Společný nákup na bricklink

Založil Marťan, 26.07.2007, 08:54:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

5o

Citace od: Darth kdy 01.09.2007, 08:15:04
Bral jsem asi před měsícem od Legoccaz, objednávka vyšla na 187USD, poštovné mi naúčtovala (ono Nathalie bude nejspíš ženská) 39 USD (bylo tam hodně plates, váha balíčku byla docela velká). Ačkoli jsem vybíral díly used a hlavně šedé (oldgray, newgray, dkgray) a red, nebylo na nich znát zažloutnutí nebo nějaký jiný defekt. Ani okousané nebyly.

Díly přišly zatavené v několika sáčcích, podle kontroly nic nechybělo.

Tady je obrázek toho co všechno přišlo:
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/IMG_0994-1.jpg

PS. doporučuji, výhodou je možnost platit v USD, což je pro nás výhodnější (na bricklinku, co jsem koukal, tak někteří prodejci mají takový kurz, že i když nakupuju v dolarech, musím to převést při platbě na euro a vyjde mě nakonec euro na 31-32 Kč - kvůli nevýhodnému poměru USD:EUR. Navíc někteří prodejci mají částky v USD, ale účtují to v eurech)
A ještě jedna výhoda - neplatil jsem k určené částce žádné DPH navíc, což jsem při objednávce z Německa musel.

Jo a doba dodání v mém případě byla cca 2 týdny.

Tak aj ja blahoželám k úspešnému nákupu, len by ma zaujímala váha balíčka. Tipujem to asi na 3 kg a viac.
Preto lebo Lego...

Darth

Něco kolem 5kg, asi 3500 dílků

Marťan

Tak mám jednu novinu. Od teďka jde u LEGOCAZZE platit jen v eurech (platí pro Evropany). Takže u něho asi přestávám nakupovat  >:(

Darth

Další vlastní zkušenost s nákupem přes Bricklink.

Nakoupil jsem od masterbuilder1 - za 101 USD (1005 součástek, 70 druhů). Poštovné vyšlo na 16 USD, pojištění na 11.2 USD (není nutné).

Proč bych ho doporučil?

- Sídlí sice v GB, ale poštovné je podle mě velice rozumné.
- Balíček šel letecky, byl u mě za týden (v neděli jsem objednal, za týden v pondělí to přišlo).
- Umožňuje placení v USD
- Rychlá komunikace, do dvou hodin od objednávky měli připravenou celkovou sumu a také poštovné, poslali kolik mám zaplatit celkem (v politice shopu je odpovědět do pár hodin, nejpozději do 24 hodin - ne jako jinde, kde jsem čekal pět dní na sdělení celkové sumy a poštovného)
- Nepřiráží k ceně zboží DPH jako některé německé shopy
- Za použití Paypal si neúčtuje další poplatky (v pár německých shopech jsem na to narazil, 3-6% přirážka při použití Paypalu)
- Vedle adresy příjemce na balíček přilepí/vytiskne samolepku minifiga z Lega  ;D
- Slušný výběr dílků, jedině u něj jsem našel dost stejnobarevných oken na dokončení custom UCS Snowspeederu a taky spoustu 4x4 "koláčových" bricků.

http://www.bricklink.com/store.asp?p=masterbuilder1

Edit: Jo a ještě jedna výhoda - vždy jeden druh součástek byl ve zvláštním plastikovém uzavíracím sáčku. Dokonce byly takto oddělené stejné součástky used a new. Ideální pro kontrolu, jestli je v zásilce všechno. Bylo tam 70 sáčků nejrůznějších rozměrů plus dva velké, ve kterých byly umístěny ty menší sáčky. To vše bez příplatku.

erzika

Byla bych moc ráda, kdybych se mohla někdy v budoucnu k někomu "přifařit" se svým nákupem na bricklink. Pravidla respektuji.
Eržika

Tomášek

Citace od: Darth kdy 18.09.2007, 22:06:16
- Vedle adresy příjemce na balíček přilepí/vytiskne samolepku minifiga z Lega  ;D

Nj, ale to je sice pěkný, taky by mě to pobavilo a zahřálo na duši, ale je to i možné lákadlo pro pošťáky - lapky...  :-\
Procházím DARK AGE.

Darth

Registrovaný Royal Air Mail by si doufám nedovolili.

Marťan

Další obchod na BL

Podmínky nákupu:

- Kdo si bude chtít vybírat z uvedených BL shopů, napište mi nějakým způsobem seznam věcí, které byste si chtěli objednat z daného BL. Můžete mi to poslat třeba v excelu, nebo jako uloženou webovou stránku z BL, nebo pokud toho budete mít míň tak stačí přes SZ. Ale nezapomeňte u všeho napsat kategorické čísla. (kat. čísla jsou uvedeny na BL, každá věcička má svoje kat. číslo)

- Peníze mi můžete poslat na účet předem, nebo až dojde objednávka. Uživatelé, kteří na kostkách nejsou moc dlouho (to určuju já), tak ty bych prosil, aby mi poslali penízky předem.

- Poštovné z BL se dělí rovným dílem

- Poštovné při rozeslání po ČR (cca 35,- podle velikosti balíku)

- Obchod se bude uzavírat 23.3.2008

- Za naklikání a přidání objednávky si započítám u každého kupujícího 30,-

- Pokud budete mít ještě nějaké dotazy, zodpovím přes SZ.

Budu brát nákup tady z toho shopu: http://www.bricklink.com/store.asp?p=Porsche&itemID=9535777
(zkušenosti s prodejcem už mám, když jsem u něj nakupoval, vše proběhlo bez problémů)

Druhý obchod. Tedy jsem ještě nebral, ale mělo by to být ok: http://www.bricklink.com/store.asp?p=wichtel10000

Porsche            - UZAVŘENO-  lego už je doma   :D

Kdo má objednáno = Marťan, MCoufield
Stav objednávky = odeslána + zaplaceno   
Celková suma = USD 205.83
Poštovné = USD 17.43
Platba za paypal = USD 6.70

Kurz dollaru v den placení přes paypal = Total Amount$1.00 USD (equal to 16.97 CZK)

Wichtel            - UZAVŘENO-    Zítra odesílám (omlouvám se za zpoždění)
Kdo má objednáno = Mates, Jenčula, MCoufield
Stav objednávky = zaplaceno
Celková suma = 149,40 euro
Poštovné s pojištěním = 19,00 euro
Poplatek za paypal = 5,25 euro

Kurz eura v den placení přes paypal = Total Amount €1.00 EUR (equal to 26.01 CZK)

supermachina

Ahoj, este budes nieco objednavat cez BL?
p