(vlastní) vymyšlená stíhačka rebelů

Založil Slick7, 12.04.2007, 14:11:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Slick7

Po malé pauze jsem se pustil do stavby stíhačky, kterou jsem už nějaký čas nosil v hlavě, zda se mi stavba povedla či ne, ponechám na vašem názoru, za  případné komentáře, názory či připomínky, budu rad.
   Já sám osobně bych ještě předělal kokpit pilota i jeho kryt vyměnil za jiný.

TomG

Only the best can survive.

Slick7

MwK

Citace od: Slick7 kdy 12.04.2007, 14:20:53
Citace od: TomG kdy 12.04.2007, 14:16:04
Rebelu, mysleno ze Star Wars?
Ano, tak to bylo myšleno. ;D
No aj mna napadla tá otázka. ::)
Je to fajn stíhačka ale z dizajnom a vlastne všetkými tvarmi mi to žiadny stroj z ich hangáru nepripomína...
Takže ako stíhačka je to velmi pekné,páči sa mi na tom viac vecí ale ako rebelský stroj sa mi to nezdá...
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

TomG

Tak v tom pripade docela prumer a hlavne to nema moc SW design, kdyz privru oko tak mozna nejake imperialni rysy by tam byly, ale do stihacky rebelu to ma docela daleko. Asi nemas dostatek ruznych dilku ne?
kdyby jsi se nesnazil to prezentovat jako SW stihacku, pak by se dal zkousnout pouzity design, ale chtel by ucesat. Pusobi to na me dojmem, ze jsi u nekterych casti nebyl jisty jak je udelat lepe. Podrobnosti kdyz tak pres PM.

Slick7

Díky za vaše připomínky, ale rád bych od vás prosím dostal podrobnějši popis, jak vypadá taková  stíhačka a jak by měla vypadat více uhlazeně, co přesně charakterizuje SW design? Myslím, že dílů mám dost, jen jsem se vám možná netrefil do vkusu, ono, když je to vymyšlená stíhačka, tak se těžko můžu přiblížit k něčemu co už existuje, takže říci, že to má dost daleko do stíhačky rebelů. je dost silný výrok, vždyť to přeci neexistuje  ;D celé SW je jen fantazie. Pokuď se týká barevnosti, snažil jsem se ji dodržet, protože je to stavěné zásadně z dílů B-Winga, žádná modrá, červená,bíla, atd.
  Pokuď můžu říci, tak do mé rebelské základny pro výzkum nových technologií a prototipů se výborně hodí  ;D ;D
  A pokuď se budete dobře dívat, tak ten B-Wing, je už taky upravenej.  8)

TomG

Citace od: Slick7 kdy 12.04.2007, 19:16:19
Díky za vaše připomínky, ale rád bych od vás prosím dostal podrobnějši popis, jak vypadá taková  stíhačka a jak by měla vypadat více uhlazeně, co přesně charakterizuje SW design? Myslím, že dílů mám dost, jen jsem se vám možná netrefil do vkusu, ono, když je to vymyšlená stíhačka, tak se těžko můžu přiblížit k něčemu co už existuje, takže říci, že to má dost daleko do stíhačky rebelů. je dost silný výrok, vždyť to přeci neexistuje  ;D celé SW je jen fantazie. Pokuď se týká barevnosti, snažil jsem se ji dodržet, protože je to stavěné zásadně z dílů B-Winga, žádná modrá, červená,bíla, atd.
  Pokuď můžu říci, tak do mé rebelské základny pro výzkum nových technologií a prototipů se výborně hodí  ;D ;D
  A pokuď se budete dobře dívat, tak ten B-Wing, je už taky upravenej.  8)
Pokud chceš stavět Star Wars stroje, tak musíš tu techniku znát tzn. mít nakoukáno .. ať to jak filmovou, tak tu z her nebo knížek a komiksů. V Česku vyšla docela zajímavá encyklopedie a pak samozřejmě na internetu. Existuje ještě jedna encyklopedie, včetně řezů lodí z klasické trilogie, ale ta česky bohužel nevyšla.
Až budeš mít nakoukáno a postupně trošku víc pronikneš do toho světa, tak si všimneš, že ty lodě mají nějaké společné prvky, protože je řekněme vyrábí stejná továrna či doky. Takových firem je v SW světě několik a design techniky co produkuji se mezi sebou dost liší, ale je vždy nějak poznat, kdo daný stroj vyrobil. Tudíž totéž by si mel řešit ty. Tzn. uvazovat kdo loď vymyslel a postavil. Tím nemyslím rebelové či impérium .. ale konkrétně která firma nebo spolupráce firem a podle toho volit design a použité barvy.
To co jsi vymyslel je tvarově něco mezi stíhačkou Obchodní federace(křidla) a stíhačů impéria (naznak kokpitu) od Sienar Fleet System, jenže vypadá to podobně jako hybridy, kdy se pokoušeli spojovat rebelské stihače (X-Wing) a imperiální (Tie Fighter) a vznikly z toho ošklivé slepence. Jsou tuším ve Star Wars  komiksech od Marvelu. Podobné je to tvoje. Nevypadá to jako loď, ale jako slepenec dílků a je chyba, že jsi vzal B-Wing a doufal, že z toho postavíš na první pokus hezkou loď. Stavět z omezeného počtu dílků není žádna sranda a vyžaduje to dost praxe. Spíš by sis měl ujasnit, klidně i na papír, jak má loď vypadat a pak vybrat které modely (nebo samostatné dílky) na to použiješ. Pak stavět, podle potřeby předělávat, když nějaká část nevypadá úplně podle představ nebo nefunguje jak má a samozřejmě při tom ladit barvy, ať to nevypadá jako strašidlo, pokud to lego dovolí a potřebné dílky v daných barvách vůbec existují.
Ještě k tem rebelům, proč mi to nepřijde jako stíhačka rebelů .. Prostě to spíš připomíná ten mix mezi Obchodní federací a Impériem. Na rebely je to moc zběsilé a hlavně hranaté. Rebelové, ačkoliv neměli dostatek surovin na časté opravy a nové lodě, vždy používali zaoblené a elegantní stroje, žádné náhodně rozmístěné krabice na trupu a když byly vidět nějaké detaily a interiér. Tak jen proto, že rebelové mají lodí méně a často je opravuji a někdy sundají kryty a různé poklopy aby je nezdržovaly při opravách. Nevím jestli si někdy viděl, ale Y-Wing původně byl celý zakrytovaný, ale jelikož se v něm často šťourali, tak mu zůstalo jen plechování kokpitu

