LEGO 4511+4513+4514+4515+4520

Založil minifig, 19.11.2006, 16:35:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

***Banana.com

Citace od: hobby kdy 20.11.2006, 09:21:09
Coloneli, zapomněl jsi napsat, že ohavný je ještě ten, ten a ten. Napiš spíše, který ohavný není, ať už si to konečně manažeři LTC zapíšou za uši :D! Nebo radši ne, asi by je tvůj názor moc nezajímal.
Ten bílý vlak vypadá na dlouhé rovince impozantně, mám jej i s dalším vagonem a dal jsem mu 9V motor. Tu citovanou škvíru vůbec neregistruju. Co představuje potíž, je široký přesah v zatáčkách. Takže na moje trains-stoly, kde jsem musel šetřit místem a koleje jsou blízko sebe, mohu zapomenout. Chce to speciální trať, koneckonců vlaky ICE i TGV ji mají také :D.

No, nevím, impozantně podle mně vypadá 4558/10001 s třemi 4547/10002, nebo třeba 10020 A,B, s 3x 10022, 2x10025...
EDIT : O ohavnosti 7897 jsem psal prvně já, ne Colonel, a opravdu si myslím, že 7897 je snad nejohavnější osobní vlak, soupeřit by s ním mohl už jen 4561.. :P

hobby

To také, samozřejmě 8)!
EDIT:
Tím, jak jsi změnil editem svůj předchozí příspěvek, úplně jsi změnil i smysl mého příspěvku >:D. Doufám, že neúmyslně. Tak tedy musím měnit i já:
Věta "to také samozřejmě" neplatí pro citát o ohavnosti!

Cavelon

Dúfam, že to tu neskĺzne zase do hádky o tom, ktorý vlak je ohavný a ktorý super.
Proste každému sa páči niečo iné a namiesto slova ohavný by som skôr volil: mne sa nepáči. ;)

Honzik

I já přidám trochu do mlýna ;D

Obecně s osobníma vlakama je problém. Pokud vezmu startovní rok 1991, tak zde máme:

1. Metroliner 4558 - to je krása, bohužel první a poslední povedený osobák.
2. Cargo Railway 4559 - Málo kompatibilní (jen 2 magnety), ale dostatek součástek. Já mu dávám 60% (taky jsem ho prodal a nechci ho)
3. Railway Express 4560 - Super nápad, ale absotutně nedořešená lokomotiva
4. High Speed Train 4511 - Opět super nápad, ale souprava je moc krátká a provedení lokomotiv není nejlepší.
5. Passenger Train 7897 - Sami jste četli recenzi a závěr je na Vás. Ale co ty jste chtěli za 2 táci.

Takže když to shrneme, tak kromě Metrolineru zde není slušný osobní vlak, takže stavitelé všech názorů předveďte se>:D Já jsem mimo, já sbírám nákladní. ;D

minifig

tak jsem to nakonec vyřešil jinak, objednal sem 4512+4514  :D

Honzik

No to je aspoň řešení. Pak ještě objednej 4563, 4564, 4565 v MISB  ;D a všichni padnou na prdel.

hobby

Citace od: Cavelon kdy 20.11.2006, 09:58:02
Dúfam, ľe to tu neskĺzne zase do hádky o tom, ktorý vlak je ohavný a ktorý super.
Proste kaľdému sa páči niečo iné a namiesto slova ohavný by som skôr volil: mne sa nepáči. ;)
Do hádky to nesklouzne (z mé strany) ani náhodou! Jinak souhlasím s Cavelonem, že takové expresívní výrazy (ohavný ap.) se pro tyto hezké legohračky vůbec nehodí. Neexistuje kriterium, podle kterého lze objektivně tyto věci hodnotit! Ale o tom už zde jednou byla řeč.
Pánové, nezapomeňte, že si to někdo třeba z těžko našetřených peněz koupí, nebo dostane darem a tyhle řeči to někomu otráví. Navíc nemáte pravdu.  8).

