LEGO 4511+4513+4514+4515+4520

Založil minifig, 19.11.2006, 16:35:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

minifig

LEGO 4511+4513+4514+4520+4515

co řikáte této sadě za 6000kč? je to drahý?

díky

***Banana.com

Citace od: minifig kdy 19.11.2006, 16:35:42
LEGO 4511+4513+4514+4520+4515

co řikáte této sadě za 6000kč? je to drahý?

díky

Jo, je

minifig

minifig

ještě jsem zapomněl naapsat že to je vše MISB

Llevelyn

No pokud je to MISB.. není. Tyhle sety už nejsou k sehnání. Samo, kdo to koupil ve výprodejích za poloviční cenu, tak je má levněji... jenže, kde ty loňský sněhy jsou.
Původní ceny setů před slevou / zhruba/

4511  3600.-
4513  950.-
4514   600.-
4520   530.-
4515    530.-

celkem 6210.-

Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

minifig

Citace od: Llevelyn kdy 19.11.2006, 16:55:31
No pokud je to MISB.. není. Tyhle sety už nejsou k sehnání. Samo, kdo to koupil ve výprodejích za poloviční cenu, tak je má levněji... jenže, kde ty loňský sněhy jsou.
Původní ceny setů před slevou / zhruba/

4511  3600.-
4513  950.-
4514   600.-
4520   530.-
4515    530.-

celkem 6210.-

jsou to MISBy, za kolik se to teda dalo sehnat ve slevě? za polovinu = cca 3000?

***Banana.com

4511 - není problém sehnat za 2600,-, pokud umíš na Ebayi, i za méně
4513 - válí se v Tescu za 999,-
4514 - ještě je na ČR eshopech za +- 700,-
4515 - v ČR už moc nejsou, dají se sehnat za cca.500-600
4520 - za 550,- ještě leckde jsou
Tzn.za 5300 se to dá sehnat komplet...

minifig

můžeš mi dát odkaz na nějakej eshop kde maj něco z tohodle?

Llevelyn

Tak můj vyhledávač nevyplivnul nic...krom zahnutých kolejí.  :( Takže v Čechách možná někde v kamenným obchodě ... ovšem to ti musí zkouknout místní.

Spíše...proč ten dotaz? Máš možnost to takhle někde koupit? V kupě...? Na e-bay to takhle pohromadě za rozumné poštovné moc nevidím...  :P

OPRAVA.. je to na e-bay..MM má pravdu. Ovšem poštovné bude další lahůdka. Pokud to teda půjde do Čech... ;D ;)

Michal Moučka

To bude asi toto, ne?
ebay

minifig

Citace od: Michal Moučka kdy 19.11.2006, 17:59:41
To bude asi toto, ne?
naučte se dělat krátký linky!

jo to je ono, v českejch šopech sem našel akorát ten nakladač za necelejch 700

minifig

poštovný mam zjištěný, celý by to včetně poplatků stálo 6250 kč

Llevelyn

Pokud máš/budeš mít i nákladní vlak a více kolejí.. bude to super.  8)

minifig

no já se právě rozhoduju mezi tímdle a RC, ale to se mi moc nelíbí, hlavně ten rychlovlak je příšerně provedenej ale zase je to levnější (koleje) ale vadí mi baterky, jelikož žádný vlak nemam tak mě zajímá jestli jde jezdit více vlaky na jednom kolejišti 9V, u RC sem koukal že jdou řídit 3 soupravy najednou

Ondra

Citace od: minifig kdy 19.11.2006, 19:42:57
no já se právě rozhoduju mezi tímdle a RC, ale to se mi moc nelíbí, hlavně ten rychlovlak je příšerně provedenej ale zase je to levnější (koleje) ale vadí mi baterky, jelikož žádný vlak nemam tak mě zajímá jestli jde jezdit více vlaky na jednom kolejišti 9V, u RC sem koukal že jdou řídit 3 soupravy najednou
Jelikož 9V u nás odzvonilo(v obchodech) takže RC teď vede,imo pokud si koupíš dvě nabíječky a 12 nabíjecích baterií,tak jezdíš pořád a taky si ho můžeš koupit a místo RC motůrku tam hodíš 9v a jedeš.P.s. To slovo příšerné u 7897 si vyprošuji. ;D