Colonel32

IMHO je stihacka fajn, a TomG to moc dramatizuje...

TomG

Citace od: Colonel32 kdy 12.04.2007, 23:27:16
IMHO je stihacka fajn, a TomG to moc dramatizuje...
Spíš má někdo minimální přehled, co SW jsou a co ne, ale prostě si musel rýpnout že?

Každopádne, když někdo chce stavět techniku ze světa Star Wars (obecně z jakéhokoliv licencováného světa), tak musí akceptovat, že ten svět má nějaké pravidla a zákonitosti, které je buď nutné dodržovat nebo je aspoň brát v potaz. Protože jinak se vám SWsáci vysmějou. To že SW lodě navrhovali primárně podle vzhledu a funkčnost a reálnost se mnohdy tak úplně neřešila je fakt. Třeba úplně první lodě pro SW co se kdy navrhovaly byly stylem, že se nakreslil základní skelet a pak modeláři nakoupili hromadu plastikových stavebnic od lodí, přes letadla až po tanky. Detaily na ten skelet pak placali jak jim to vyšlo. Ono to sice ve výsledku vypadá dobře, ale když človek zná tyhle podrobnosti, tak to působí úsměvně a můžete si být jistí, že modely pro jiné série se v té době nedělaly jinak.
Za původní Battlestar Galacticou je člověk co dělal triky pro první Star Wars.
Takže třeba na zadní části věže ISD jsou dělové veže z nějakého křizníku z drůhe světové nebo na Y-Wingu je kus kapoty s fitry z německého tanku Tiger, případně část kosmické rakety Saturn V. Na Slave 1 jsou pro změnu podvozkové mohy z nějaké proudové stíhačky.

To vše je prostě specifikum toho světa. Ja si sice myslím, že je lepší, když technika také vypadá reálně a funguje (žadná nekonečná munice, žádné vysouvaci zbraně a zařízení co se nemůžou do lodi vejít, ale přesto se vejdou a jiné na hlavu padlé nápady) ne jen hezky, protože pak působi mnohem věrohodněji, ale to už je můj problém :)

Slick7

Můžu ti dát jen za pravdu, jde vidět, že jsi odborník a znalec SW opravdu na slovo vzaty a znáš toho hodně ohledně této tematiky. Musím uznat, že já se tak do podrobna v tomto nevyznám, takže opravdu nedokážu postavit tak úplně to, co zamýšlím, ale když nic, tak jsem aspoň vnesl zase trochu života do tohoto tématu, už jsem se nemohl dívat, jak to tady poslední dobou stagnuje. Já jsem tady teprve krátce, ale moc lidí, kteří by sem dávali něco podobného jsem neviděl, vetšina si jen umí koupit stavebnici a maximálně si to trochu přikrášlit, ti opravdový stavitelé a hlavně tvořitelé se tady moc často neukazují, popravdě jsem tady neviděl dlouho ani žádnou úpravu ??? a nebo možná tvoří, ale nějak se tady se svými výtvory nechlubí, třeba mají strach, že by dopadli stejně, jako já.  ;D
           Možná by nebylo špatné, kdyby se tu udělala nějaká soutěž, ty, nebo někdo, by navrhl co by se mohlo postavit, dal by se sem k tomu třeba obrázek a ostatní by zkusily postavit do určité doby co umí a pak by zde vystavily své výtvory.  8)
    Na mou omluvu bych ještě možná mohl použít to, že toho mám opravdu hodně, dělám krom SW ještě City a Technick, ale to vše jen když si najdu po večer trochu volného času na relax, protože jinak dělám opravdu, opravdu něco jiného a to je stavba RC modelů Tatrovek a mám s tím opravdu spoustu práce.  ;) ;)

