Lego stores v Německu - pár postřehů

Založil Jonas, 02.09.2007, 16:30:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jonas

Při cestě do Belgie a zpět jsem měl možnost zastavit se ve dvou z celkem čtyř značkových obchodů Lega (tzv. Lego stores) v Německu. Oba obchody byly v Porýní, nedaleko od sebe. (Pro úplnost - zbylé dva jsou v Mnichově a v Hamburku.)

Z obou navštívených byl jednoznačně lepší ten v Kolíně nad Rýnem. Nachází se uprostřed města, jen pět minut od slavné katedrály (a od vlakového nádraží). Informace o něm jsou např. tady.

Obchod:

Pár postřehů, které by se třeba někomu mohly hodit:

- zdálo, že měli úplně vše, co je aktuálně na S&H Deutschland

- ceny přesně jako na S&H Deutschland včetně těch několika málo zlevněných setů (kam se to hrabe na slevy S&H USA - bohužel), pokud chcete něco koupit levněji než za doporučené ceny, nezbývá než to zkoušet v různých hypermarketech na perifériích měst,

- možnost nákupu jednotlivých dílů stylem "co se vám podaří vměstnat do litrového plastového poháru" za 15,99 Eur (podle toho jaké díly sháníte a hlavně jak umíte optimalizovat na objem, se tam může vejít i 1000 dílů - což se mi bohatě podařilo), jeden z mnoha návodů, jak naplnit pohár např. kostkami 2 x 4 je zde

- vybírat se dalo asi z 200 různých dílů - pro mě asi nejzajímavější byly světle a tmavě šedé kostky a placky (i když nebyly všechny ty, co bych potřeboval), panely 1 x 2 x 2 a 1 x 4 x 3 (Clear a Smoke - tedy skvělá šance na stavění oken domů, vlaků, autobusů, aut ...), zeleň, barevné transparentní kostky a plates do vitráží, atd.

- zajímavá byla také možnost sestavit si svého minifiga - k dispozici bylo poměrně dost různých hlaviček (hlavně ženských a ještě nedávno hodně raritních), velký výběr vlasů a pokrývek hlavy,  a třeba i "mininohy" v různých  barvách - cena bohužel dost vysoká: 1,99 E za figa, případně 9,99 E za 6 figů, ale pro někoho (Mičánka) jistě ráj
viz foto  

- dále spousta přívěsků , velký výběr  baseplates v různých barvách a pak oblečení apod.

- pro Mindstormisty skvělá šance nakoupit si jednotlivé sensory a motory, pro Vláčkaře pak několik sad se základními díly pro stavbu vozidel (od motorů, přes kola, nárazníky až po dveře a okna)

- a poslední bonus - pro ty, jejichž jméno ve světě Lega něco znamená ( ;)), je připraven k zakoupení hrníček se jménem

Krátce k obchodu v Oberhausenu (detaily zde )

Závěr z návštěvy: V Oberhausenu je jak obchod a tak i výběr zejména jednotlivých dílů mnohem menší. Klidně tento obchod vynechejte a stavte se raději v nedalekém Kolíně.

Jinak samozřejmě platí, že chcete-li nakupovat LEGO ve velkém a levně, pak musíte do Lego stores v USA, jak to názorně před pár týdny ukázal Colonel32 anebo jak jsem o tom psal před rokem.
Jonas - Můj Brickshelf

Colonel32

ja to mel ze S@H, nikoli lego store, jen pro info..

descale

Pěkná fotoreportáž. Takové obchody jsou pro všechny Lego fanoušky jako ráj na zemi. ;D

nesquick

škoda že neni něco takovího v česku :-\

***Banana.com

Citace od: nesquick kdy 02.09.2007, 20:12:28
škoda že neni něco takovího v česku :-\

LOL, je...u Llevelyn doma, u vezíra doma, u Vasyka doma, u Jarmily doma, u Mičánka doma..... ;D Co se train a city týče, asi i u Jonase a Hobbyho doma..: >:D

sam.no

Hm, dobré postřehy, ráda bych se také podívala na ty obrázky, ale bohužel, nevím proč, se mi zobrazují jen prázdné rámečky v rohu s křížkem v levém rohu nahoře. :-\ Nešlo by s tím něco udělat?

Jonas

Citace od: sam.no kdy 02.09.2007, 20:51:38
Hm, dobré postřehy, ráda bych se také podívala na ty obrázky, ale bohužel, nevím proč, se mi zobrazují jen prázdné rámečky v rohu s křížkem v levém rohu nahoře. :-\ Nešlo by s tím něco udělat?

Je mi to líto, ale Brickshelf, kam jsem umístil obrázky, už zase začíná stávkovat.

Jakmile budu mít trochu času, zkusím ty obrázky přehrát někam jinam a změnit odkazy.
Jonas - Můj Brickshelf

Petrjr

Citace od: Jonas kdy 02.09.2007, 21:01:43
Jakmile budu mít trochu času, zkusím ty obrázky přehrát někam jinam a změnit odkazy.
Ehm, a co je třeba dát sem. Jako přílohu. Alespoň ty v textu přímo zmiňované.

EDIT:
A rekomprimovat - zvětšit jpeg kompresi. Pro webové účely, kompresní faktor 35 je ještě dostačující a přitom objem 5* menší, viz příloha

Royde

V Lego obchodě v Kolíně nad Rýnem jsem byl náhodou loni o Vánocích a můžu potvrdit všechno, co bylo popsáno výše, prostě ráj! Zpětně to ovšem mělo jednu chybu - v té době jsem se ještě o Lego nezajímal :-(((