Nahrazení plachet

Založil Peetrs, 16.04.2006, 16:10:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.

Peetrs

Na jedné z mých lodí, chybí dvě plachty (set 6277) . Rozhodl jsem se je vyrobit. Jenže jsem obešel prodejny s látkami a nikde neměli nic co by se k výrobě těchto plachet hodilo.

Nemáte někdo nápad jaký materiál pro výrobu těchto plachet použít a kde ho sehnat?

Díky za radu!

Jindroush

Já provedl první pokusy s něčím jako bílou montérkovinou a napustil ji roztokem Herculesu a vodou... Není to 100%, ale není to tak blbý jako papír. Ještě budu pokusovat...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

chadzi

Peetrs

To chadzi: Super, díky moc. Tohle jsem přesně potřeboval! :D

Udělám pokus a dám sem nějaké své poznatky z výroby plachet.

Peetrs

Plachty dokončeny!  :D

Úplnou náhodou jsem narazil na materiál. který je téměř identický s materiálem na lodních plachtách v setu 6277. Jde o materiál, ze kterého jsou vyráběny, žaluzie. Ukecal jsem prodejce a ten mi od výrobce sehnal pruh tohoto materiálu.
Plachty jsem pak pouze vy-říznul a díry vytvořil ostrým důlčíkem.

Na fotkách můžete posoudit, jak to vypadá. ;)

Peetrs

Final

Dejv

Vypadá to dobře, ještě bych dořešil barvení. Co třeba barvy na textil?

Peetrs

Citace od: sparkz kdy 22.04.2006, 15:23:12
Vypadá to dobře, ještě bych dořešil barvení. Co třeba barvy na textil?

Ale, oni ty barvy právě sedí (možná to z té fotky není patrné). Ta malá (prostřední) plachta s potiskem, je originál Lego (jediná, kterou jsem měl). Přední a zadní plachta je dodělávaná a mají být bez potisku, takže to odpovídá originálu.

J_BOB

tie dorobene su imho zdiabik bledsie, ale vyzerau spravene fakt kvalitne :) dakedy skusim tiez spravit dake plachty
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

STARHAWK

a kde sa da ten material zonat ?

stavam svoju prvu lodicku - kupil som trup a stoziare ale plachta mi chyba

stomcova

Citace od: STARHAWK kdy 11.02.2009, 00:01:10

Mrkni do prodejen Kutil mají různá plátna, vezmi s sebou vzorek a určitě seženeš.
Batman, forever...

S.t.a.l.k.e.r.

CitaceMrkni do prodejen Kutil mají různá plátna, vezmi s sebou vzorek a určitě seženeš.
Na Slovensku nemáme Kutila, ale Kutyila, nový seriál o kutilovi zo slovensko-maďarského pohraničia. ;D
Pozri do predajne Slovrempo na Starej Vajnorskej v BA, tam zvyknú mať aj pevnejšie látky.

stomcova

Citace od: stomcova kdy 11.02.2009, 07:45:32
Citace od: STARHAWK kdy 11.02.2009, 00:01:10

Mrkni do prodejen Kutil mají různá plátna, vezmi s sebou vzorek a určitě seženeš.

A ještě jsem si vzpomněla, tady na kostkách už se řešila jejich výroba, až budeš mít materiál
Zde:
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=5361.0
Držím palce
Stáňa
Batman, forever...