Návod na Outrider

Založil stomcova, 18.09.2007, 07:08:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

stomcova

Rádi bychom zkusili postavit Outrider, který je vyobrazen na setu ISD 6211 právě z dílů ISD, tak jak je na zadní straně krabice.
Na Brickhelf Gallery je pár MOCů, ale návod jsem nikde zatím nesehnala, poradí nám někdo?
MOCy jsou zde http://www.brickshelf.com/cgi-bin/search.cgi?q=Outrider&stype=dfic
Díky  :P
Stáňa Tomcová
Batman, forever...

Darth

Dá se to stáhnout odtud (v pdf) - dole pod obrázkem Outrideru (je tam i návod na Lukův T-16 Skyhopper)

http://starwars.lego.com/en-us//Products/classic/6211.aspx

Tady je přímý link

http://cache.lego.com/upload/contentTemplating/StarwarsProducts/otherfiles/1033/6211_B1_BI_LOW_9B40C71B-77DB-4721-ACAF-3309E0D3A8E6.pdf

stomcova

Moc díky za navigaci k návodu. Zítra si návod vyzvednu z barevného tisku. Druhý zakoupený set ISD tedy zkusíme postavit dle tohoto návodu. S konečným výtvorem se pokusím pochlubit na fóru.
Škoda, že den má jen 24 hodin  :P

Tak níže posílám foto přípravy na stavbu z alternativního návodu Outridera. S těžkým srdcem jsme otevírali set s ISDečkem.
Batman, forever...

stomcova

"Outrider byl upravený sériový stroj původně určený pro přepravu zboží na střední vzdálenosti. Podobně jako Falcon, tvoří kulatý trup a prodloužený trubicovitý kokpit. Ten je k tělu lodi připojen párem zesílených podpůrných nosníků a jeho součástí je i únikový modul pro šest osob. V nosnících se pak nacházejí místnosti pro posádku a obytné prostory."
Toto je výtah z průvodce vozidly a plavidly od W. Hadena Blackmana.
Bohužel stavba alternativního návodu mě se syny spíše zklamala, asi jsme byli namlsáni kvalitním propracováním setu a zejména interiéru 4504 Falcona.
Při stavbě nás zejména zklamal jakýkoliv chybějící interiér, old gray plates postavené po obdovu pláště, při zvednutí modelu se rozevřou. Nejsou ve spodní části nijak připevnéné. V popisu přezentované zesílené obytné nosníky a únikový modul na jejich konci, je jen chudý náznak. Žádné extra dílky k setu  ISD 6211 nebyly přidány pro vylepšení Ourtideru.
Přikládám foto ze stavby a porovnání setu 4504 Falcona.
Asi se pár dní pokocháme stavbou a budeme se věnovat vlastnímu vylepšování toho návodu.
Batman, forever...

STARHAWK

Nedokonalost Outridera v tomto sete bude asi tym, ze to nie je set Outrider ale ISD a tak hoi poskladali z toho co mali v ISD k dispozicii. Ako alternativa je to zauimave, ak niekto chce Outridera, tak ma dobry podklad.

MwK

IMHO ten Outrider sa mi páči!Už nemôžem posúdit chyby ktoré tu boli vymenované ale z vonka je to fakt super! ;)
A tiež je fajn že lego začalo robit takéto plány...len by ich mohlo byt viac! 
Inak ta T-16 je tiež fajn...ale tu na fóre už mal niekto krajšiu... >:D >:D ;D
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Sith

prominte asi mi vypadla pamet ve které epizode outrider vubec byl
???
STAR WARS sběratel

Džejkob

v žádný chlapče, v žádný ;D
Star Wars, Western, Fantasy Castle, různý věci stavím a sbírám :)
Jsem také aktivní na Instagramu: @CzechMateBricks

Darth

Citace od: Sith kdy 11.11.2008, 17:17:51
prominte asi mi vypadla pamet ve které epizode outrider vubec byl
???

Outrider je loď Dashe Rendara, objevuje se jen v románu/komiksu/hře Shadows of the Empire. V podstatě je to jiná verze Corellianského frachťáku YT (YT-2400)
http://starwars.wikia.com/wiki/Outrider

Existovala spousta verzí YT - z nich nejznámější je modifikovaný YT-1800 YT-1300 Millenium Falcon, ale těch sérií je spousta, např. ve hře X-Wing Alliance létáš s YT-2000 Otana.

Holt Star Wars nejsou jen to, co se objevilo ve filmu (to je jen základ, takových 5%), existuje EU (Expanded Universe), které základní příběhy hodně rozvíjí a přidává k nim další (někdy lepší, někdy horší, ale Lucas si docela hlídá, aby do sebe všechno zapadalo).

Pozn. v obnoveném vydání Star Wars z 90. let Lucas do první epizody digitálně přidal Outrider, při příjezdu Luka s Benem do Mos Eisley právě Outrider startuje a odlétá.

Sith

a nebyl nahodou MF yt 1300?? tak je to aspon v trilogii o hanu solovi.
ale nejsem si jisty
STAR WARS sběratel

Darth

Jo, máš pravdu, sem si byl jistý tou YT-1800, že tohle jsem na wookiepedii neověřil.