CLASSIC SPACE VISOR

Založil JnQ, 31.08.2007, 18:09:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JnQ

Zdravim, možno sa to tu už preberalo a viem že zrejme sa to niekomu nebude pacit :)
ale vždy mi vadilo že classic space figovia nemaju takzvany "visor" (http://www.peeron.com/inv/catpic/save/166292195)  narozdiel od ostatnych novšich tém.
  Dokonca aj pre Castle niečo podobne vyrobili .
  Zaujimalo by ma či ste nečitali niečo viac na tuto temu..
Ak by ste mali nejaky 3d file starej helmy alebo stareho castle visoru, ktory je na obrazku, pripadne rozmery, tak mi to please zašlite.
Chcel by som ten neexistujuci visor dat vytlačiť na 3d tlačiarni. A ak oto bude mat niekto zaujem a bude to vyzerat gut tak možno i priesvitne a farebne variacie  ;D

Jindroush

Na helmu verze 1.1 se snad visor nasadit dá. Mám dojem, že to tak bylo v raných Futuron setech (pokud se pletu, nechám se rád opravit).
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

Citace od: Jindroush kdy 31.08.2007, 18:19:02
Na helmu verze 1.1 se snad visor nasadit dá. Mám dojem, že to tak bylo v raných Futuron setech (pokud se pletu, nechám se rád opravit).
K mému překvapení se zdá, že první helmy měly otvory po stranách, ale některé pozdější typy ne. Zatím jsem nevysledoval žádné pravidlo.

Edit: tak i některé první helmy byly bez otvorů po stranách.

JnQ

zaujimave, helmu bez bocnych "otvorov" som ešte nevidel.. ak mate obrazok sem snim..  ;) no ak niekedy lego vyrabalo sklicka na helmy, a je nato dokaz to je len dobre, veľa mojich znamych si myslelo že ich prosto stratili  ;D

otaznik

Citace od: JnQ kdy 01.09.2007, 13:49:09
zaujimave, helmu bez bocnych "otvorov" som ešte nevidel.. ak mate obrazok sem snim..  ;) no ak niekedy lego vyrabalo sklicka na helmy, a je nato dokaz to je len dobre, veľa mojich znamych si myslelo že ich prosto stratili  ;D

Mám pocit, že visory (pokud nepočítám castle) přišly až s příchodem moderních helem - tuším rok 1987 - 1988.

Dejv

Citace od: otaznik kdy 01.09.2007, 23:07:56
Citace od: JnQ kdy 01.09.2007, 13:49:09

Mám pocit, že visory (pokud nepočítám castle) přišly až s příchodem moderních helem - tuším rok 1987 - 1988.

Já bych si dovolil souhlasit, páč jsem prošmejdil HCC a první helmu s visorem jsem  našel v setu Galactic Starship ( 6893 ) z roku 1987

JnQ

to že visory sa vyrabali na moderne helmy od 1987-8 sa snad ani nedalo prehliadnut.  Ale ja hovorim o starych helmach.  ;D Tiež som si všimol že v staršich setoch visory niesu.. to je tiež do oči bijúce, tak napište niečo konštruktívne a nie to čo každz vie.

otaznik

Citace od: JnQ kdy 03.09.2007, 12:54:36
to že visory sa vyrabali na moderne helmy od 1987-8 sa snad ani nedalo prehliadnut.  Ale ja hovorim o starych helmach.  ;D Tiež som si všimol že v staršich setoch visory niesu.. to je tiež do oči bijúce, tak napište niečo konštruktívne a nie to čo každz vie.

A co bys jako chtěl slyšet?
Byly helmy s dírama pro hledí (visory), ale jediný hledí, co se tam dávalo, bylo pro castle. Pak přišly nové helmy a dávaly se i visory. Tečka.

MiP

Old helem jsou minimálně 3 druhy, posílám foto: na první dva typy jde přidělat visor, na poslední ne. Liší se ještě spodní částí.
-------------------------------------------------------
MiP http://www.mipovo.cz - MiPova nabídka setů a dílů http://www.bricklink.com/store.asp?p=mip - BL shop MIPOVO

Valentin Dobrotivý

zajímavý nápad, něco jako namontovat čelní masku z traktoru na osobák

otaznik

Citace od: MiP kdy 05.09.2007, 22:38:51
Old helem jsou minimálně 3 druhy, posílám foto: na první dva typy jde přidělat visor, na poslední ne. Liší se ještě spodní částí.
Existuje i ta nejstarší helma (bez posílené ochrany brady) bez dírek na visor.