Tatra 815-7 Starkom

Založil Tatrovák, 05.04.2026, 14:24:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tatrovák

Predstavujem vám svoj aktuálny výtvor, Je to mobilý rušič Starkom (STAvebnicový Rušič KOMunikační) na podvozku Tatra 815-7T3RC1 8x8.1R Armoured Double Cab. Môj model má hnané aj riadené všetky štyri nápravy a má aj mechanicky nastavitelnú svetlú výšku keďže všetky Tatry 815-7 sú vybavené vzduchovým podvozkom s premenlivou svetlou výšku a ja som chcel túto vlastnosť dať aj svojej 815-7čke. Pohon zaobstaráva 8 PF-L motorov. Riadenie 2 PF servomotory, jeden ovláda prednú dvojicu náprav a druhý zadnú, riadenie týchto dvojíc nie je medzi sebou mechanicky viazané pretože pôvodne som chcel aby môj model bol schopný aj krabieho chodu ale zlyhalo to na tom že sa mi nepodarilo nakofigurovať ovládanie v buwizz aplikácií tak aby to fungovalo ako som si predstavoval.
Jeden PF M motor ovláda cez autoswitch penumatické podpery, ďalšie dva PF M motory ovládajú zmenu svetlej výšky, jeden na prednej dvojici náprav, druhý na zadnej, tiež sú mechanicky neni spojené takže svetlá výška sa mení samostatne vpredu aj vzadu.
A nakoniec dva CADA micromotory ovládajú pohyby RCWS na streche kabíny. Takže môj model obsahuje 15 motorov ktoré sú napájané štyrmi Buwizzmy 2.0

Tatrovák

ďalšie fotky