(Vlastné) Narodni muzeum - pripravne prace

Založil edward193, 21.10.2006, 20:58:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

edward193

Uz dlhsi cas planujem postavit prazske Narodni muzeum (www.nm.cz). Casu mam malo, tak som sa zmohol akurat na nejake pripravne studie - vid obrazok. No hadam do Vianoc to nejak postavim cele. Ale budem musiet zburat Sochu slobody (myslim, ze o nej tu uz bola rec), pretoze tam su skoro vsetky biele kocky.

peter

No, tak to jsem na tebe opravdu zvědav. Já jsem se kdysi pustil do Staroměstské radnice a bohužel jsem musel nakonec upustit od celkové stavby a postavit jen hlavní věž (tehdá mi došli dílky pro detaily). Muzeum je také barák jak hrom, takže jsem na to opravdu zvědav. Jinak pokud máš nějaké okousané, popraskané či jinak znehodnocené dílky, tak je klidně použij, aspoň lépe vystihneš stávající stav :-\
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

otaznik

Citace od: peter kdy 22.10.2006, 10:03:37
No, tak to jsem na tebe opravdu zvědav. Já jsem se kdysi pustil do Staroměstské radnice a bohužel jsem musel nakonec upustit od celkové stavby a postavit jen hlavní věž (tehdá mi došli dílky pro detaily). Muzeum je také barák jak hrom, takže jsem na to opravdu zvědav. Jinak pokud máš nějaké okousané, popraskané či jinak znehodnocené dílky, tak je klidně použij, aspoň lépe vystihneš stávající stav :-\

Muzeum by se mělo v nejbližší době opravovat, tak snad bude zase vypadat dobře.

Honzik

Mám dotaz...při stavbě takových velkých staveb máte dílky nějak spočítané a rozvrhnuté, nebo stavíte a stavíte a pak prostě dílky dojdou....

Colonel32

Jindroush

Určitě aspoň zhruba předpočítat, aby se člověk nepouštěl do megastaveb a pak nemusel skončit po 10% procentech  ;)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

edward193

Urcite si najprv spocitam, ci mam dost okien, stlpov... a takych podobnych casti, ktore nechcem nejak "osidit", potom biele kocky odhadnem aspon zhruba podla vysky budovy. Stavbu si najprv nacrtnem - aspon podorys a predny pohlad, ale nie su to ziadne architektonicke navrhy, skor len cmaranice - viz obrazok.

Honzik

Díky, protože u tak velké stavby jsem pořád přemýšlel o tom jak to je naplánované....já zatím stavěl jen malé modely, takže ty takové plánování nepotřebují...ale zase nemají takový efekt....

Robbed

Zatím to vypadá dobře ... bude i vnitřek ? >:D

fuli

Citace od: robbed kdy 23.10.2006, 16:12:54
Mohla by být alespoň ta kostra velryby?
Uč se z chyb druhých. Nikdy nebudeš žít tak dlouho, abys je stihl všechny udělat sám.

Ondra

Citace od: fuli kdy 23.10.2006, 18:42:47
Mohla by být alespoň ta kostra velryby?
A taky mamuti a sál koster.

edward193

bude, bude.... uz mam premysleny nabytok a v ramci moznosti tam dam aj nejake zvierata... alebo keby mal niekto napad, ako postavit tu kostru velryby, tak to uvitam.

peter

Citace od: edward193 kdy 23.10.2006, 19:54:25
... alebo keby mal niekto napad, ako postavit tu kostru velryby, tak to uvitam.

- že by takto  ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

edward193

Citace od: peter kdy 23.10.2006, 20:14:23
Citace od: edward193 kdy 23.10.2006, 19:54:25
... alebo keby mal niekto napad, ako postavit tu kostru velryby, tak to uvitam.

- že by takto  ;D
Tento set mi samozrejme prisiel na mysel, ale myslel som nejaku kostru, ktora by sa podobala tej v NM a visela by zo stropu...:)

Benelli_2000

Použij takový ty bílý rohy, či co to je - objevuje se to ve vikingskejch setech.
Konkrétně třeba zde: 7019 Viking Fortress http://www.peeron.com/inv/sets/7019-1

No a ten díl, co myslím je: Animal Tail Section End (White)
http://www.peeron.com/inv/parts/378

Ale třeba je to moc velký. A ty rohy, co maj vikingové na helmách moc malý.
Toť asi vše, co mne napadlo.
Blue coats of the Carribean. No more Jack Sparrow (Captain jack Sparrow).

Robbed

Citace od: Benelli_2000 kdy 24.10.2006, 01:56:32
Použij takový ty bílý rohy, či co to je - objevuje se to ve vikingskejch setech.
Konkrétně třeba zde: 7019 Viking Fortress http://www.peeron.com/inv/sets/7019-1

No a ten díl, co myslím je: Animal Tail Section End (White)
http://www.peeron.com/inv/parts/378

Ale třeba je to moc velký. A ty rohy, co maj vikingové na helmách moc malý.
Toť asi vše, co mne napadlo.

Ty malý jsou akorát ...podle mě je spíš je problém s uchycením, aby to vypadalo jak žebra...

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

edward193

Tak uz mam muzeum detailne rozplanovane a rozpocitane... Domov sa dostanem na Vianoce, tak hadam to stihnem i realizovat... prikladam par "planov"... Inak dnes som bol v Narodnom muzeu osobne a veru, ze to nie je ziadna slava, co sa tyka stavu budovy, ale vystava Lovci mamutu bola super.

Šejmus

Citace od: edward193 kdy 18.12.2006, 00:19:58
Tak uz mam muzeum detailne rozplanovane a rozpocitane... Domov sa dostanem na Vianoce, tak hadam to stihnem i realizovat... prikladam par "planov"... Inak dnes som bol v Narodnom muzeu osobne a veru, ze to nie je ziadna slava, co sa tyka stavu budovy, ale vystava Lovci mamutu bola super.
jj taky jsem tam byl- ale nevim jestli to má cenu tam jezdit z druhýho konce republiky, každopádně přeju aby se ti to povedlo
Fool of a Took!

Skyrider

Nechci otevirat zbytečně staré téma, ale jak je na tom muzeum teď?

Ondrej

Citace od: elerond kdy 14.01.2016, 21:49:05
Nechci otevirat zbytečně staré téma, ale jak je na tom muzeum teď?

Trocha googlení a dá se najít, tuším že je aktuálně v muzeu Lega na Národní. Jinak tady mám fotku Edova muzea z Lipna 2013:

LLLuky

To je neuvěřitelný pročítat si téma ukončené : snad to ještě letos bude (2006) a pak vidět tento obrázek :)