LEGO myčka BOSCH

Založil rdk, 29.10.2006, 10:55:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

rdk

Cekem funny nápad. ;D

Článek (anglicky)

Prezentace firmy BOSCH (německy)

Původní post na Lugnetu je tady.

EDIT: Ach bosche!  ;D

***Banana.com

J_BOB

musi zistit či to zvládne aj naša :) pripadá mi to zdravšie ako pranie, kde sa dieliky stale prehadzjú a točia :)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Benelli_2000

Už sem na tý myčce čekal mega logo LEGO.
By mě zajímalo, kdy vyjdou s LEGO pračkou a pracíma pytlíkama speciálně určenýma pro kostky.  ;D  :D
Blue coats of the Carribean. No more Jack Sparrow (Captain jack Sparrow).

Jindroush

Jestli ti jde o to, tak moje Philco vyprala Lega už tuny a stále žije  8)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

TomG

Citace od: Jindroush kdy 05.11.2006, 15:27:55
Jestli ti jde o to, tak moje Philco vyprala Lega už tuny a stále žije  8)

Tak si na ten polstar v kterem to peres jeste nechej nasit napis kostky.org a je to komplet :)
Only the best can survive.

Llevelyn

Když je taková diskuze.. chystám koupi nové superchytré pračky. S šestým smyslem a podobnejma blbinkama... a te´d nevím, jestli v ní můžu prát lego... jestli pračka pozná nejen váhu, ale i nasákavost materiálu.

Má někdo zkušenost s podobnou pračkou??
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

TomG

Citace od: Llevelyn kdy 05.11.2006, 19:01:09
Když je taková diskuze.. chystám koupi nové superchytré pračky. S šestým smyslem a podobnejma blbinkama... a te´d nevím, jestli v ní můžu prát lego... jestli pračka pozná nejen váhu, ale i nasákavost materiálu.

Mame Electrolux co si pradlo vazi, ale vodu urcite bude napoustet podle te hmotnosti, ne podle nasakavosti a podle me by nemel byt problem, pokud se ti lego po pracce nerozkutali :)

Jarmila

Čím složitější pračka, tím vyšší pravděpodobnost poruchy. Nejméně poruchovosti statisticky vykazují necky. Ledaže by vypadl suk.  ;D A ruční praní je ruční praní.  ;D Jen na kostičky nesmíte použít taky valchu.  ;D ;D ;D
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

TomG

Pripadne pak mandl a zehlicku. :)

Hana129

Jarmila má v tom pravdu čím složitější tím horší, sama s tím zkušenosti nemám, ale známá si něco podobného koupila sice nevím jakou značku a po třetí reklamaci ji ji nakonec vyměnili.
Nechci, ale odrazovat, je už to delší dobu a možná už tomu ty "mouchy" vychytali.  ;)

Hana129

Jinak do myčky sem tam nějaký ten zašpiněný dílek  lego či duplo  strčím a mytí je v pohodě. Jen se musí dobře uložit.  :D

***Banana.com

No já myju vše ručně, a Lego bych do pračky nedal..nedejbože zapadne kostka za buben a za ten opruz se servisem to nestojí..

Jindroush

Čéče, neříkám, že jsem toho vypral až zas tak moc, ale ještě mi z toho polštáře nic nevypadlo... A kvalita čištění a množství práce ne nesrovnatelné. Pračka těžce rulez.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Llevelyn

Přesně.. pračka to umeje mnohem líp než já v ruce, nikdy se nic nepoškodilo, jednou se mi povedlo pytel špatně zavázat a lego se vysypalo.. naštěstí jsem si toho všimla skoro hned, takže pohroma žádná.

Kdybych měla to množství , co mi prošlo rukama, mejt v ruce, tak mám ruce " čisté až na kost".. krom vzácných dílků, plates od určité velikosti a baseplates peru všechno.  ::)
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

MildaPajda

Base plates, trupy lodi a podobny obri dily meji v mycce... bez problemu!... ;)
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Dum Dum

Já jsem tedy ještě v LEGO myčce lego nemyl  :(, ale určitě si stím poradí i obyč myčka ;D
Následuj svou sílu....

