Váš příběh na fóru

Založil Tomášek, 06.01.2007, 17:28:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomášek

Již dlouhou dobu jsem přemýšlel, že založím toto téma...sem můžete psát své příběhy, jak jste se dostali na fórum, co vás na fóru zaujalo, čeho jste si všimli, čeho jste se obávali, co vás tady chytlo...atd...

Kupříkladu můj příběh vypadá asi nějak takto :

V Říjnu roku 2006 2005 jsem jen tak, z čisté nudy zadal na Seznamu do vyhledávače výraz "lego".
Prohlížel jsem si stránky, které mi to vyhledalo a po nějaké době jsem našel odkaz na toto supa forum. Řekl jsem si, že by to mohlo bý zajímavé a tak jsem sem vstoupil. Okamžitě mě to chytlo a začal jsem "žrát" témata jedno po druhém. Dlouho jsem přemýšlel, jestli se mám zaregistrovat, nevím proč...měl jsem veliký respekt z J a Colonela a když se jednoho krásného dne - 24.12.2006 objevilo na kostkách jedno téma, ve kterém byla otázka, na kterou jsem jistojistě věděl odpověď, neváhal jsem a zaregistroval se.
Od té doby se toho hodně změnilo, například jsem pochopil, co že to znamená to divné slovo IMHO  ;D, co chtěl autor příspěvku říci slovem TLC, neco AFOL, a v neposlední řadě jsem se také dozvěděl mnoho nových informací o Legu.

A od té doby je v mém profilu nádherná položka - Datum registrace - 24.12.2006 2005  ;).

;D

EDIT : To to letí, sekl jsem se rok... ;D ;D ;D

Procházím DARK AGE.

Ondra

Předminulý 2005 rok jsem hledal jen tak lego vlaky a najednou jsem narazil na tento server,plno věcí jsem nevěděl a o legu jsem věděl jenom bud´ z televize nebo z katalogů a z mého hraní a nějak jsem na tento server zapomněl,rok na to 2006 jsem v létě dával do kupy svoje lego město poničene stěhováním(rozebrané,né zničené ;D),kvůli lego vláčku a potřeboval jsem zjistit co je nej. na poškrábaná sklíčka a vzpomněl jsem si na tento server tak jsem si řekl:"Lego mám,baví mně,některé sety bych si přál,ale nevím jak na ně" a tak jsem se přihlásil.No musím říct že lepší diskuzní fórům jsem ještě nezažil,a už jsem udělal první obchody(díky uživateli 61x nebudu jmenovat,on ví  ;) ) a na další se chystám(tedy jestli to mamka schválí  ;D )Dvěmi slovy DÍKY KOSTKY.ORG

J_BOB

Kde bolo tam bolo, za x dolinami a horami zil raz jeden J_BOB....už od roku 1999 keď ešte ako malé ľudské mláďa uzrel v kinách Star Wars Episode I: The Phantom Menace, mal fakt rád SW.Písal sa rok 2005 2.veku nastala celosvetová senzácia ohladne premiéri Epizódy III, ktorá mala celú ságu uzavrieť a J_BOBa to samozrejme neminulo....postavil svoje staré SW sety, zaobstaral nejaké nové a začal sa obhliadať po nejakej zaujímavej stránke o legu. Najprv som objavil Adamsithovu stránku o SW legu a tam som obdivoval všetky tie krásne sety. Našiel som aj toto fórum, no na prvý pohlad mi prišlo nudné a citujem sám seba: "bez obrázkov"  >:D .Jedného dňa som fakt nemal čo robiť a tak som sa rozhodol pozriet si to nudné bezobrázkové fórum...Zistil som, že je tu vlastne celkom velka fun a tak som sa zaregistroval. Napísal som pár príspevkov, potom som zacal, ako správny n00b a lamer spamovať fórum aby som uz nebol zelenáč, v čom ma admini rýchlo skrotili  >:D . Dokonca mi tu pomohli nájsť nejaké obchody v BA a dostal som sa vďaka kostkám k setom za ceny, o ktroých sa mi ani nesnívalo, za čo tiež dakujem tvorcom aj všetkým členom....a tak to šlo dalej a dalej, a dnes už som na fóre niečo vyše rok a snaď už svojimi príspevkami nikoho neotravujem :) tak.... a takto to bolo...teraz sa pochvalte všetci ostatní a nie, že sem niekto neprispeje!  >:D ;)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Šejmus

Bylo nebylo... zadal jsem si do vyhledavače slova - lego a levné a několikátá položka byla kostky.org- tak jsem si to prohlédl, a objevil že si zde můžeme prezentovat své výtvory ;D tak jsem se přihlásil a jsem tu... ::)
Fool of a Took!

Karel K

Má story začala tak, že jsem se vydal z Havířova do Ostravy na lov slevněného Lega. V té době zrovna měli za 50% ceny někter SW sety. Tak jsem tedy zajel do Avion Shopping Parku, kde je Pompo. Zaparkoval jsem a rychle mířil přímo do tohoto hračkářství. A super, Mos Eisley Cantina za 50%. Ale já si řekl, že se ještě kouknu do Hypernovy, co kdyby něco měli i tam. Tak jsem se tam šel podívat, už ani nevím, jestli tam něco bylo nebo nebylo, nicméně jsem usoudil, že se vrátím pro kantýnu. A jak si to tak mířím do Pompa, tak vidím, že tam někdo platí Lego u pokladny. No samozřejmě, bral si "moji" kantýnu". Byla poslední, kterou měli. Chvíli jsem se s tím srovnával. Věc se ovšem vyvinula tak, že jsme se dali s nákupčím do řeči a on mi jednak sdělil, že by ještě mohli mít kantýnu v Pompu v obchodním centru Futurum v centru Ostravy, ale také mi řekl o fóru. Tak jsem se na fórum při nejbližší příležitosti koukl, zalíbilo se mi a od té doby jsem tu :-) V jednom z prvních příspěvků jsem tuhle příhodu popsal a z nákupčího se vyklubal Lomax. Tímto Ti Lomaxi děkuji, že jsi mi řekl o tomhle skvělém fóru.  ;)

