Království Koruny

Založil Nede23, 30.01.2008, 19:15:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 5 Hosté prohlíží toto téma.

Nede23

Zdravím všechny castle příznivce!

V tomto threadu bych chtěl postupně zveřejňovat své výtvory s castle tématikou.   Sbírám řadu Undead, ale do budoucna plánuju jako "spřátelenou" frakci černé rytíře + dragon mastery. Možná dojde i na nějaký komiks 8).

Při stavění se vždy snažím docílit co největší funkčnosti a reálnosti, většinu inspirace beru z internetu a knih, něco málo ze života :). Samozřejmě jedna věc je funkčnost modelu, druhá je jeho vzhled. V tomto směru čerpám většinu nápadů ze hry Warcraft III, ale vždycky se snažím stavět co nejvíce podle sebe.

Nede23

Vrhací stroj

Model je ještě nedokončený, chybí ramena balisty (nevím jak to jinak nazvat). A tady bych se chtěl zeptat na váš názor. Mám celkem tři varianty, jak ty ramena udělat. Zaprvé, použít plates - toto řešení se mi nelíbí, nevím proč, nejspíš to není žádná výzva :P.  Zadruhé, použití tohoto dílu. Tento díl můžu použít ve dvou polohách, viz varianta A1 a A2 na spodním obrázku. Třetí možnost je vytvořit ramena tímto dílem, viz varianta B na obrázku. Nemám ani jeden z uvedených dílků, takže nemůžu porovnat, která možnost je lepší a proto bych rád slyšel, co si o které variantě myslíte.

Btw ta divná věc s řetězem, co je vepředu, slouží k připojení koňského potahu ;D.

Nede23

A tady jsou samotné fotky:

Marťan

- tak na řadu undead se moc těším a ještě více na ten komiks. Ne že možná, ale určitě ho musíš udělat! :-)
- Ten katapult je fajn, když tak můžeš přidat i nějakou fotku jak je to rameno natažené.
- Možná bych jen trochu doladil barvy (vyhodil ty modré 1x1, a spíše ladil celé do hněda, ale to je asi nedostatek dílků ...)
- Jinak na tu balistu bych asi použil variantu tři, ale to by chtělo vidět, jak to bude pak vypadat.
- Přidávám ti tu obrázek jedné takové balisty pro inspiraci:

Nede23

Citace od: Marťan kdy 30.01.2008, 23:25:31
- Ten katapult je fajn, když tak můžeš přidat i nějakou fotku jak je to rameno natažené.

Fotka bude, ale jak jsem říkal, je to ještě nedokončené. Musím přidat ty ramena, doladit dostřel atd.

- Možná bych jen trochu doladil barvy (vyhodil ty modré 1x1, a spíše ladil celé do hněda, ale to je asi nedostatek dílků ...)

O těch modrejch kostkách jsem měl taky pochyby, dal jsem je tam jen aby byla barevná návaznost na crown rytíře. Asi je ale odstraním. To ostatní je vlastně úmyslné. Kde jsou šedé kostky, tam je myšleno kování, oplechování, no prostě železný součástky :). A že podvozek je černej, to je dáno tím že technic kostky a hinge nejsou vyrobený v hnědé. S tím já nic nenadělám. Ještě tu lžíci bych mohl udělat celou hnědou, ale to se rozhodnu až ve finále.

- Jinak na tu balistu bych asi použil variantu tři, ale to by chtělo vidět, jak to bude pak vypadat.
- Přidávám ti tu obrázek jedné takové balisty pro inspiraci:

Tady jsme si asi nerozuměli, ty ramena přijdou ještě k tomuto katapultu. Dole je obrázek, ze kterého jsem čerpal. Není můj, asi před dvěma rokama jsem to našel na internetu, už nevím kde. Ale balistu jakou takovou hodlám taky postavit, díky za tip :D.

Nede23

Takže po dlouhé době jsem konečně dospěl do téměř konečného stadia, poslední dolaďování se bude týkat hlavně odstranění zbytku černých kostek. Dávám sem zatím dvě fotky jako ochutnávku, zbytek v průběhu víkendu.