Shi-So

Citace od: ONDRA kdy 19.11.2006, 19:52:50
Jelikož 9V u nás odzvonilo(v obchodech) takže RC teď vede,imo pokud si koupíš dvě nabíječky a 12 nabíjecích baterií,tak jezdíš pořád a taky si ho můžeš koupit a místo RC motůrku tam hodíš 9v a jedeš.P.s. To slovo příšerné u 7897 si vyprošuji. ;D

Ale pokud se nepletu tak mu na RC kolejich ,9V vlak nepojede...?

Ondra

Citace od: Shi-So kdy 19.11.2006, 20:06:16
Citace od: ONDRA kdy 19.11.2006, 19:52:50

Ale pokud se nepletu tak mu na RC kolejich ,9V vlak nepojede...?
Já to myslel,tak že pojede po 9v kolejích tak proto ten 9v motorek.

minifig

a na kdy se plánuje novej vlak? tendle je fakt hroznej, už jenom to že strojvedoucí nevidí do stran  ::)

peter

Citace od: minifig kdy 19.11.2006, 20:25:36
a na kdy se plánuje novej vlak? tendle je fakt hroznej, už jenom to že strojvedoucí nevidí do stran  ::)

a na co potřebuje vidět do stran?
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

***Banana.com

ten bílej RC osobní vlak je ohavnost sama....až bude za litr, začnu o něm uvažovat na dílky... :P

peter

Citace od: banana.com kdy 19.11.2006, 20:52:31
ten bílej RC osobní vlak je ohavnost sama....až bude za litr, začnu o něm uvažovat na dílky... :P

Neříkám, že to je bůh-ví co, ale označovat to za ohavnost, mi přijde jako hodně drsné. Co mě přijde ještě horší je ten minulý 4511. Ostatně jsem si ten nový koupil a udělal na něj malou recenzi zde na fóru - ohavný rozhodně není :P
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Colonel32

ohavne jsou oba, a rozhodne to neni to od slova OHV

Micho

Peter, naši kolegovci C32 a K1 si nedávajú a zrejme ani v budúcnosti nedajú servítku pred ústa. Z ich strany to vystihuje podstatu ich názoru. Aj keď by som privítal aj ja trochu diplomacie, už som si zvykol.   ;) 

Tie vlaky ani ja neradím medzi najlepšie vlakové sety. Na druhej strane ja sám mám 3 x 4511. A žiadny iný väčší vlakový set nemám v takom počte (ešte 4512 mám 2x). A to som ich nezískal za polovičné ceny, ale ani za plné.

Hlavné, čo sa mi na 4511 nepozdávalo, bolo to, že pozostávala len z lokomotívy a z jedného vagóniku. Proste krátke. Keď som z toho urobil súpravu 1+3+1, tak sa mi to celkom rátalo. Viď link na Koleje a vlaky.

Z IRC vlakov mám doma ten nákladný set, a ten sa mi mimo ovládania veľmi pozdáva. Ten biely IRC je pravda, že neplánujem. Na druhej strane uznávam, že dokonca v základnom stave 7897 je dosť ucelenejšia ako ten podobný klasický 9V - 4511. Proste je to aspoň uzavreté. Keby som nemal 4511 zrejme by som si zadovážil aj tú 7897.

