Naše lego výstava II

Založil Aki, 18.05.2007, 09:27:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Myslíte si že by se výstava měla uskutečnit znovu na Moravě?

ano určitě
17 (22.1%)
když už se to naskytko, tak proč ne?
17 (22.1%)
je mi to jedno
9 (11.7%)
ne, už by neměla být žádná výstava
3 (3.9%)
Ne - měla by být na Slovensku
5 (6.5%)
Ne - měla by být v Čechách
15 (19.5%)
Ne - prdím na Moravu, Čechy i Slovensko. Výstava by měla být v Praze!
11 (14.3%)

Celkem hlasů: 76

Hlasování ukončeno: 02.06.2007, 09:27:32

Vasyk

Pokud jde o mne, tak další výstavu vítám. Brno je velmi dobrá lokalita a souhlasím s ní.
Hrozně rád se zase budu účastnit, pokud mi přidělíte nějaké téma. Náklady na dopravu přežiju. Toť asi v kostce můj skromný názor.  ;D

Honzik

No myslím, že Vasyk bude při další výstavě trochu problém  ;D
Nasadil totiž hodně vysokou laťku pro všechny ostatní...Dokázal totiž vytvořit z komerčního tématu (můj vlastní názor na batman) úžasnou podívanou...

Myslím, že i další témata by vhodným zpracováním dovedla "ožít". Ve Svitách jsem na spoustu tématických řad hodně změnil názor (byl jsem mile překvapen).

Mtron

Citace od: Shi-So kdy 21.05.2007, 16:05:44
Citace od: Mtron kdy 21.05.2007, 15:49:19
Citace od: peki kdy 21.05.2007, 15:40:01
Citace od: Achad Ha-Am kdy 21.05.2007, 15:24:30
- myslím, že náš nemalý vinný sklep by byl pro tuhle příležitost zajímavým zpestřením (ač se nachází cca 60-70 km od Brna, po D2 je to opravdu chvilka).

No tak to je jasný. Aki uprav prosím u hlasování "Na Moravě" - se zpestřením ve vinném sklepě  ;D. Mohli bychom tam například realizovat první stavěcí víkend   >:D

souhlasím , přeci jenom je toho hodně co vyřešit a hamounit se kvůli penězům nedělá dobrotu. Trošku by mě zajímalo jak si představujete takovou kompenzaci nákladů ?

Predpokladal bych ,ze tim vetsina mysli benzin nebo dopravne....
Jsme fandove tak nejaky ten cas a korunu obetujem ,ale chapu ze cestovni naklady se nikomu jen tak nest nechce....
Ono kdyz mas dat za cestu tam a zpet 400,- za osobu (je jedno jestli vlakem nebo autem-vlak je kolikrat i drazsi) tak uz je to celkem znat....

No chci vidět toho, kdo půjde za vedením muzea a řekne kalkulaci nákladů , moc se těším na to  ;D Jenom pro info vaše jsem zatím do Svitav při stavěcích víkendech najezdil 2500 KM a myslím že nejsem sám , k tomu jsem přivezl svojí vitrínu  ;D cenu tu raději ani nadhazovat nebudu... takže abych to shrnul.. Nejsme žádný mistři světa abychom si mohly diktovat podmínky finančních náhrad a co z toho vyplývá ? Sežeňte sponzora  ??? ???
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

J0hny54

Citace od: Mtron kdy 22.05.2007, 07:22:18
Sežeňte

Na tohle slovo jsem strašně alergickej

Aki

Citace od: J0hny54 kdy 22.05.2007, 08:20:05
Sežeňte

Proč? Mtorn může - Mtron shání!  >:D

Mtron

Citace od: J0hny54 kdy 22.05.2007, 08:20:05
Sežeňte

hm je hrooozně jednoduchý něco chtít že? Ale udělat proto něco a pro někoho už chce opravdu něco víc. Být alergický na slovo  ;D dovol abych se zasmál. Myšleno tak, že všechno má své pro a proti, výstava II je v plenkách a organizátoři se budou snažit udělat a vytěžit maximum.

