Poklady ze Švédska

Založil Shi-So, 25.11.2006, 14:33:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Shi-So

Rád bych se vám všem pochlubil svým zážitkem a úlovkem ze služební cesty ze Švédska
Podařilo se mi tam o polední pauze najít obchod kde se zastavil čas zhruba před 10 lety :)
Představte si krámek (rozlohou asi jako u Legáčka v Praze) ,který je až po strop plný regálů s hračkami a modely všech druhů.Krámek je tak nacpán zbožím tak ,že je nemožné pokročit dovnitř více než na 5 kroků.... :o
Ze všech stran se na vás usmívají desítky hraček a modelů ,všech možných i nemožných výrobců.10-20 let staré modely od Revellu ,Esci  ,Playmobil (cca 1 tuna ;D) a dalších firem.Ruská plastová vystřelovací raketka a někde u stropu jsem snad zahlédl i IGRA hokej ;D
Vše naprosto nové ,často ještě zatavené v originálním igelitu ,pouze tuze zaprášené.
Já zahlédl ve výloze obchodu pár starých mini space  setů a to mě přivedlo dovnitř.
Donutil jsem starého podivínského prodavače ,aby mi jakousi dlouhou naběračkou, vytahal sety z výlohy a rozhlížel se po dalších.Stařík na moje žádosti o další Lego nereagoval ,ale já se nevzdal.A opravdu ,vzadu jsem zahlédl další krabice s milovaným logem.Když jsem po staříkovi chtěl aby mi Lego podal nebo dovolil aspoň se na něj podívat ,tvrdošíjně odmítal ,že prý musím přijít druhý den nebo v 6 večer ,cesta k Legu byla totiž totálně zastavěna dalšími hračkami.
Co vám budu povídat o zítřku jsem ani neuvažoval a ještě před šestou stepoval v krámku.
Konečně jsem se směl protáhnout i dozadu a probrat se uloženými poklady.
Spousta Technic ,staré Basic ,Pirates  ,Duplo ,Fabuland ,prostě ráj :D
Co jsem přivezl vidíte na fotkách ,bohužel jak mé finanční prostředky (přece jen Švédsko není z nejlevnějších) ,tak místo v zavazadlech (jen drobný batoh na věci a taška na notebook) znemožnily přivézt toho více... :'( :'( :'(
Dodám jen ,že vše je MISB ,Fabuland a set 200 dokonce zatavený v igelitovém obalu.
Jen doufám ,že moje další cesta do Švédska na sebe nenechá dlouho čekat ;)

Shi-So

Technic :D

myth

Podľa setov, čo sú na obrázkoch, sa čas v obchodíku zastavil minimálne pred 20-timi rokmi. Veď napríklad 200 Lego Family je z roku 1974. Mal si naozaj štastie. Gratulujem a závidím.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Micho

Tak to je teda super, prajem ti to !   8)

Heslo AFOLov - Buď trpezlivý a neustále hľadaj!   ;)

Frco

hmmm nic v zlom ale tie sety sa mi nezdaju nejake super  ::) :-\ mozno tak ten technic ale inak.......jedine ak to chces na predaj, inak onicom.

rdk

Citace od: Frco kdy 25.11.2006, 15:00:48
hmmm nic v zlom ale tie sety sa mi nezdaju nejake super  ::) :-\ mozno tak ten technic ale inak.......jedine ak to chces na predaj, inak onicom.

No, 1572 je luxusní setík. 8)

A celý ten Town Value Pack 1506 se prodával na BL za poslední rok za mně nepochopitelných avg. 165 USD! :o :o

tazzy

Tak to teda závidím, hlavně 8660 a 200 ;D Najít podobný obchod byl vždycky můj sen.

Shi-So

Ty space sety byly prvni ,ktere jsem pred lety jako Lego dostal ,tudiz jsem nezavahal ani vterinu (proste nostalgie a srdcova zalezitost)
Set 200 a Fabuland jsou proste takova libovka jeste v igelitu (neslo odolat ;D)
Technic byl jasnej (mel tam i stary motorovy ,ale uz dosly prachy i misto... :'()

Shi-So

Citace od: rdk kdy 25.11.2006, 15:05:29

No, 1572 je luxusní setík. 8)

A celý ten Town Value Pack 1506 se prodával na BL za poslední rok za mně nepochopitelných avg. 165 USD! :o :o

Jo tak ten jedinej jsem vubec vzit nechtel ,prisel mi nic moc a rikal jsem si kdo by o to stal.... ::)?
Koupil jsem ho az po upozorneni od znameho.... :D

Peetrs

Tiše závidím! Tohle jeden z mých nejdivočejších snů a ty jsi ho proměnil do reality...  :D

Ondra

To není možný,to nejspíš shi-so vynalezl stroj času  ;D.

