(Vlastní) Ice Planet Cargo Ship

Založil Hardegon, 24.06.2026, 09:12:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Hardegon

Hodně let závidím klukům ty velké základny se starými Space rody. Asi před rokem jsem zkusil vlastní základnu rozjet, ale pár nápadů nakonec směřovalo do slepé uličky a bylo si třeba říct "Tudy ne, přátelé." Bylo by to takové tuctové, špatně by se to vystavovalo, nebylo by do toho moc vidět. Na hraní asi dobré, ale na prezentování a vystavování nic moc. Tak aspoň jedna ilustrační fotka vnitřku základny v nějaké první fázi...

Hardegon

Projekt na dlouhou dobu usnul, ale to pomohlo najít inspiraci. Po roce jsem se tedy vrátil k rozdělanému modelu, abych se zbavil další položky na seznamu rozjetých projektů. Začala napřed demolice základny a následně stavba nákladní lodi ve stylu Ice Platnet.

Má to být nějaký druh vesmírné lodi říznutý stylem nákladních kontejnerových lodí. Na fotkách je loď ze spodní strany, se kterou jsem se pral několik večerů hlavně kvůli stabilitě a pevnosti. Je to celé v jednom kuse dlohém 150cm.

Hardegon

Z  horní strany už vzniká paluba. Jak to bude přesně vypadat zatím netuším. Roste si to tak nějak samo. Snad to dobře dopadne.

Zatím mám i radost z toho, že to v noci najdu i ve tmě  :)

Icewalker

Vypadá to velmi zajímavě, a fosforeskující dílky jsou super. Těším se na výsledek, a doufám v doprovodná menší plavidla :laugh:
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Hardegon

Citace od: Icewalker kdy 24.06.2026, 21:50:38Vypadá to velmi zajímavě, a fosforeskující dílky jsou super. Těším se na výsledek, a doufám v doprovodná menší plavidla :laugh:

Díky  :)
Rád bych k tomuhle přistavěl stroje na těžbu krystalů, ale sám nevím, jak to celé dopadne.  >:D

Pool

Jako vůbec nechápu co z toho vznikne a jak se to pospojuje, ale nechám se překvapit  ;D .

yoshimaka

Teda.. namlsáváš! Ve slabé chvilce před měsícem, kdy jsem trpěl těžkou deinspirací, jsem začal stavět malé IcePlanet diorámátko. A ejhle... vidím, že v nastávajících vedrech je ledová planeta inspirací pro více kostkařů. Tak se moc těším!
Lust och fägring stor

PaJaS

Snad nebudu za úplnýho pitomce, ale popravdě nejsem si úplně jistý tím, co mě fascinuje víc. Jestli ten vznikající model nebo všechny ty šuplíky plné kostek ;D

otaznik

Citace od: Pool kdy 24.06.2026, 22:26:21Jako vůbec nechápu co z toho vznikne a jak se to pospojuje, ale nechám se překvapit  ;D .
Ano, přesně tohle jsem chtěl napsat.
Nedokážu si za tím (zatím) představit kosmickou loď, ale nepochybuji, že to zvládneš!
Palec nahoru za fosforeskující díly.

Hardegon

Citace od: otaznik kdy 26.06.2026, 19:54:31
Citace od: Pool kdy 24.06.2026, 22:26:21Jako vůbec nechápu co z toho vznikne a jak se to pospojuje, ale nechám se překvapit  ;D .
Ano, přesně tohle jsem chtěl napsat.
Nedokážu si za tím (zatím) představit kosmickou loď, ale nepochybuji, že to zvládneš!
Palec nahoru za fosforeskující díly.

>:D Tak aspoň jsem někoho nalákal.

Vizi nějakou mám, ale né úplně jasnou a tak nějak se to staví samo. Takže rozumím, že je to zatím celkem nepřehledné.
Předlohy jsou třeba i ty fotky v příloze.

Hardegon

Citace od: PaJaS kdy 25.06.2026, 10:03:01Snad nebudu za úplnýho pitomce, ale popravdě nejsem si úplně jistý tím, co mě fascinuje víc. Jestli ten vznikající model nebo všechny ty šuplíky plné kostek ;D

;D Samotnému se mi ta kulisa líbí. A navíc se s tím i super staví.  ;)

Hardegon

Práce postupuje, hlavní paluba chytá obrysy.

Ve finální verzi by mělo být možné odhalit i interiéry. Zároveň plánuji, že tohle celé by se mělo vznášet nad zamrzlou krajinou, kde se zrovna budou těžit krystaly.

otaznik

Na co mají být ty poklopy v podlahách? Pokud pouze na pohyb lidí, tak mi přijdou moc velké. Pokud na pohyb materiálu, chybí kolem nich technika k jeho zvedání, překladu apod.

Hardegon

Citace od: otaznik kdy 27.06.2026, 08:24:38Na co mají být ty poklopy v podlahách? Pokud pouze na pohyb lidí, tak mi přijdou moc velké. Pokud na pohyb materiálu, chybí kolem nich technika k jeho zvedání, překladu apod.

Byl myšlen na pohyb lidí. Přechodová komora, únikový východ, prostor pro propojení s jinou lidí... Tak něco. Tak jsem to záměrně udělal prostorově výraznější.