J0hny54

Je rozdíl mezi seženem a sežeňte

Honzik

Nejduležitější bude to, s jakou příjde organizátor (ze strany kostkařů) ze schůzky s vedením muzea. Myslím, že nejprve bude vhodné ukázat z naší strany o jak povedenou akci se jednalo ve Svitavách, při té příležitosti ovšem také podotknout o finanční náročnosti (věškeré náklady s tím spojené). Pokud bychom ukázali vedení nějaký pěkný graf návštěvnosti (rád ho klidně zpracuji) tak si myslím, že řešení nákladů bude jednoduší, protože každý rád pustí chlup, když ví, že se mu to vrátí...

Mtron

Citace od: J0hny54 kdy 22.05.2007, 09:18:18
Je rozdíl mezi seženem a sežeňte

ano to je , ale já se o příspěvek na cestu nehlásím , proto píšu sežeňte .......
jdu do další výstavy s cílem vystavovat , nehodlám se zatěžovat s tím zda my někdo přispěje na benzín  >:( Prostě je opravdu předčasné toto řešit za téhle situace, stále opakuji , že připomínky a náměty budou přednesený vedení muzea. Budeme čekat jak se k tomu vyjádří. :-*

Aki

Citace od: Robbed kdy 20.05.2007, 17:23:18
Pokud by se měla příští výstava zaměřit více na děti, tak je Moravské zemské muzeum asi nejvhodnější. Co jsem slyšel, tak se dost zaměřuje právě na akce pro děti.
Moravské zemské muzeum má velké množství oddělení - jedno z nich je dětské muzeum, jiné vystavní oddělení.
Naši výstavu by nepořádalo dětské muzeum, ale právě výstavní oddělení - i když se uvažuje o tom, že by se možná dětské muzeum spolupodílelo. To je už ale více méně interení věcí MZM.
Pokud se chcete něco dozvědět o MZM - zde je +link+ na jejich stránky.

Dále bych chtěl upozornit, že i když je to druhé největší muzeum v republice, zcela jistě nemá dost financí na to, aby platilo někomu nějaké diety apod. A já to po nich ani žádat nebudu, protože bych se musel hambou propadnout, kdybych měl být před nimi za takového chudáka co nemá ani na housku.

Naše požadavky jsou směřovány na zajištění potřebného množství motorků do vlaků (alespoň by mohli vlaky jezdit častěji) a zajištění dopravy exponátů do Brna (jak svoz, tak proplacení cesťáku - tam kde bude nezbytná přitomnost autora, či to nepůjde jinak).
Obojí, zdá se, vypadá hodně nadějně!

Muzeum má také vlastní oddělení, které se věnuje pouze stavění a navrhování výstav. To by s námi zcela určitě hodně spolupracovalo! Nám by potom ubyly takovéty starosti - jak nalepit plakát, přivázat exponáty na vlasce ect. ect.

Co je ale důležité - výstava by v případě vyšších vstupních nákladů musela být pravděpodobně půlroční a na zajištění potřebných grantů by bylo vhodné uvažovat o co největším podílu brněnských motivů! Přirozeně pouze seriózních, takové ty rádoby vtípky o zatáčkách si prosím odpusťějí vašnosti.  ::)

Jindroush

Půl roku, to je naprosto šílený. :o Už tyhle 4 měsíce mi přišly trochu moc.