Colonel32

par z tech veci hodis na ebay a muzes vykoupit zbytek kramku...

kdybys ty sety nakoupil na bl, tak bych ti to pral, ale takle ti to zavidim

primaholka01

taky tiše závidím  ;)

jo, holt někdo má a  někdo nemá  :D

Samík

Tak tohle bych si také nechal líbit..Hlavně ten Town Value Pack 1506 bych bral všema deseti.Najít nějaký podobný zapomenutý krámek je můj tajný sen. Bohužel v ČR se ho asi nenajdu ale zanedlouho pojedu do GB a USA, takže to tam trochu prolezu a doufám, že také na něco narazím.. ;)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost! Tím prvním si ovšem nejsem tak jist!
--Moje Brickshelf galerie--

chadzi

ojojoj ten value pack  8)
jaky tam maji ceny, treba by se vyplatila letenice :P

Shi-So

Citace od: chadzi kdy 25.11.2006, 21:24:35
ojojoj ten value pack  8)
jaky tam maji ceny, treba by se vyplatila letenice :P

Vysoky..... :'(
Svedsko neni levna zeme.....
Nejdrazsi pivo jaky jsem kdy pil ,Starobrno (0,3) za 150 Kc..... :o

chadzi

myslim vzhledem k soucasnym cenam starych misb setu..
btw kolik tam toho mel ten manik? nemas nahodou cisla atd...

niessnet

No, vzhledem k tomu, že mám rád město, tak mě zaujal jen ten tirák s hákem 1572.
Jinak se mi ale moc tyhle sety nelíbí.
Neměli tam taky něco ze začátku 90.let?
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman

Shi-So

Citace od: chadzi kdy 25.11.2006, 21:31:15
myslim vzhledem k soucasnym cenam starych misb setu..
btw kolik tam toho mel ten manik? nemas nahodou cisla atd...

Kolik toho ma doopravdy netusim ,kdyz jsem si myslel ,ze jsem videl vse ,objevil jsem treba  v policich vysoko nad sebou ten nejvetsi piratskej ostrov a dalsi veci....
Bude tam toho mit kolem zabordelenyho jeste asi hafo ,ale domluva s nim nelehka.....Mam pocit ,ze kolikrat to ani snad prodat nechce.....
Nasel jsem tam volne stare katalogy a nejake navody ,treba i na sety u kterych mi chybi.....Nemelo to cenovku tak to odmital prodat ,za nic jsem ho nemohl presvedcit at si nejakou cenu rekne.......(proste starej pan a podivin....)
Cisla nemam ,byly to hlavne Technic sety a Basic nejake Pirates a Fabuland ,dost Dupla ,ale to mi nic nerika.....
Treba Castle jsem neobjevil ani jeden.... :(

drSEBY

Výborná náhoda tě zavedla aý k panu podívínovi  :D Objev Ti přeji. Škoda že nemaš nějaké piraty, ale ani ten velkej ostrov by se ti do batuzku nevesel, takze jsi ho tam nechal pro nejakeho noveho navstevnika  ;D

Takovyto ulovek se mozna povede jednou za zivot, tak preji abys byl vyjimka  ;)

mohl bys aspon naznacit, jake to ma ceny, treba ty maxifigove... na svedske koruny bych odhadoval tak 150 ??

corelxt

Citace od: Shi-So kdy 25.11.2006, 23:27:22
Kolik toho ma doopravdy netusim ,kdyz jsem si myslel ,ze jsem videl vse ,objevil jsem treba  v policich vysoko nad sebou ten nejvetsi piratskej ostrov a dalsi veci....
Bude tam toho mit kolem zabordelenyho jeste asi hafo ,ale domluva s nim nelehka.....Mam pocit ,ze kolikrat to ani snad prodat nechce.....
Nasel jsem tam volne stare katalogy a nejake navody ,treba i na sety u kterych mi chybi.....Nemelo to cenovku tak to odmital prodat ,za nic jsem ho nemohl presvedcit at si nejakou cenu rekne.......(proste starej pan a podivin....)
Cisla nemam ,byly to hlavne Technic sety a Basic nejake Pirates a Fabuland ,dost Dupla ,ale to mi nic nerika.....
Treba Castle jsem neobjevil ani jeden.... :(

a jaky ceny mel u techniku..? popripade.. jaka s nim byla domluva na techniky,...? ;))

Shi-So

Citace od: drSEBY kdy 25.11.2006, 23:58:15
Výborná náhoda tě zavedla aý k panu podívínovi  :D Objev Ti přeji. Škoda že nemaš nějaké piraty, ale ani ten velkej ostrov by se ti do batuzku nevesel, takze jsi ho tam nechal pro nejakeho noveho navstevnika  ;D

Takovyto ulovek se mozna povede jednou za zivot, tak preji abys byl vyjimka  ;)

mohl bys aspon naznacit, jake to ma ceny, treba ty maxifigove... na svedske koruny bych odhadoval tak 150 ??

Trefil ses temer naprosto presne set 200 byl za 149,- SEK (na nase cca 500,- )

to corelxt: domluva strasna ,chtel jsem navod na 8851 (mam doma jen rozpadlou polokopii) ,ktery se mu tam jen tak volne valel na hromade s dalsimi katalogy.
Nemelo to cenovku tudiz bez sance ,nenechal se presvedcit ...... :'(
Cena za 8840 cca 1300,- (asi se da sehnat levnejc ,ale je to MISB a shanej ho dneska nekde ,ja nevahal ani vterinku .... ;D)

Benelli_2000

Tak to slintám a čučím jak wejr.
Když jsi mi o tom kšeftu říkal, taxem fakt nevěřil, ale tohle je fakt moc.
Koukám, že Švédská mise byla úspěšná.  ;D
Blue coats of the Carribean. No more Jack Sparrow (Captain jack Sparrow).

Dejv

:o :o :o    ...původně jsem chtěl jet na Jávu, ale asi letos pojedu do Švédska ;D >:D