Colonel32

Můj příběh se datuje od 17. ledna r. 2005, den mých 20tých narozenin. Stejně jako většina AFOLů během dark ages, navštěvoval jsem jednou za čas hračkářství, abych se podíval, jaké lego zrovna vyrábějí, a trochu zavzpomínal. Toho dne jsem se stavil v dnes již neexistující prodejně lago klimtel, a z náhlého popudu jsem si tam koupil dárek k narozeninám - 2x 10017.

Proč dvakrát? V dětství jsem dostal několik lego vlaků, ale rodiče byli toho názoru, že bych měl mít co nejvíce různých setů, a tak jsem měl každý vlakový jen jednou, a hrozným způsobem mě deprimovalo, že jsem nemohl postavit nákladní vlak, který by měl dva vagóny stejné. 

Celá moje flotila tak vypadala takto, s tím rozdílem, že modrý samovýsypný byl tehdy jen jeden, a ty dva béžové jsem právě nesl z obchodu domů. Doma jsem je oba rozbalil, a sesypal díly na jednu hromadu, a pak je oba souběžně postavil. A pak se začaly projevovat moje megalomanské sklony, a řekl jsem si, že dva jsou přece málo, a proč nemít tři, takže jsem další den naklusal do klimtelu znova, jen abych zjistil, že už žádné další nemají. Zklamaně jsem se vrátil domů, pustil internet, a začal hledat v nabídce bazarů a inzerátů, jestli někdo neprodává nějaké vlaky.

Mezi jinými jsem našel i toto fórum, ale jediné, co jsem tehdy udělal bylo, že jsem do soukromé inzerce napsal, že koupím krokodýla nebo jiné 9v vlaky, a šel jsem zase o stránku dál.

Teprve po pár dnech se mi to v hlavě rozleželo, a znovu jsem fórum otevřel, abych se podíval, jestli je tam vlastně něco zajímavého. Bylo. Můj inzerát zůstával bez odpovědi, ale články o nákupech na ebayi mi ukázely nový rozměr. Né tedy že bych o ebayi a legu na něm nevěděl už dříve, ale absolutně jsem nevěděl, jak ho dostat k sobě domů. Až články zde na fóru mi dodaly potřebnou odvahu a informace, abych mohl vstoupit na největší aukční server na světě.

Návod na nákup použitého lega potom vznikl jako poděkování komunitě za informace, které poskytla ona mě.

mulah

Někdy v létě 2006,možná ještě dřív,bo ten čas fakt letí,jsem zakoupil pro synátora (toho času mu bylo půl roku) záchranářský vrtulník. Nuže co  čert nechtěl,chyběla tam jedna důležitá slope curved.  Tak sem na netu pátral,kde že by se dala sehnat. V Legulce mě poslali do háje a už sem se pomalu smiřoval s tím, že t holt bude nekompletní.  Ovšem zakrátko měli nějakou akci na legáčku,odkud sem něco objednával a všiml sem si baneru Kostek. Tak sem číhnul,na první pohled mě to vzalo. Následovala registrace,kvůli poptávce po tom dílku a když jsem poprvé otevřel incerci a vní showroom nejmenovaného uživatele  ;D  tak sem málem spadl ze židle bo sem netušil co všechno okolo Lega existuje. A když vezmu rozrůstání mojí sbírky před a po Kostkách,tak tempo je několikanásobně rychlejší.
A nejoblíbenější věta mojí manželky zní: už jsi zase na kostkách???

Royde

Tak abych se taky trochu představil:
Je mi 39 let a své první LEGO jsem měl někdy v roce 73 (?), ale kde je mu už konec. Potom dlouho, dlouho nic.
Mám kluka - skoro 5 let, který je velmi šikovný a nápaditý a tak se manželka začala ohlížet po nějaké vhodné stavebnici - Cheva, Seva, Merkur? Já to příliš nebral v potaz s vědomím, že mu určitě něco pěkného sežene.
Až jednou jsme se dozvěděli (z TV?) o výstavě ve Svitavách a protože rádi výletíme, tak jsme tam vyrazili. Výstava byla super a na místě jsme pořídili set 8134.
Jenže auto se postavilo a co dál? Tak jsem po čase pořídil v aukci první kiloware (no zatím spíš jen gramware) a od jednoho známého vydyndal velkou krabici plnou nekompletních setů, špinavých i několika rozbitých dílů - ale té radosti! Teď to s prckem pořád ještě třídíme a čistíme. A taky řešíme problém, kam to dát.
V souvislosti s výstavou jsem narazil i na tyto stránky, kde je spousta zajímavého čtení a tak se pomalu prolouskávám všemi tématy. Taky brouzdám po internetu, očumuji  různé aukce a uvažuju, jestli jsem se nezbláznil, vždyť mám přece spoustu důležitější práce. A kluk je najednou jako vyměněnej, skoro nezlobí, sám si uklidil pokojíček, aby měl místo a už nedělá nic jiného, jen staví a staví.
Za tři týdny má narozeniny a tak se jistě pořídí něco dalsího :-). Vedou u nás vlaky, auta a město, ale vcelku je to vlastně jedno - nejsme sběratelé, ale stavitelé, tak chceme toho mít co nejvíc (ach ty finance), ať je z čeho stavět.