Power functions u 4995

Založil Ondra, 20.01.2008, 19:47:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ondra

Měl bych takovou otázku pro majitele setu 4995.Na jakém principu pracuje to zařízení,na baterky nebo na jakési setrvačníkové bázi?Je mi to velice divné,jelikož se všude píše o funkčním navijáku(nebo vrtuly u letadla),ale nikde není zmínka o bateriích.Předem dík za odpověď. :)

Jindroush

To je (IMO) takej ten jednorázovej brick (jako například světýlko v Exo nebo v Mythical Creatures, nebo chroptítko v Dinoušovi).

Viz http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=2932260
Možná se tam baterky měnit daj, dole bejvá šroubeček.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Ondra

Citace od: Jindroush kdy 20.01.2008, 19:55:25
To je (IMO) takej ten jednorázovej brick (jako například světýlko v Exo nebo v Mythical Creatures, nebo chroptítko v Dinoušovi).

Viz http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=2932260
Možná se tam baterky měnit daj, dole bejvá šroubeček.
Jen to ne  :'( ,taková krásná funkce a oni jí udělaj na jedno použití.Že takový "mcdonaldovské bazmeky" vůbec dělaj. :'(

Shmade

Podle mě to bude stejně jako chroptítko u dinosaura, a to na jedno použití není, když se odšroubuje šroubek, tak jsou tam tři malý hodinkový baterky, který se bez problému dají měnit. Nevidim důvod proč by to tady bylo jinak.

Shmade

Mě by u toho spíš zajímalo, jak se ovládá to, jestli se naviják odvíjí, nebo navíjí.
Proste čím se mění směr rotace toho motůrku uvnitř. Ten ťuflík vepředu je u chroptítka pouze mačkací, tak že by tady byl mačkací / vytahovací...?  Máte to někdo?

Vasyk

Citace od: Shmade kdy 22.03.2008, 10:29:30
Mě by u toho spíš zajímalo, jak se ovládá to, jestli se naviják odvíjí, nebo navíjí.
Proste čím se mění směr rotace toho motůrku uvnitř. Ten ťuflík vepředu je u chroptítka pouze mačkací, tak že by tady byl mačkací / vytahovací...?  Máte to někdo?

Set mám a funkce je následující, zatáhneš za hák a čudlík slouží ke zpětnému navinutí, podle mě to funguje na principu setrvačníkového autíčka či jak se to odborně jmenuje.
Šroubky zespod nejsou, blíže jsem to nezkoušel, nerad bych běžel pro nový set  ;D.

Pár foto.

Shmade

Aha, zajímavé, takže je to teda čistě mechanický. Jen by mě ještě zajímalo, jestli je to zpětný navíjení nějak bržděný, jestli se to navíjí plynule, pomalu...

Vasyk

Citace od: Shmade kdy 22.03.2008, 11:58:38
Aha, zajímavé, takže je to teda čistě mechanický. Jen by mě ještě zajímalo, jestli je to zpětný navíjení nějak bržděný, jestli se to navíjí plynule, pomalu...

Reguluje se to tak, jak hodně to zamáčkneš.

peter

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Dejv

Citace od: peter kdy 22.03.2008, 12:30:03
Teda jedná se o princip svinovacího metru s brzdou ;D

V tom případě to není jednorázová záležitost, ale taky to není PF  :P

Vasyk

Citace od: sparkz kdy 22.03.2008, 12:56:46
Citace od: peter kdy 22.03.2008, 12:30:03
Teda jedná se o princip svinovacího metru s brzdou ;D

V tom případě to není jednorázová záležitost, ale taky to není PF  :P

Je to HPF  ;D ... Hand Power Function..  ;D

Dejv

Ani Peeron to neoznačuje za PF, díl  se jmenuje Motor Wind-Up with Orange Release Button. Odpadá tedy problém výměny baterií, vše zajistí Vasykův "HPF"  ;D