(vlastní) Post-Apocalypse modely

Založil Robbed, 21.01.2008, 22:19:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Robbed

Zdravím
Post-apokalyptická éra patří mezi mé velmi oblíbené téma, takže není divu, že již hodně dlouho plánuji ztvárnit něco také z Lega. Konečně jsem se k tomu odhodlal, takže zde ukážu své první pokusy. Časem budu stavět další modely (vozidla, stavby nebo dioráma) zasazené do doby, kdy se svět vypořádává s následky nějaké globální katastrofy. Infrastruktura a v podstatě celá civilizace se zhroutila. Pouze ti, co přežili, zdivočeli a vytvořili frakce, které proti sobě už v tak dost zdevastovaném světě bojují.
Ale dost bylo řečí a následují nějaké fotky. Doufám že vám budou líbit :)

Robbed

První model co jsem postavil, je malé vznášedlo používané hlavně k průzkumu. Stavěl jsem ho proto, že jsem nechtěl začínat něčím velkým a hlavně jsem si chtěl ozkoušet některé techniky.   

Přikládám pár fotek. Kompletní galerie je zde.

edit: redukce fotek

Robbed

Další model je menší kráčející mech. Nese raketomet a kulometnou věž. Je také o něco více obrněn, než předchozí vznášedlo. Nohy jsem musel několikrát předělávat, aby byly více pohyblivé.

Přikládám pár fotek. Kompletní galerie je zde.

Robbed

Jako poslední výtvor jsem zkusil postavit menší dioráma. Použil jsem obě předchozí vozidla, které spolu s několika figy prochází polorozbořeným městem, ve kterém se skrývá pár příslušníku znepřátelené frakce. 

Více fotek zde.

myth

Technik kocky v dioráme nádherne imitujú rozstrieľané múry (napr. guľometom).
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

linhi

Moc se mi tvé modely líbí - je to skvělé! Dobrá práce

otaznik

Ten mech je skvělej, doufám, že budeš na toto téma pokračovat! Ideálně nějaké miniměsto a lá Mad Max (i když tvoje modely vypadají moderněji) s obrněným autobusem místo brány.  ;)

Robbed

Díky za komentáře ;)

Citace od: myth kdy 21.01.2008, 22:27:57

Tento způsob použití technic bricků používá hlavně Legohaulic . Musím přiznat, že jeho tvorba mě velmi inspirovala.

Vasyk

Citace od: Robbed kdy 22.01.2008, 08:20:01
Díky za komentáře ;)

Citace od: myth kdy 21.01.2008, 22:27:57

Tento způsob použití technic bricků používá hlavně Legohaulic . Musím přiznat, že jeho tvorba mě velmi inspirovala.
Včera jsem stále hledal tu jeho galerii, jeho modely mě fascinují a tvoje nejsou o nic horší, líbí se mi tento styl, máš to fakt pěkný a těším se na pokračování.

ulrike

Tak sem to všechno skoukl a musím říct, že je to hodně dobrý  >:D. Kdyby to tak vyšlo jako ofic. téma du hned do toho...

linhi

Jinak ten mech trochu připomíná LU 209 z robocopa  :D

nesquick

to je fakt nádhera,to diorama taky,moc se mi to líbí :)

grohl

Zasazení obou již tak dost dobrých modelů vypadá skvěle. Vzhledem k tomu, že k mechům chovám od prepubertálního věku silnou náklonost, tak tě musím moc pochválit.

Robbed

Mockrát díky za chvalné komentáře ;)

Přidal jsem do galerie další detailní fotky...

Robbed

Zdravíčko
Tak, další výplod je tu. Moc dílků teď doma nemám, takže jde jen o takové skromnější diorámátko. Vlastně nebýt včerejšího nákupu, tak bych to ani nedal do kupy.

Popis: dva partyzáni prochází údolím kolem polorozbořené chatrče...

Lord.obiv

Musím tě pochválit ;) ty tvoje diorama jsou úžasné :D nejvíce se mi líbí to vznášedlo a ten robot.
A ještě takový dotaz, na té chatrči je jakoby něco napsáno, co je to za nápis?  ::)
Budiž LEGO

Ivod

To téma mi připomíná warhammer 40,000. Svět,  ve kterém je 40 tisíc let válka. Nejhezčí je ten průzkumný letoun.
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos.

Robbed

Díky za komentáře ;)

Citace od: Lord.obiv kdy 03.05.2008, 20:09:19
A ještě takový dotaz, na té chatrči je jakoby něco napsáno, co je to za nápis?  ::)
Má to být nějaký neurčitý čmáranec sprejem na zdi. Chtěl jsem vyzkoušet jak to bude vypadat ještě než se pustím do něčeho většího.
V podstatě jsem to stavěl kvůli tomu gráfku a skále (skála se mi ale moc nepovedla, nebyly dílky)...