J_BOB

tak tú umývačku musím vyskúšat, pac po 3 dňovom umývaní lega (zvládol som umyť lenm kolieska!) som zistil, že umývať to v ruke je neskutočne únavné...do umývačky to stačí len poukladať a zapnúť?
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."

Raistlin M

Citace od: J_BOB kdy 08.11.2006, 19:34:27
tak tú umývačku musím vyskúšat, pac po 3 dňovom umývaní lega (zvládol som umyť lenm kolieska!) som zistil, že umývať to v ruke je neskutočne únavné...do umývačky to stačí len poukladať a zapnúť?

Zrovna gumy bych do myčky nedával. Horká voda jim nedělá dobře ;)

J_BOB

Citace od: Raistlin M kdy 08.11.2006, 20:09:03
Citace od: J_BOB kdy 08.11.2006, 19:34:27

Zrovna gumy bych do myčky nedával. Horká voda jim nedělá dobře ;)
jj, pravda :) ale napr také bricky miesto toho drhnúť v ruke je o život :)

Samík

Já taky všechno Lego myju ručně v lavoru s Jarem a horkou vodou. Většinou toho není moc, protože kiloware nekupuji, takže se to dá zvládnout ale při představě několika kilogramů zapraseného Lega bych asi tu myčku také zkusil.. ;)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost! Tím prvním si ovšem nejsem tak jist!
--Moje Brickshelf galerie--

Raistlin M

Bohužel jsou díly, které jinak, než kartáčkem na zuby neumyješ. A běžné bricky i plate občas také musím brát kartáčkem, jelikož je špína zažraná  :) a ani po celodenním máčení, a následném praní nesleze.

To Samík: Já kiloware bohužel dělám a buď rád, že neděláš. Bývají tam tak zajímavé "druhy špíny", že bych se bál zničení pračky neznámou chemikálií. 8) ;D

Meduin

Protože toto vlákno nebylo dlouho aktivní, tak bych se chtěl zeptat, jestli jste za ten rok a půl od posledního příspěvku učinili "nové zkušenosti" s mytím v myčce.

Připadá mi to jako lepší varianta než pračka - nemají díly kam zapadnout, nic nezadřou, neodtečou...

Ale co teplota (35°, 50°)?
Co "prací prostředky", když je špína zažraná? Leštidlo asi ne, prášek asi jo, ale ten zase bývá s fosfáty a nerad bych byl nemile překvapený, kdyby se to rozpustilo a vypustilo...

Mart

Já staré Lego peru v ultrazvukové pračce a je to opravdu bomba ;D

MiP

Lego jsem několikrát v myčce myl a jde to výborně. Mám ze sítě do oken udělaný takový větší pytel (cca 50*70cm), nasypu do toho kostky a vrazím do myčky na 45°C (program na jemné nádobí, včetně leštidla a sušení). A pak už jen čekám  ;)

EDIT: Na staré myčce jsme měli program i 35°C, na ten jsem jel před tím. Těch 45°C jsem měl trochu strach, ale v pohodě. Tuto starou myčku nabízím k prodeji za cca 5000Kč (BOSCH, 60cm, bílá, stará 4 roky, více přes SZ  ;))
-------------------------------------------------------
MiP http://www.mipovo.cz - MiPova nabídka setů a dílů http://www.bricklink.com/store.asp?p=mip - BL shop MIPOVO

5o

Na umývanie znečisteného Lega používam zubnú kefku, kýblik z farby do polovice plný vlažnou vodou a dve kvapky Jar-u( viac nie lebo to potom strašne pení a nedovidím na malé diely na dne)Iný spôsob som neskúšal aby sa mi dieliky navzájom nepoškrabali . Máme síce doma umývačku, ale tá sa volá manželka. A keď sa ja chcem hrať s Legom, tak si ho aj sám umyjem. A s riadmi jej samozrejme rád pomôžem.   
Preto lebo Lego...