TomG

Citace od: Slick7 kdy 13.04.2007, 11:59:53
Můžu ti dát jen za pravdu, jde vidět, že jsi odborník a znalec SW opravdu na slovo vzaty a znáš toho hodně ohledně této tematiky. Musím uznat, že já se tak do podrobna v tomto nevyznám, takže opravdu nedokážu postavit tak úplně to, co zamýšlím, ale když nic, tak jsem aspoň vnesl zase trochu života do tohoto tématu, už jsem se nemohl dívat, jak to tady poslední dobou stagnuje. Já jsem tady teprve krátce, ale moc lidí, kteří by sem dávali něco podobného jsem neviděl, vetšina si jen umí koupit stavebnici a maximálně si to trochu přikrášlit, ti opravdový stavitelé a hlavně tvořitelé se tady moc často neukazují, popravdě jsem tady neviděl dlouho ani žádnou úpravu ??? a nebo možná tvoří, ale nějak se tady se svými výtvory nechlubí, třeba mají strach, že by dopadli stejně, jako já.  ;D
           Možná by nebylo špatné, kdyby se tu udělala nějaká soutěž, ty, nebo někdo, by navrhl co by se mohlo postavit, dal by se sem k tomu třeba obrázek a ostatní by zkusily postavit do určité doby co umí a pak by zde vystavily své výtvory.  8)
    Na mou omluvu bych ještě možná mohl použít to, že toho mám opravdu hodně, dělám krom SW ještě City a Technick, ale to vše jen když si najdu po večer trochu volného času na relax, protože jinak dělám opravdu, opravdu něco jiného a to je stavba RC modelů Tatrovek a mám s tím opravdu spoustu práce.  ;) ;)

Stavitele existuji a stavi (viz sekce Space a vse souvisejici s Vesmirnou mapou), ale malokdo se zameruje na SW. Ja osobne SW sice jeste sleduju, ale jako Lego serii nesbiram. Uz to neni jako driv, protoze se Lucasovi a spol. podarilo mi SW znechutit. Mysleno nova trilogie a Expanded Univerze (pripehy odehravajici se po filmech).
Mam radeji poradny pribeh, myslenku a herce co umi hrat a ne prumer co se schovava za nejakou znacku. Proto se v SW legu neagazuju, jen obcas neco napisu.
Spis si hraju s vlastnim designem vesmirnych lodi. Viz Dasgen Empire v sekci Space.

Jinak auticko je to pekne, ale celkove by to chtelo tema o RC autech hodit do offtopic, i kdyz mam dojem, ze asi nebudes mit pravo tam vkladat prispevky, protoze celkove mas malo prispevku na foru.

Kubos.cz

Stíhačky rebelů , když je o nich řeč. Zdroj : Rogue squadron 3D , lucasarts serie classic 2001.

EDIT : Ted jsem si všiml že má y-wing droida r2 docela vzadu , což někdo kritizoval u prvního y-wingu z lega ale jak jde vidět na tomto obrázku je to blíže předloze než set letošní, a navíc nemají ani jeden dělo přímo na střeše.

Vasyk

...  ???.. kulomet... střecha...R2....

Dejv

Docela se mi ta stíhačka líbí. Je pravda, že konstrukcí trochu připomíná imperiální stíhačky typu TIE, ale je to jen a jen tvůj výtvor - fantazii se meze nekladou. Jinak ten mech je taky docela dobrej, nemáš detailnější foto?

Slick7

Diky ;), rád bych postavil něco, co by bylo skutečné tj. co bylo třeba ve filmu, ale něják nemám inspiraci, ale Kuboš mi teď dal naději diky svému příspěvku, začal jsem uvažovat o stavbě některých. Jen se s ním ještě musím domluvit, jestli by nesehnal víc pohledu na určité lodě. ;D
    Co přesně by jsi chtěl vyfotit detailněji na mechovi? :)

Kubos.cz

Dobře, tak mi napiš SZ co potřebuješ za stíhačku a z jakých pohledů.

Kubos.cz

Mno snad to k něčemu bude . Ty si z Brna takže není problém CD zapůjčit kdybys měl zájem. Červené šipky znázornují pohyb  děl při zaměřování a směrovek při zatáčení.