Protokol nového PF systému je volně k dispozici

Založil Honza D., 28.01.2008, 11:14:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Honza D.

Lego uvolnilo RC protokol Power Functions systému (specifikace viz tento PDF soubor), poznámky k tomu jsou na TechnicBricks.

Je z toho například vidět, že:
- PF receiver má ve skutečnosti proporcionální řízení (resp. 7 rychlostí tam/zpět)
- kromě současných 4 kanálů má ještě 4 další, takže umožňuje na celkem 8-mi kanálech mít navěšených 16 zařízení
- lze používat zbývající 2 piny na kabelu

IMHO nové PF vlaky už budou mít ovladač s proporcionálním řízením a my s ním budeme moct ovládat rychlost buldozeru :-). To už samozřejmě můžeme teď s NXT a IR Link senzorem  ;).

Nedávno tady byla řeč o nekoncepčnosti řady Technic, to bylo smutné téma - že by se přeci jen blýskalo na lepší časy? Mě se myšlenka bezdrátového programovatelného PF velice líbí!
Nabízím jednotlivé kostky (základní, střechy, technic, elektro, pneu, vlaky) i stavebnice; seznam najdete na kostky.malozvlkahostiny.net. Vše je nové, nepoužité.

Jindroush

Bob Kojima napsal BrickOSový ovladač, takže všechny funkce PF jdou ovládat z RCX. (Funguje mu to zatím na RCX1, RCX2 má nějaký mušky)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Jonas

Určitě velmi dobrá zpráva.

Ta špatná zpráva je, že letos v lednu S&H nenápadně zdražil všechny PF komponenty o 50 %. Zde je odkaz na 1000steine, kde to komentují. V tom threadu je ale i návod, jak lze za určitých okolností objednat ještě za staré ceny.
http://www.1000steine.de/forum2/forum_entry.php?id=153514
Jonas - Můj Brickshelf

grohl

Mě by hlavně zajímalo, jestli dají do prodeje samostatný ovladač k vláčkům, protože kupovat sadu mašinek je pro mě nesmyslné a na BL ty ceny rozhodně nebudou moc přátelské. Německy bohužel umím jen sprostě nadávat, takže levnější PF prvky si asi taky hned nepořídím. ;D