Colonel32

tak to je opravdu vostry!

peter

I já jsem tak trochu mimo. Vypadá to opravdu velmi pěkně a celkem i věrohodně. Jen takový menší dotázek. Soudě podle gumiček a západky je to i plně funkční, dotaz tedy zní. Jaký to má dostřel a jakým projektilem? ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

MwK

Waw,poviem ti,je to fakt pekné,máš to super premakané,naozaj... :D
Inak poslal som fotku kamarátovi čo je maniak do Warcraftu a on sa ma spýtal že či lego robí Warcraft... ;D

Ale aj mňa by zaujímali tie parametre na ktoré sa pýtal peter. >:D
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Nede23

Citace od: peter kdy 04.04.2008, 21:36:42
I já jsem tak trochu mimo. Vypadá to opravdu velmi pěkně a celkem i věrohodně. Jen takový menší dotázek. Soudě podle gumiček a západky je to i plně funkční, dotaz tedy zní. Jaký to má dostřel a jakým projektilem? ;D

Ano, je to "plně" funkční :). Dostřel jsem ještě přesně neměřil, ale z toho co jsem zkoušel, tak to střílí od půl do dvou metrů ;D. Záleží na tom, jestli to natáhnu jen tak rukou, nebo pomocí té západky (přece jenom je tam větší tření) a taky na způsobu, jak bych to řekl, prostě jak to pustím 8). Zkoušel jsem vrhat brick 1*1, a ještě speciální projektil, kterej ukážu na nějaké fotce. Samozřejmě obyč kostka doletěla dál. Pak mám ještě negativní zkušenost, že čím dýl jsou gumičky napnuté, tím míň to dostřelí. Tzn, že před tím měsícem to bylo i něco přes dva metry.

smiky

Opravdu nádherné.Do posledního detailu.Jen by to chtělo nějaké video jak to střílí.

PS:Chystám se taky něco podobného postavit ale sem na fórum to nedám protože to bude otřesné

Nede23

V sobotu jsem si vzal pásmo, pisátko a notes a šel jsem měřit. Měřil jsem dvakrát, jednou když to střílelo na západku, potom když jsem tu lžíci držel jen prstem a pak pustil. Tady jsou výsledky:
Prst - brick 1x1 - 2,5 m
       - smrťák* - 2,2 m
Západka - brick 1x1 - 1,4 m
             - smrťák - 1,2 m
* Smrťák je věc se zubama co ji nese ten fig.

Tady jsou další fotky:

Nede23

Další foto...

Marťan

Máš to moc pěkné a oproti tomu prvnímu modelu je to veliký pokrok. Samozřejmě že velké plus je i ta skutečnost, že je to funkční a střílí to. Taky kladně hodnotím fotky, které jsi pořídil, hlavně tedy tu poslední fotku s těmi figy, ta je bomba. Na začátku si se zmínil o nějakém komiksu, tak doufám, že tuto ideu uskutečníš...  ;)

gearcs

Tak tohle se mi moc líbí, má to nápad, má to funkci a vypadá super. S těma minifigama krása... :D

Nede23

Děkuju za ohlasy ! :D

Citace od: Marťan kdy 06.04.2008, 20:08:31
Na začátku si se zmínil o nějakém komiksu, tak doufám, že tuto ideu uskutečníš...  ;)

Ještě je to spíše "hudba budoucnosti", než rozdělanej projekt ;).

Imperial Unicorn

Ahoj, mohl bys prosím zveřejnit návod na tuhle úžasnou balistu ? Vypadá to naprosto skvěle,také bych si ji rád postavil :) Díky !

Nede23

Citace od: Imperial Unicorn kdy 07.04.2008, 10:49:05
Ahoj, mohl bys prosím zveřejnit návod na tuhle úžasnou balistu ? Vypadá to naprosto skvěle,také bych si ji rád postavil :) Díky !

Otázku jsi měl položit jinak: jestli bych mohl udělat návod... Já teda na to návod neměl, ani jsem si nedělal, a nevím, jestli ho dělat budu. S renderováním mám nulové zkušenosti (tuším, že v nějakém programu jde sestavit model a pak vyjet návod ???) a ručně to kreslit asi nebudu. Jediné, co můžu udělat, je rozebrat ty ramena, aby bylo vidět co je vevnitř. Jinak ten zbytek snad zvládne každý ::).

A ještě jedna věc. Říkáš balista... Já jsem vždycky žil v domění, že balista střílí šipky a katapult vrhá kameny nebo koule nebo džbány se smolou. Pak jsem viděl jedny stránky s touto tématikou a tam jsem se dočetl, že je to naopak. Tak teď nevím,  proto jsem to taky pojmenoval vrhací stroj, i když na CC už jsem napsal katapult... Neví tady někdo, jak to doopravdy je?

smiky

Balista je něco jako "přerostlá kuš na kolečkách" , střílí šípy (obrovské).Katapult střílí kameny.

