(Vlastní) První stavba

Založil linhi, 08.01.2007, 20:24:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

linhi

Nedávno mi dorazil 6080 po kterém jsem od malička toužil a nějaké další setíky ze zlaté éry a tak po kompletaci setů a kontrole inventáře jsem se pustil do rozebírání a zase do stavění.A je znát že jsem měl tak 13 let pauzu.Jediné co mě mrzí je že brzy došel stavební materiál.Tak žádám o posouzení odbornou porotu - mám pokračovat????

Honzik

Každá nedodělaná stavba působí trochu divně, ale myslím, že jsi na dobré cestě...přikup pár tisíc bricků atd.. atd..a časem se to vybarví do lepšího světla...

Uvidíš, až tam přibyde zeleň, víc figů, víc koní a celkově to "ožije" tak se budou kladné příspěvky množit...

Takže hodně síly a kostek ;D

Achad

Citace od: Honzik kdy 08.01.2007, 20:30:36
přikup pár tisíc bricků atd.. atd..a časem se to vybarví do lepšího světla...

Já bych to třeba tak tragicky a černě, jako Honzik, neviděl... Když začneš nakupovat kostky (řádově ve stovkách), tak se dostaneš k závratným sumám. Kanalův BL-shop v mém případě může potvrdit! ;) - ale jinak doporučuju! :D (a to nemám slíbenou ani provizi! ;D). A budeš se pak divit, jak to leze do peněz...
Já bych třeba být Tebou zkusil využít i jiné kostky, co určitě máš! Třeba zkus do toho zakomponovat i jinou barvu - klasicky černou. Šedá nech je dominantní, ale sem tam může posloužit i černý brick - na rohy, občasné "záplaty" ve zdi, když na to přijde tak i většina věže nad bránou, černé "slopes" (zkosené) dílky mezi šedou zdí taky vypadají působivě...
A když už bude nákup nevyhnutelný, radím poskládat stavbu nejdřív ze všeho možného, abys viděl, které kostky přesně potřebuješ, ať pak nenakupuješ zbytečně mnoho, nebo naopak málo...
Toť má malá zkušenost  ;)
Ale jinak mně se to jako začátek docela líbí!

Aki

Případně přizpusobit velikost MOCu svým zásobám. Nejen velké věci vypadají úžasně.  ;) a hlavně stav, stav a stav. Moje první větší věc po Dark Ages vypadala hodně podobně, jen jsem jí měl dostavěnou nahoru a chybělo to na stranách.  ::)

linhi

Tak jsem dal na vaše rady a po rozebrání minulého díla jsem postavil menší,ale dokončené.Taková malá lesní tvrz.

Dejv

Jako celek to působí dost dobře, líbí se mi ten styl , jen mi tam malinko nesedí ta černá střecha, ale to zřejmě patří k architektuře  ;)  . Btw ten padací most přes louži je hustej  ;D   . Tedy celkově 9,9 z 10

linhi

No ona ta louže měla bejt nejdřív říčka ale nějak nejsou modré ,,placky"

Šejmus

o něco takového jsem se taky pokoušel ,ale přecenil jsem své zásoby kostek, takže asi zůsanu u vignett...jinak ta druhá stavba je pěkná, líbí se mi tlusté rámy střílen...
Fool of a Took!

Achad

Já myslím, že ten most jako symbolika svůj účel plní... :)
Jinak bych řekl, že tohle už je řádový pokrok! Jak poznamenal Aki - zmenšit a přizpůsobit zásobám - Ti vyšlo parádně. Jen by to chtělo ještě nějakou tu fotku navíc - já bych třeba uvítal trošku zprava, neb ta pravá strana mi přijde nějaká... nevím. Něco mi tam (opticky) nesedí, ale možná mám jen teď zamlženo ;).

linhi

Další foto na přání   :D

Achad

Děkuju!  ;)
A už vím, co mi tam tak trochu nesedělo. Jak napsal sparkz - tak ta střecha... Nechceš ji malinko zvýšit? Třeba pod ni i přihodit jedno patro? Takto mi to přijde strašně moc "na sobě"... Ale to je jen můj malý dojem o malém detailu... Pořád to na mě jako celek působí příjemně! :)

Šejmus

příjemně >:D prej příjemně >:D hrad- obranná stavba ve válkách atd.- spousta mrtvol,krve atd. prej příjemně >:D neleze vám to na mozek ;D

neee... to bylo jen takové odbočení- co setýče střechy- nevadí apoň bude chráněna proti útoku z druhé strany, navíc to vypadá orininálčnějš...
Fool of a Took!

Achad

Citace od: sejmus kdy 14.01.2007, 11:44:37
spousta mrtvol,krve atd.

No zrovna Ty máš o mrtvolkách co říkat! Právě jsem se díval na Tvou novou vignettu Kroniky světakraje... ;D
Ale jinak linhi na začátku žádal o drobné posouzení, tak jsem ho s pokorou předložil a pokusil se o návrh. Tomu se říká konstruktivní kritika! ::) ...  ;)
A co se týče středověku, ten nebyl jen o mrtvolkách. Třeba takové ženy, víno a zpěv... (nebo rabování a znásilňování atd.) >:D

Samík

No tak tohle je přesně stavba podle mého gusta.. :) Taková malá a útulná...
A ta střecha mi tam vůbec nevadí..naopak mi přijde docela dobře umístěná.
Nemáš nějaké fotky interiéru ?
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost! Tím prvním si ovšem nejsem tak jist!
--Moje Brickshelf galerie--

linhi

Bohužel fotky interiéru nejsou i když pár věcí tam je tak bych se s ním nějak nechlubil.V pondělí dorazí dalších asi 150 kostek old gray tak se pokusím to zase překopat.Nejvíc problémů mi ale dělají střešní díly těch je proklatě málo.Ještě je tu pohled zhora.

Dejv

máš celkem fikaně vyřešený uchycení žebříku, to jsem ještě neviděl..  co dát navrch nějakej katapultík nebo kotlík s olejem? >:D

linhi

No nad tím jsem včera dumal a nakonec jsem ho tam upnul takhle a jinak koukám že jsi z Pelhřimova to je kousek já sem z Batelova.

Dejv

Necelejch 20 km..  ale 5/7 týdne jsem v Brně ;D   Koukam jak tam máš spáchanej naviják, ten provázek vede přímo na most? Je to dobře vymyšlený, útočník buď musí most rozmlátit nebo uplatit ty nahoře.. ( za předpokladu že provázek představuje řetěz, jinak by stačily nůžky ;D )

linhi

Provaz - řetěz je veden do místnosti pod střechou a potom vyveden dvěma oblouky ven k mostu.