCS MF, ale 8,5k se mi dát nechce)

proti ISD:
- asi nebude sloužit jako zásobárna dílků, bude navždy sestaven

Máte nějaké další argumenty? Nebo tip na nějaký set, který jsem přehlédl? (minimálně 100USD, max 300USD)

Darth

Z pohledu SW sběratele rozhodně ISD - jednak je v Old Gray (pro mě výhoda), je to obrovská zásobárna dílků (ale jak říkáš, jak ho jednou postavíš, rozebrání rve srdce), působí správným Wow efektem (metr dlouhý a dost objemný model), je to Star Wars!!!! A pokud máš možnost nakupovat na US S@H, tak docela dobrá cena proti těm zlodějským v EU.

Buldozerů jsou desítky, ale ISD je jenom jedno  ;D

Jindroush

Aktuálně prodávané ISD je v new grays, ofcourse.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

MwK

Neuveríš ale ja by som ti povedal Buldozér! :)
Už ma to nejak,nejak neberie...stále sa mi viac začínajú páčit tie techic sety(asi desať min som si v novom katalógu pozeral buldozér a tú kamiónovú odťahovku)...
A ak mám pravdu povedať to ISD sa mi nepáči ani ako SW fanúšikovi... ::)
Síce sa to nedá porovnávať ale mám toto ISD a iba mi stojí na poličke...ako asi všetko poslednú dobu,no ale jednoducho s tým buldozérom bude vačšia zábava!Má aj kopec motorov a aj je krajší...Bral by som ten... :) ;)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Darth

Jak řekl Jindroush, je to v new gray, takže dobrá základna na stavění do budoucna  ;D

Záleží na tobě, jestli si s tím chceš hrát, nebo si model hrdě vystavit - já jsem pro to druhé.

Btw. MF se dá koupit za 8,5k? Evropské ceny jsou 8,5k za ISD a 15-16k za Falcona. Pokud můžeš ISD koupit levněji, tak neváhej ani minutu.

eNTy

Citace od: Darth kdy 13.02.2008, 18:20:33
Btw. MF se dá koupit za 8,5k? Evropské ceny jsou 8,5k za ISD a 15-16k za Falcona. Pokud můžeš ISD koupit levněji, tak neváhej ani minutu.

Naštěstí nemusím nakupovat za evropské ceny, takže 499USD za MF * 17,5 = cca 8,5k.

TomKQT

To ale chceš názor ostatních v něčem, co je naprosto a plně tvá volba. Kdyby ses ptal na doporučení např. který technic set ze dvou, tak by se přednosti a nevýhody do jisté míry objektivně poradit daly, ale takhle? Máš dva naprosto odlišné sety, že už ani odlišnější být nemůžou. Odlišné vším od tématu až k "funkci" (jeden myšlený na jedno postavení a pak do vitriny a druhý jako základ dalších technic staveb či jako funkční hračku). Takže fanoušci starwars nebo příznivci klasických kostek ti poradí ISD, fanoušci funkčnosti či technic ti poradí Buldozer - a co tím zjistíš? Akorát tak chutě ostatních. Vybrat si musíš sám a přeju ti ve výběru hodně štěstí (stejně si postupně koupíš oba  ;D).

Jo a tohle:
Citace od: xtepn01 kdy 13.02.2008, 17:29:53
- nový PF systém není kompatibilní s ničím, co teď mám (klasické 9V)
není pravda  ;)
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

smiky

Měl by ses ptát spíše sebe nežli nás.Ale jak myslíš.Pro mě by byl lepší Buldozer a to i když technic nesbírám ale Star Wars ano.ISD je pro mě až příliš velký ale to bude asi tím že sem příliš malý ;D.
No prostě zvedám palec pro buldozer

otaznik

Citace od: xtepn01 kdy 13.02.2008, 18:45:55
Naštěstí nemusím nakupovat za evropské ceny, takže 499USD za MF * 17,5 = cca 8,5k.

A seženeš mi ho za tu cenu?  ;)

Jamesek

Citace od: otaznik kdy 13.02.2008, 22:33:01
Citace od: xtepn01 kdy 13.02.2008, 18:45:55

A seženeš mi ho za tu cenu?  ;)
Než jsem dočetl až jsem, měl jsem taky kurzor na tlačítku poslat SZ s dotazem zda to nejde nakoupit ve větším ;)

Kdybys kupoval buldozer, vem mi taky, proti slušné provizi nejsem ;)

Darth

No nevím, jestli je krabice toho buldozéru podobně velká jako u ISD (a ta je skutečně velká), soukromě to přivézt z USA je nereálné, a poslání (poštou/kontejnerem) nakonec skončí na celnici, kde k tomu připočtou DPH (ačkoli žádnou hodnotu k tomu český stát nepřidal) a možná clo. A hnedle jsme na ceně 13-14k za Falcona...

Pokud nemá teda soukromé letadlo/parník a pašerácké kanály pod hladinou Labe/Vltavy.

eNTy

Bohužel musím zklamat případné zájemce, nemůžu zneužívat kontakt ve velkém. Každopádně nakonec to vyhrál buldozer, na ISD by akorát sedal prach a těch pár hodin stavění za to nestojí.

MasterWindu

To máš recht...najväčší nepriateľ lega je prach...tu pomáha len kompresor,a aj ten urobí niekedy viac škody ako úžitku, pokiaľ nie sú study dobre upevnené...hop OFF-TOPIC
Dark ages forever ...

otaznik

Citace od: JediMasterWindu kdy 14.02.2008, 11:33:26
To máš recht...najväčší nepriateľ lega je prach...tu pomáha len kompresor,a aj ten urobí niekedy viac škody ako úžitku, pokiaľ nie sú study dobre upevnené...hop OFF-TOPIC

Nene, tady pomáhá voda a poctivá ruční práce.