Návštěva Legolandu

Založil hobby, 03.09.2006, 22:28:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

hobby

Tak jsme konečně po letech slibování navštívili Legoland v Německu. A protože bych býval předtím rád slyšel nějaké informace od někoho, kdo tam byl, tak věřím, že někomu přijdou vhod ty moje:
Cesta z Písku na místo trvala 5 hodin, z toho skoro půlka po šumavských a německých okreskách, zbytek po dálnici Mnichov-Stuttgart. Je to 100 km za Mnichovem, kousek od výjezdu, který je momentálně zmatečný (oprava vozovky) a tak jsme jej minuli a museli k příští odbočce o 10 km dál. Otevírají v 10, pak fronta na vstupenky. Atrakce jsou (až na nedůležité výjimky) zadarmo, ale je třeba si vystát frontu. Horské dráhy, 4D kino (kromě prostoru tam prší, sněží, fouká vítr, nebo smrdí výfuky aut), miniland, expedice džunglí atd. Když jsem pozoroval v minilandu makety staveb, napadlo mně, jak soucitně by asi působily vedle nich domácí MOCy. Zeleň je pochopitelně přírodní ze zakrslých dřevin, travin a bonsajů. Tu mně zase napadlo, co na to říkají legopuristi a fundamentalisti. Paňáčci jsou ale oškliví, z kostiček, hranaté hlavy, těla, končetiny. Nevím, proč nepoužívají figury např. z Bellvil, měřítkově odpovídající (měřítko odhaduji 1:20). Na některé horské dráhy děti odmítly jít, když slyšely ten jekot, a tak jsme museli sami. Je tam také exkurze výrobnou a následně prodej dílků na váhu. Ale co by člověk potřeboval, tak tam pochopitelně není, např nic k vlakům. Jinak zmrzlin, buřtů, záchodů, laviček ve stínu dostatek. Možná by mohli více zpřehlednit orientaci, jinak bych nic nenamítal. Zavírali ve 20 hod. (atrakce o hodinu dřív) ale ještě ve čtvrt na devět jsem čuměl na rozsvícený miniland.
Co to stálo? Benzin + vstupy (3 děti, 2 dospělí, parkovné) + útrata, cca 7 tis. Kč. Doporučuji návštěvu. Děti a študenti tady na kostkách musí přemluvit rodiče, nebo si odpustit větší stavebnici :)

hobby

Ještě snímky. Skutečnost, nebo maketa?

hobby

.

hobby

Ještě snímek pro měřítko:

Petrjr

Děkuji moc za info, přesně něco takového jsem potřeboval. Jen bych se chtěl zeptat, jestli jste přespávali nebo zda se to stihlo jedním dnem (a pokud jedním, tak jak to bylo s únavou při řízení, viz šumavské okresky).

Micho

Perfektné fotá ako z pohľadnice. Dobré foto robí aj tie stavby ešte úžasnejšie. Dík hobby ..... Niekedy by som si rád pozrel aj tie ostatné.  ;)

hobby

Citace od: Petrjr kdy 03.09.2006, 22:59:09
Děkuji moc za info, přesně něco takového jsem potřeboval. Jen bych se chtěl zeptat, jestli jste přespávali nebo zda se to stihlo jedním dnem (a pokud jedním, tak jak to bylo s únavou při řízení, viz šumavské okresky).
Kdepak, bez přespání. Jeli jsme v pátek, 1.9. Místo do školy, tak do Legolandu, to jsou poměry ;D. Jeli jsme ráno v 5, na místě v 10. Zpátky v půl deváté, doma dlouho po půlnoci (zácpa u Mnichova). Moje manželka také řídí, tak nebyl problém, ale pokud bych byl nucen, ujel bych to sám (podotýkám, že z Písku).
Citace od: Micho kdy 03.09.2006, 23:08:06
Perfektné fotá ako z pohlednice. Dobré foto robí aj tie stavby ještě úžasnejšie. Dík hobby ..... Niekedy by som si rád pozrel aj tie ostatné. ;)
Dobře, zítra ještě pár fotek zmenším a pošlu ;)