***Banana.com

Citace od: Colonel32 kdy 19.11.2006, 21:09:08

;D >:D  proč ne ? OHV = opravdu hnusný vlak >:D

***Banana.com

Citace od: peter kdy 19.11.2006, 20:59:56
Neříkám, že to je bůh-ví co, ale označovat to za ohavnost, mi přijde jako hodně drsné. Co mě přijde ještě horší je ten minulý 4511. Ostatně jsem si ten nový koupil a udělal na něj malou recenzi zde na fóru - ohavný rozhodně není :P

Recenzi jsem si přečetl, a v názoru mně to jen utvrdilo..Mezera mezi špicí a zbytkem je sama dost dobrým důvodem, proč to nekoupit. Šedivé platové lacině vypadající koleje jsou druhým. Jediné, co z toho jde, je prostřední vagón. Za litr na dílky, jedině.

otaznik

Mě se celkem líbí oba rychlovlaky, největší výtka je to, že nemají dveře. Jinak jsem s nimi spokojen.

Micho

Citace od: otaznik kdy 19.11.2006, 23:49:01
Mě se celkem líbí oba rychlovlaky, největší výtka je to, že nemají dveře. Jinak jsem s nimi spokojen.

Súhlasím, na to som pozabudol ...  ;)

Jonas

Citace od: Micho kdy 19.11.2006, 21:31:33
Hlavné, čo sa mi na 4511 nepozdávalo, bolo to, že pozostávala len z lokomotívy a z jedného vagóniku. Proste krátke. Keď som z toho urobil súpravu 1+3+1, tak sa mi to celkom rátalo.

S Michem souhlasím. Základní problém setu 4511 je v tom, že si musíte přikoupit ještě jeden set (nebo zvlášť další čelní jednotku 10157 a vagon 10158), aby z toho vznikla realističtější souprava.

Na druhé straně 4511 je složen z menších a univerzálnějších dílů, které umožňují snadnější přestavbu či se dají využít i jinde při stavbě jiných modelů. (IR rychlovlak naproti tomu má více velkých, nepříliš univerzálních dílů, např. speciální střechy). Nejméně univerzální je ale IR train base, s níž toho moc neuděláte. Zkuste z ní postavit třeba menší IR parní lokomotivu. Nejde to. Nakonec je to vidět v letošním vánočním katalogu.  TLC se sice rozhodlo nevyrábět dále 9V vlaky, ale když chtělo dát na vánoční trh motorizovaný Vánoční vlak 10173, tak jedině s 9V motorem. Prostě současné řešení IR řízení (vyžadující speciální velký train base, objemný batery pack) z tohoto pohledu není příliš perspektivní.

Je také pravda, že originální design 4511 není příliš povedený - mě zejména iritoval divný přední podvozek motorové jednotky a nesmyslný odnímatelný kontejner u vozu. To se však dá velmi lehce přestavět, viz např. zde http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=205177

Takže mně osobně připadá starý 9V systém mnohem, mnohem lepší, a to zejména pro stavbu vlastních train MOCů.
Jonas - Můj Brickshelf

Cavelon

Aj ja musím povedať, že úplne súhlasím s tým, čo napísal Jonas, resp. aj Micho.
Taktiež som si zadovážil 2 ks 4511 (pri druhom bol síce problém s gray/bley farbami, ale vďaka dobrým ľuďom sa aj toto podarilo vyriešiť) a potom zvlášť dieliky na vložené vozne. Vozne som upravil (vyšmaril ten kontajner, trochu zvýraznil dvere) a vyzerá to celkom slušne. Kvôli sebe do 7897 na 99% nepôjdem...

hobby

Citace od: Colonel32 kdy 19.11.2006, 21:09:08
Coloneli, zapomněl jsi napsat, že ohavný je ještě ten, ten a ten. Napiš spíše, který ohavný není, ať už si to konečně manažeři LTC zapíšou za uši :D! Nebo radši ne, asi by je tvůj názor moc nezajímal.
Ten bílý vlak vypadá na dlouhé rovince impozantně, mám jej i s dalším vagonem a dal jsem mu 9V motor. Tu citovanou škvíru vůbec neregistruju. Co představuje potíž, je široký přesah v zatáčkách. Takže na moje trains-stoly, kde jsem musel šetřit místem a koleje jsou blízko sebe, mohu zapomenout. Chce to speciální trať, koneckonců vlaky ICE i TGV ji mají také :D.