Domnívám se, že čím větší město a větší muzeum, tím kratší výstava může být, to jsem právě chtěl navrhnout, aby to bylo kratší.  ::)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

***Banana.com

Výstava by sice byla za delší dobu, ale předpokládám, že bych měl být schopen zajistit dopravu v koridoru Č.B.-Písek-Praha-Brno-Jihlava-J.Hradec-Č.B., tedy dovoz exponátů. Náklady nemusím řešit. ;)

Jura

ahoj,
já jsem ten Akiho kontakt z MZM  :)
jen upřesním pár věcí: naše výstavní odd. řeší archtekt. a výtvarnou podobu výstav, jejich realizaci a likvidaci - vše společně s autory (několika jejich zástupci  >:D ). Svoz, propagace (jako ostatní výstavy), etc....jde na nás. Při účasti autorů výstavy na vlastní instalaci exponátů - jde proplatit určité náklady, jsme ale příspěvková organizace, ne mecenáš. Pokud by výstava trvala delší dobu - je šance na větší příspěvek z rozpočtu muzea na její realizaci a je to atraktivnější pro případné sponzory.......
rád zodpovím jakékoliv dotazy
nejsem ředitel

ps: pokud si někdo myslí, že na vstupném muzeum vyrejžuje majlant a chce z toho něco mít, není problém určité prostory pronajmout   ;D

pps: podobná výstava byla před cca 10 lety je myslím dobré využít vlnu zájmu, jaký vzbudila akce ve Svitavách a dále se na ni svézt

blackrabbit

Já bych to bral , výstavu v Brně pač to mám kousek ale nevím jak ostatní  :-\

Tomášek

Citace od: blackrabbit kdy 22.05.2007, 15:00:58
Já bych to bral , výstavu v Brně pač to mám kousek ale nevím jak ostatní  :-\

Já taky.
Procházím DARK AGE.

Mičánek

Jako místní jsem pro výstavu v Moravském zemském muzeu všemi deseti. Je to velmi reprezentativní místo. Jsem rád že muzeum projevilo zájem. Kousek od vlaku i autobusu. Jen z letiště je to dál. Co se týče sponzorů, je v blízkém okolí několik hračkářských řetězců ( Sparkys, Puntanela, Pompo a další obchody s Legem) a kdyby se udělal reprezentativní katalog k výstavě a nabídlo se těmto obchodům že tam budou uvedeny adresy jejich obchodů a třeba i plánek s označením, možná by měly zájem o reklamu a přispěly by. Výstavy bych se rád zúčastnil a pomohl bych i s budováním. A zdarma!

Llevelyn

I tentokrát bude Duplo? Bude prodej?  >:D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Frco

Citace od: Mičánek kdy 24.05.2007, 01:11:08Jen z letiště je to dál.

Toto sa mi strasne pacilo   ;D Cakas ze Brnenske letisko zazije pocas vystavy naval navstevnikov?  :D

stambi

Výstava v Brně, lepší už to může být jen u nás doma, ale to by se nelíbilo manželce >:D
Co se týče peněz, je třeba se na to dívat tak: Svitavy byly úspěšné, šel bych do další výstavy i zadarmo? Pokud ne, je třeba pár let počkat, pokud jo, je už pak otázka domluvy příslušných lidí kolik a za co, nemůžeme čekat, že to někdo zaplatí celé, pak bychom mohli chtít proplatit i použité kostky a čas stavby  ;D ;D To podstatné nejsou peníze, kdyby šlo o ně, nevystavil by C32, Peki, Aki ani stud.
Já jsem pro další výstavu všema deseti, sice jsem nemohl na většinu svých kostek pár měsíců sáhnout, ale pokud mi to vadí, nemusím se modelem účastnit, pokud nevadí, zahřeje mě někde v osrdí, že je o výstavu zvětšující se zájem a nechám tam stavbičku klidně rok.
Když pročítám celé fórum o výstavě 2007, nepochybuji, že bude, nepochybuji, že bude v Brně a už teď mě zajímají jen podrobnosti: kolik vitrín, jakých, kde, jak, je třeba stavět špilberk? nebo katedrálu? radnici? uděláme přestavbu železničního uzlu v Brně za méně než 60 miliard?
štambi

linhi

Na 90 procent jdu do toho!!! Jen nevím co postavím - Ostromeč ničej orlíci!