TomG

Osobak. Je tu kapku problem v tom, co je osobak. V cesku je to obvykle klasicka lokomotiva, pouzivana i pro naklad a osobni vagony. Jedina vyjimka u nas je ponekud nechvalne zname pendolino.
Ten novy lego osobak, coz by melo byt nemecke ICE, pokud se nepletu. Tak to vyzaduje specialni dily na lokomotivu, aby ty tvary vypadaly dobre. Pricemz diky setreni ve vyrobe je tam ta dira. Sice sem podobny vlak videl i z beznejsich kostek bez specialnich dilu na ten cumak, ale nebylo to uplne ono. I kdyz pouzitelne by to bylo. I Metroliner ci High speed train maji specialni predni dil, ktery se jinde bud nepouziva nebo ne moc casto. A pak je jeste snaha pouzit na cumak osobni lokomotivy predek tech novych letadel.
Takze je otazka, jestli osobak, pokud ano, tak jestli aby vypadal jako proudnicovy osobak a tudiz mel specialni dily a nebo byl postaveny z beznejsich kostek, kde sice bude hranatejsi, ale dilky budou vic pouzitelne. Pricemz to vypada, ze TLC jde tou prvni variantou.
Only the best can survive.

***Banana.com

Citace od: minifig kdy 20.11.2006, 10:21:53
tak jsem to nakonec vyřešil jinak, objednal sem 4512+4514  :D

Dobrá volba, 4512 je velmi hezká, jen svítit by mohla výrazněji. Jinak ale jeden z nejhezčích nákladních vlaků...,

***Banana.com

Citace od: hobby kdy 20.11.2006, 10:31:09
Do hádky to nesklouzne (z mé strany) ani náhodou! Jinak souhlasím s Cavelonem, že takové expresívní výrazy (ohavný ap.) se pro tyto hezké legohračky vůbec nehodí. Neexistuje kriterium, podle kterého lze objektivně tyto věci hodnotit! Ale o tom už zde jednou byla řeč.
Pánové, nezapomeňte, že si to někdo třeba z těžko našetřených peněz koupí, nebo dostane darem a tyhle řeči to někomu otráví. Navíc nemáte pravdu.  8).

No mně osobně nevadilo, když někdo označil mou 10001 kvůli modrým oknům za hnus. Hádat se také nemíním, ale nevidím důvod, proč nepoužít termín ohavný, když mi tak ten vlak prostě připadá. Na hraní pro děti je asi dobrý, zejména za nynějších 2300,-, ale kdo viděl Metrolinera, ví, o čem je pořádný osobní vlak. ;D
Jinak v návaznosti na Toma G podotknu, že pokud by bylo výrobní zpracování 7897 lepší a věnována větší pozornost detailům (dveře apod.), docela by se mi líbil. Takto je to jen odfláknutý model vyrobený za účelem minimalizace vstupů a maximalizace zisku. :P
Zajímavé je, že zatímco u osobních vlaků od dob Metrolinera jde atraktivita setů dolů, u nákladních je tomu naopak.

Honzik

Zlatá pravda...Vemte si nákladní

4563 dobrá
4564 hodně povedená
4565 super
10133 + 10013 + 10014 + 10016 + 10017 Prostě dokonalá souprava.
4512 téměř bez chyby.

otaznik

Mě osobně přijde 4565 dost slabý, vagony jsou absolutně mimo mísu a ty podivné věci na baseplate?  ::)

Ondra

Kdyby upravily vnitřek 7897 a dotáhli do konce , tak je na úrovni metrolinera.7897-Nápad hezký,ale nedotáhnutý do konce.U 7745 se také říkalo že je hnusná a a teď jeden z nejhezčích setů.

minifig

Když už jsem v tom ptaní tak mi prosím poraďte jestli je u 10020 i motor, koukám na netu na návod a tam je to rozdělený - buď s motorem nebo bez...

Ondra

Není,musíš koupit motor zvlášť.

minifig