Petrjr

Citace od: hobby kdy 03.09.2006, 23:19:42
Moje manželka také řídí, tak nebyl problém, ale pokud bych byl nucen, ujel bych to sám (podotýkám, že z Písku).
To zní velmi povzbudivě. Nějak jsem apriori předpokládal, že pokud pojedeme, budeme muset přespat - což vzhledem k předpokládanému počtu osob (3 děti+2 dospělí) není až tak jednoduché a navíc drahé (alespoň dle nabídek na netu, s 3-tím dítětem moc nepočítají a nechají si ho pěkně zaplatit).

Citace od: hobby kdy 03.09.2006, 23:19:42
Dobře, zítra ještě pár fotek zmenším a pošlu ;)
Fotky moc povedené. Už se těším na přídavek, a klidně i více než "pár"  >:D

hobby

Tak ještě těch pár fotek (5, abych neunavoval). Dík za jejich pochvalu, není to moje zásluha. Fotila manželka a fotí to samo :):
Frankfurt, Hamburk, 2x Benátky a nakonec jedna z atrakcí, na které jsem byl s dcerkou.

hobby

.

hobby

.

hobby

.

hobby

To se mi líbilo nejvíce :)

osma

My jedeme do legolandu ve ctvrtek, na 2 dny.
Kluk se uz nezrizene tesi, ale je blazen do Bioniclu, byly mu nedavno 4 roky, ostatni lego ho temer prestalo zajimat. Divali jsme se na web legolandu, tak vi, ze se tam da postavit model a koupit si to. Planuje si, jak si tam postavi specialni bionicly. A proto by me zajimalo, jsou tam k dostani vubec bioniclovy dilky? Da se ztoho postavit ten model nebo maji to aspon v obchodu, kde se prodava lego na vahu? Aby nebyl moc zklamany.
Jinak jsem kupovala pres legoland.com package 2 noci a 2 dny, stalo 232 EUR pro 2 dospele a 1 dite.

hobby

Až teď jsem si všimnul příspěvku. Po bioniclech jsem nekoukal, ale děti říkaly, že žádné tyto dílky tam nebyly. Mají tam toho hodně, ale žádné speciální dílky. Na krámě prý tyto sety byly.

Dinosaur

Dílků tam na Bionicly bylo dost ,ale až u země. Jinak mimo sezonu  jsem nezažíl že by jsme čekali na atrakci .Dnes v bavorsku končí prázdniny tak to bude v pohodě. Ubytování se dá sehnat od 55 EUR za noc. /pro celou rodinu / . Jinak Legoland již není co dřív .Bude to asi změnou majitele.

osma

Tak uz jsme se taky vratili z legolandu. Pro 4leteho kluka uplne super  :).  Byli jsme patek a sobota. V sobotu fronty tedy byly, ale protoze kluka pojizdne rychlodrazni atrakce v podstate vubec nebavily, tak nam to bylo jedno.:) Nejvetsi uspech mela jeskyne bioniclu (jak jinak), miniland a zkouska zemetreseni, a potom ty skvela hriste se super prulezkama pro deti.
Docela me ale hodne zklamal vyber lego dilku. To jsem si tedy myslela, ze toho sezeneme vice. V tovarne u prodeje lega na vahu zcela chybely krizove osicky, kterych jsem chtela koupit hodne, protoze je kluk pri rozebirani taha zubama a rozkusuje.
Bioniclovych dilu tam mely ve vyprodeji cely kos, pytlik za 5 EUR, pul pytliku za 2,5, ale jen par typu hlav a 2 druhy zbrani. Takze jsme mely problem naplnit i pul pytliku.
A v dalsich dilech pytlik za 15EUR, jsme pres hodinu lovili zbytky bioniclovych dilu a bylo toho pomalu, jen opravdu par kousku (zbrane a pripojky) a to jsem se snazila intenzivne hrabat az vespod.
Nakonec si koupil kluk bionicla (ze starsi kolekce) v obycejne hrackarne v Krumbachu :).