Colonel32

no, pokud matny priveze tech svych 500 blackfalconu, tak by to dobyvani mozna mohlo byt i k svetu...

matny

Citace od: Colonel32 kdy 06.06.2007, 23:16:59
no, pokud matny priveze tech svych 500 blackfalconu, tak by to dobyvani mozna mohlo byt i k svetu...

Čítaš mi myšlienky – v rámci druhej výstavy by som sa chcel zaradiť už medzi aktívnych vystavovateľov, preto cez letné prázdniny chcem postaviť castle diorámu, prostredníctvom ktorej  chcem prezentovať armádu falconov, čím by som sa konečne z fázy zberateľa posunul o priečku vyššie.

Priložené photo zachytáva dočasný papundeklový príbytok falconíkov  :D

Mondak

Jsem pro!! S čímkoliv ráda pomůžu; jelikož su z Brna tak není problém  ;)

drSEBY

Citace od: Mondak kdy 16.06.2007, 16:26:37

koukám, že by Brno mohlo být ještě uspěšnější než Svitavy  ;D ale dle ankety - praha je v Čechách. Ač nemám rád pragocentrismus, nutno však jednu věc přiznat. Do Prahy je spojení téměř odevšad  :D odkudkoli. Brno také není špatné.

takže doufám, že se do Brna už dostanu.  ::) ;)

hana

Citace od: drSEBY kdy 18.06.2007, 00:15:40
Citace od: Mondak kdy 16.06.2007, 16:26:37

koukám, že by Brno mohlo být ještě uspěšnější než Svitavy  ;D ale dle ankety - praha je v Čechách. Ač nemám rád pragocentrismus, nutno však jednu věc přiznat. Do Prahy je spojení téměř odevšad  :D odkudkoli. Brno také není špatné.

takže doufám, že se do Brna už dostanu.  ::) ;)
Já ne... ;)  Jen do Svitav jsme jeli něco přes dvě hodky.A já chci Prahůůůů v Čechách.Brno určitě špatné není,ale všimla jsem si,že zde spousta lidí do Svitav vůbec nedojela.Já ano a přestože je dávno rozhodnuto,tak Praha je Praha to máte marný...Ale stejně asi přijedu i do Brna.Propagovat růžovou.

Colonel32

dalsi napad:

diorama "Letiste"

za pouziti originalnich 4-studovych letadel, v kombinaci s velkou budovou letiste a hangaru (moc), a pokud cheme byt morbidni, tak i s nejakym parkovistem pred budovou letiste

***Banana.com

Citace od: Colonel32 kdy 24.06.2007, 23:05:50
dalsi napad:

diorama "Letiste"

za pouziti originalnich 4-studovych letadel, v kombinaci s velkou budovou letiste a hangaru (moc), a pokud cheme byt morbidni, tak i s nejakym parkovistem pred budovou letiste

Pěkné by to bylo v MT měřítku, 5590 + 5591, k tomu 20 m runway... >:D

Dejv

Pro Brno jsu všema dvaceti. Bydlím tam a rád s čímkoli pomůžu.. Pro Pražáky: D1 ( lepši spojení než do Svitav ) a berte v úvahu také naše slovenské kostkaře

Micho

Citace od: sparkz kdy 24.06.2007, 23:34:05
Pro Brno jsu všema dvaceti. Bydlím tam a rád s čímkoli pomůžu.. Pro Pražáky: D1 ( lepši spojení než do Svitav ) a berte v úvahu také naše slovenské kostkaře

Do Brna to mám po diaľnici z Košíc (cez Bratislavu) o pekný kúsok dlhšie ako do Svitáv cez hraničný priechod Makov. Takže mne to je asi jedno, cez BA aj tak asi na Brno nepôjdem. Pre Bratislavčanov je to samozrejme lepšie - priamo diaľnica z BA do Brna.  ;)

Samozrejme je to pre nás z SVK (neštudujúcich v Prahe) výrazne bližšie ako v Prahe.  8)

betakaroten

Další nápad: něco, co ve Svitavách (skoro) nebylo.
- vignette
- stavby v mikro-měřítku