linhi

Balista není jen na šípy ale i na koule nebo kameny - tak pozor -

Název balista je znám zejména jako označení pro stroj vrhající šípy, spíše tedy malá kopí s křidélky a kovovou špicí. Tyto střely měly poměrně masivní tělo, které dokázalo vydržet i prudký náraz do pevné překážky. Střely vážily 2-3 kg, v závislosti na velikosti stroje. Hlavice šípů byly samozřejmě železné, některé měly podle svého určení zvláštní tvary, podobně jako tomu bylo později u kuší. Např. na trhání plachet a lanoví se používaly šípy s hrotem ve tvaru půlměsíce, obráceným srpky dopředu. Pomocí konopných provazů namočených v oleji a omotaných kolem dříku oštěpu těsně pod hrotem se snadno vyrobily šípy zápalné, účinné zejména při souboji lodí.
Jen malou změnou konstrukce pak balista dokázala místo šípů střílet koule. Takovýto typ balisty měl svůj vlastní název, pro nedostatek jiných vhodných termínů jsem se přidržel řeckého palintonon. Změny v konstrukci spočívaly v tětivě s malou koženou plochou uprostřed a zvětšení pojízdného žlábku na střelu. Balisty vrhající koule byly masivnější a větší než ty, které vrhaly šípy - koule proto vážily 3-4 kg. Pro upřesnění dodávám, že u koulí do balist platí totéž, co jsem psal u katapultů - ani balisty nestřílely opracované kamenné nebo dokonce kovové koule. Koule se vyráběly z pálené hlíny a obsahovaly veliké oblázky.

linhi

Katapult -

Navzdory vžité představě střílely katapulty opracované kamenné nebo dokonce kovové koule jen zřídka. Takové střelivo bylo jednak poměrně drahé a jednak pokud nepřítel měl vlastní katapulty, mohl ho poslat zpátky odkud přiletělo. Proto se ve starověku jako střelivo do katapultů používaly nejčastěji koule z pálené hlíny, které obsahovaly veliké oblázky. Taková střela se po dopadu roztříštila, takže ji nešlo znovu použít; přitom její následky byly skoro srovnatelné s kamennou střelou a její výroba byla mnohem levnější. Katapulty mohly vrhat několik menších kamenů najednou i jako volnou hromádku, přesnost takové střelby byla však přirozeně menší, stejně jako dostřel; na druhou stranu účinek dopadu takovéto salvy menších kamenů na jednotku vojáků byl ve výsledku mnohem drtivější než dopad jedné velké střely.
Zejména při použití proti lodím pak katapulty vrhaly též nádoby z pálené hlíny naplněné ropou nebo olejem, zapálené těsně před výstřelem. Pokud se takové hořlavé střelivo používalo na palubě jiné lodi, bylo samozřejmě zapotřebí maximální opatrnosti, jinak si obsluha katapultu mohla zapálit vlastní loď. Jako střelivo mohlo katapultům sloužit kdeco, záviselo to na fantazii jejich velitele, čím je naláduje - hlavy sťatých nepřátel vrhané do jejich vlastního tábora jsou toho dokladem. Takové střelivo pak namísto zdí bořilo morálku a odhodlání protivníka pokračovat v boji.

Colonel32

Pri oblehanich se casto se pouzivaly take sudy naplnene exkrementy, ktere mely za ukol nepritele demoralizovat, a take roznaset nemoci.

Nede23

Citace od: linhi kdy 07.04.2008, 18:53:18
Balista není jen na šípy ale i na koule nebo kameny - tak pozor -

Název balista je znám zejména jako označení pro stroj vrhající šípy, spíše tedy malá kopí s křidélky a kovovou špicí.

Díky, takže je to tak, jak jsem si myslel.

Citace od: Colonel32 kdy 07.04.2008, 19:32:12
Pri oblehanich se casto se pouzivaly take sudy naplnene exkrementy, ktere mely za ukol nepritele demoralizovat, a take roznaset nemoci.

To z lega zkoušet nebudu ;D :P

Ono to někdy bylo taky opačně, že obránci káleli z hradeb na obléhatele.

Jose

A někdy se používali i rozsekaný těla lidí co zemřeli na mor. Možná i zvířata. Vpodstatě taková biologická zbraň. Nj jak jde o ničení tak lidská vynalézavost nezná mezí...

Nede23

Tyto vozy byly postaveny podle různých předloh a inspirací. Nejsou to nové výtvory, poslední je asi ten kočár, ten byl původně myšlen pro Battle Contest na CC, ale nakonec nezbyl čas na dokončení dioramatu. Sedlákův povoz byl součástí mého MOCu na CCC V.

Tak si to užijte  :).

Nede23

Další foto:

otaznik

Moc hezké, všechny tři.

Skyder

Citace od: otaznik kdy 14.06.2008, 21:18:13
Moc hezké, všechny tři.
Suhlas luxusne fotky a este lepsi vytvor, super! Snad to nabuduce stihnes, drzim palce  ;)
Skyder

Nede23

gearcs

Máš na všech vozech dost originálních nápadů, jako třeba ten chomout ;) a jiné. Kdo ví, třeba o tobě brzy uslyšíme i na cizích fórech ;) :D