Železniční Lego modelářství

Založil Lukek, 16.06.2025, 13:28:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Lukek

Jedna momentka z pracovního koberce. Na stůl pod modelovým kolejištěm v paneláku fakt místo nemám.
Když se buduje je holt trochu nepořádek  ;D
Fotka je z dnešního rána. Dcera je doma nemocná a proto jsem vstával v 5 abych mohl stavět než se probudí. Přesně takhle jsem to hodně dělal pred 3 lety. V tom tkví můj úspěch jak se mi povedlo za necelé 3 roky toho tolik postavit a k tomu chodit do práce a věnovat se rodině. Chce to zatnout zuby a makat.  ;)

Lukek

Já videa už netočím ale dovolím si sdílet video z Jaroměře z Youtube kanálu 7208petr kde je ve videu v čase 5:50-7:43 zachycen provoz ve stanici Meziměstí.
https://youtu.be/PGNDLpdvWpI?is=iColn2sZeaIEBbjR

Lukek

Prvních několik momentek z Jaroměře.

Lukek

Stanice Broumov dokončena. Na výstavě ještě přibudou stromy a detaily a nějaké další scénky. Teď se vrhnu na část města i s kusem kláštera. Stanice má délku 5,5 metru a šířku 0,75 metru a část města bude mít délku 3,5 metru a šířku 0,75 až 1 metr. Snad se to povede a premiéru bude mít stanice na modelářský výstavě v Trutnově 29.10.-1.11.2026.

Hardegon

Radost pohledět. Nejen kvůli velikosti, ale že to má i detail a atmosféru. Těším se na pokračování.

A pochopil jsem správně, že cílíš na podobu 1919?

Lukek

Citace od: Hardegon kdy 01.09.2026, 07:53:17Radost pohledět. Nejen kvůli velikosti, ale že to má i detail a atmosféru. Těším se na pokračování.

A pochopil jsem správně, že cílíš na podobu 1919?
Díky moc. Stanice včetně provozu by měly být do období 1.republiky 1918-1938. S tím, že část lokomotiv jezdila už i za Rakouska-uherska a dala by se provozovat i kolem roku 1900. Zatím další inspirace na detaily jsou ale chce to studovat odbornou literaturu.   

Lukek

Dalších pár momentek z Jaroměře. Příští rok bysme již měli jezdit celkem tři takže by mohl být lepší provoz. Ale ještě by to chtělo víc místa aby se dal napodobit provoz na celé části trati. Do budoucna by šlo potom mít trať z Friedlandu přes Meziměstí, zast. Ruprechtice, zast. Hynčice, Broumov Olivětín, Broumov až zast. a nákladiště Otovice. Ale to už je na celou tělocvičnu a minimálně 2 dny to chystat. Ale předpokládám že příští rok budu mít tohle všechno postaveno tak aspoň na výstavách budou k vidění části této trati.