Darth Giovanni

ahoj, miluju vesmír a rád bych se zeptal- kohokoli, jestli dělá takové krásné naávrhy jako zde (to diorama je uchvatny) jestli by nesepsal nebo něco takoveho navody pro ostatni nadsence, jelikoz od pohledu se to spatne stavi, treba by pripojili neco na vylepseni atd dik ;)
Darth Giovanni

Colonel32

Padlo to tu uz nekolikrat - jedina rada zni stavet, stavet, stavet, nebat se experimentu se SNOTem a prohlizet cizi modely na Brickshelfu, zadny jiny navod nepomuze

Robbed

Tak jsem postavit další dioráma na baseplate 16x16. Zároveň je to můj první pokus o sníh.
Za pozornost asi stojí jedině ta velká vyboulenina na pravo - to je havarované vznášedlo (nebo prostě nějaké vozidlo) se sněhovou pokrývkou. Řidič se dostal akorát ven a pak zmrzl.

Příště snad už budu mít kostky z výstavy, tak postavím něco většího a víc "post-apocalypse" ...

Jindroush

Teď se jasně ukazuje, k čemu je dobrá MdBlue a TrLtBlue/TrMdBlue  ;) Jinak se mi to moc líbí (v porovnání s tou předchozí skalkou).

Kontrolní otázka - když scípnu v mrazu a sněhu, ohnije ze mě maso a bude ze mě kostroun?  8)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

linhi

Třeba tam hnil když bylo ještě teplo :-)  Samozřejmě se mi model moc líbí a nemám co dodat než že je Robbed špička.

Robbed

Díky ;)

Citace od: Jindroush kdy 29.05.2008, 14:22:17
Kontrolní otázka - když scípnu v mrazu a sněhu, ohnije ze mě maso a bude ze mě kostroun?  8)

Nojo teď si říkám, že jsem mohl použít nějakou šedou zombie hlavu, ale zase na druhou stranu kostra dává jasně najevo, že už to má za sebou...

peter

Nevím proč, ale i mě tvůj výsek zaujal. Možná, že ne ani tak tím co má představovat, jelikož kdyby jsi nenapsal co to na té pravé straně jako je pod tím sněhem, tak bych to asi nepoznal :-X, ale spíše technikou stavby. Dost mě zaujaly ty inverted slopes místo normálních. Viditelně někde to byl nejspíše úmysl (např. kvůli rampouchům), ale jinde bych čekal standardní slopes (stromek) - že by jsi jich měl v současnosti méně než těch inverted? Každopádně pěkné a jako celek se mi to opravdu líbí :D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Robbed

Citace od: peter kdy 29.05.2008, 14:58:09
Dost mě zaujaly ty inverted slopes místo normálních. Viditelně někde to byl nejspíše úmysl (např. kvůli rampouchům), ale jinde bych čekal standardní slopes (stromek) - že by jsi jich měl v současnosti méně než těch inverted? Každopádně pěkné a jako celek se mi to opravdu líbí :D
Díky za komentář ;). Co se týče těch slopes, tak u toho stromku jsem už opravdu žádně další neměl. Musel jsem tedy použít inverted, což se projevilo na přichycení "špičky" stromu (je tam mezera).

Togaran

Ten sníh se ti fakt povedl, ani na okamžik sem nepochyboval že je to něco jiného  :)
Myslím, že je trochu škoda, že je tam vznášedlo i fig tak ztracený, zajímala by mě situace nedlouho po havárii   ;)
A ještě dotaz: TransClear malé slopes v závěji na vznášedle nají nějaký zvláštní význam?
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

Jarmila

Citace od: Jindroush kdy 29.05.2008, 14:22:17
Teď se jasně ukazuje, k čemu je dobrá MdBlue a TrLtBlue/TrMdBlue  ;) Jinak se mi to moc líbí (v porovnání s tou předchozí skalkou).

Ne, maso Ti okoušou nejdříve velké šelmy - např. lední medvědi a zbytek dorazí menší zvěř - polární lišky, vlci. Nepatrné zbytky masa na kostech vymrznou  a je z Tebe dokonalý exponát pro sběratele kostí.

Robbed - máš to za jedna.
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Robbed

Díky všem za kladné hodnocení ;)
Citace od: Togaran kdy 29.05.2008, 18:32:46
A ještě dotaz: TransClear malé slopes v závěji na vznášedle nají nějaký zvláštní význam?

Bohužel musím zklamat. Opět je to případ, kdy jsem daný dílek (v dané barvě) neměl zrovna k dispozici...

Robbed

Jenom pro úplnost - tento model taktéž patří tematicky to tohoto threadu.