Technic 2026

Založil Anatyt, 18.11.2025, 17:11:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

Strider

Zase ta nešťastná černá.

otaznik

Citace od: Strider kdy 20.11.2025, 06:55:17Zase ta nešťastná černá.
Proč nešťastná?

Strider

Pohlcuje světlo. Nejsou dobře vidět všechny linie. Je potřeba měnit úhel pohledu. Stačilo by malinko zesvětlit odstín.

otaznik

Citace od: Strider kdy 22.11.2025, 16:08:13Pohlcuje světlo. Nejsou dobře vidět všechny linie. Je potřeba měnit úhel pohledu. Stačilo by malinko zesvětlit odstín.
Hmm, zesvětlit černou, to už by asi nebyla černá.  ;D
Mně černá nevadí - pokud to nemusím fotit.

Anatyt

Citace od: Strider kdy 20.11.2025, 06:55:17Zase ta nešťastná černá.

V tomto prípade asi skôr nešťastná modrá. >:D

Anatyt

Tak figúrky (aj keď nano) sme v Technicu ešte nemali.
A není těch aut málo, Antone Pavloviči?

Anatyt

Tá konštrukcia na ktorej sa dvíha tá raketa mala byť z Trans Orange, Red, Yellow dielov, aby to pripomínalo plamene. Nejaký light brick by sa tam tiež zišiel. Hneď by to nabralo iný level.

yoshimaka

Citace od: Anatyt kdy 02.12.2025, 10:53:52Tá konštrukcia na ktorej sa dvíha tá raketa mala byť z Trans Orange, Red, Yellow dielov, aby to pripomínalo plamene. Nejaký light brick by sa tam tiež zišiel. Hneď by to nabralo iný level.

Raketa vypadá hodně luxusně - video z prezentace mě úplně nadchlo. Stejně tak mne ale zaujal malilinkatý harvester JD - jak bude venku návod, tak si jej postavím
Lust och fägring stor

Farky_cz

Zelené Porsche 42224 Porsche 911 GT3 R REXY AO Racing Car dělal Grohl. Je to jeho 30. model.
Zpět u Lega po třicítce.

Anatyt

Lego pravdepodobne omylom zverejnilo nový F1 Technic set, keď jeho obrázky vložili na oficiálny webshop pod Speed Champions. >:D

Anatyt

Anatyt

42242 Mercedes-Benz Unimog U 5023 with Crane

Tomik

Citace od: Anatyt kdy 09.04.2026, 13:19:4342242 Mercedes-Benz Unimog U 5023 with Crane
Že by konečně něco jiného než další licencované auto?
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

otaznik

Citace od: Anatyt kdy 09.04.2026, 13:19:4342242 Mercedes-Benz Unimog U 5023 with Crane
Tak to se těším, doufám, že to bude stát za to!

Anatyt

No za mňa trocha sklamanie, ale aspoň to má pneumatic system.
Medzitým ďalšia novinka - 42240 Aston Martin AMR26.

Anatyt

Anatyt

Tomik

Podle mě je zajímavý jen ten Unimog. Přijde mi, že by měl mít i pohon 4x4, protože na videu kluk točil předními koly a hýbaly se písty v motoru. U takto "malého" modelu je to fajnová doplňková funkce.
můj flickr

Anatyt

42240 Aston Martin Aramco AMR25

➡️ 1547 kociek
➡️ 229.99 €
➡️ od 1. júla

Ak chcete verziu Lance Strolla, stačí stavať potialto:

Tomik

Já strategii Lega s Formulí 1 fakt nechápu. Už jsem se více méně smířil s tím, že v řadě Technic vyjdou asi 3 modely aut na jeden "ne-auto-model" s funkcemi. Proč ale vydávat během tří let 5 velkých modelů formulí v měřítku 1:8 za 5,5 tisíce korun, když jsou téměř totožné a liší se jen barvou? Kde jsou ty časy, kdy vyšla jedna nelicencovaná formule, kterou si mohl pořídit fanoušek jakéhokoliv týmu F1, a zbyl i prostor na vydání nějakého bagru nebo vrtulníku...
můj flickr

peki

Tak je to v rámci spolupráce LEGO  a F1. Po řadě speed champions kde je kompletní startovní pole se toto z marketingového pohledu přímo nabízí :)  Otázkou je co respektive kam  přijde F1 dále Friends nebo SW :)

Tomik

Citace od: peki kdy 02.06.2026, 08:09:01Tak je to v rámci spolupráce LEGO  a F1. Po řadě speed champions kde je kompletní startovní pole se toto z marketingového pohledu přímo nabízí :)  Otázkou je co respektive kam  přijde F1 dále Friends nebo SW :)
Ano, nabízí. Nicméně zatímco u Speed Champions si dokážu představit, že si lidé koupí celou sérii všech formulí, u Technicu to udělá málokdo, když každý model stojí desetinásobek...
můj flickr

peki

Citace od: Tomik kdy 02.06.2026, 10:01:59Ano, nabízí. Nicméně zatímco u Speed Champions si dokážu představit, že si lidé koupí celou sérii všech formulí, u Technicu to udělá málokdo, když každý model stojí desetinásobek...

No a to je právě to co podle mne zkouší jestli to klapne sice méně lidí ale dražší set + cílení na starší zájemce (mezi ženskou populací frčí třeba lego kytky). Jestli to vyjde. Já techniku tolik neznalý jsme byl kdysi šokovaný tím oranžovým posche (je to řada let, Hawran dělal do Butovice recenzi). Myslel jsem že v ceně budou i motory a auto bude jezdit. Na to mi Jan BAjer řekl, že by to jezdilo pomalu :) Kostkaři mi to pak vysvětlili že se tam ani žádné motory nevejdou :)

milanv

Já si na to Porsche pamatuju taky: za obrovskou cenu bez motorů, natož dálkové ovládání. A jediná zajímavá funkce, co to mělo, tj. převodovka, je v hotovém modelu zastavěná, aby nebyla vidět. Od té doby mám na obří drahé Technic stavebnice aut, které přinášejí pořád stejné funkce (zatáčí, péruje a dá se do něj strčit, aby jelo), "trochu" vyhraněný názor :) Co je to za Technic, když významná část dílů i peněz jde na kapotáž a jedině tou se liší od jiných stavebnic téže řady za posledních X let?

Kdyby to alespoň nebylo to hlavní a téměř jediné téma, co v řadě Technic vydávají. Natož aby vydávali něco jiného než vozidla. Významně jiný byl snad jen ten set Sluneční soustavy - a ten nebyl designově nic moc, nemám pocit, že by se jim povedl nějaký celosvětový hit s prodejností, co by zvedla manažery ze židle...
Pán na Žlutém hradě

Anatyt

Vie niekto o inej ako hnedej verzii tohto auta v reale?
Potisk svetiel v tejto mierke?

https://brickset.com/article/132576/lego-technic-42232-koenigsegg-sadair-s-spear-revealed!