Výloha k propagaci nové řady F1

Založil peki, 08.11.2024, 15:55:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Skyrider

Citace od: Lego town kdy 05.03.2026, 09:22:19@Skyrider @Domca95 @chairudo
Nechcete tento projekt vystaviť na Vašich výstavách prvá zastávka by mohla byť v Bruntáli a ukončenie putovania projektu o rok v Ostrave alebo vo Frydku Mistku (ak bude ďalší ročník).

Pokud by byl zájem a ochota ze strany stavitelů model zapůjčit, klidně i jen jeho část, rádi ho v Bruntále vystavíme. 😃

Stimpi

Stavitelům to je asi jedno ... ale bude to o asi tom, kdo se o to postará, instalace, převoz, skladování...

milanv

Citace od: peki kdy 05.03.2026, 08:16:22Deinstalace (rozpuštění projektu)

v sobotu 14.3 od 9:00 V KŽ proběhne deinstalace projektu. Prosím účastníky projektu o následující info:

1) nick
2) počet modulů
3) popis/identifikace modulů
4) přijedu osobně: ANO/NE
5) pokud nepřijedu
5.1) zabalit (pro nějaké další vystavení) a uschovat u koho:NICK
5.2) zabalit rozložené (nebudu dále vystavovat stejně rozeberu)tato verze usnadní přepravu. Uklízel jsem takto ladovskou v Brně. Postupuji tak že dám formuli do sáčku, figy do sáčku, dílky na detailly do sáčku atd.

Pro balení a vrácení jsou možné obě varianty  8)

Prosím pište ideálně vše sem diky 
Jen připomínám, protože peki to ví, ale jednotliví stavitelé asi ne: před předáním modulu autorovi je potřeba zpátky vymontovat osvětlení a to shromáždit u pekiho (nebo kam on řekne), aby to zůstalo v majetku nás, Kostek, a mohli jsme to použít na další projekty.
Pán na Žlutém hradě

Lego town

Citace od: Stimpi kdy 06.03.2026, 09:19:59Stavitelům to je asi jedno ... ale bude to o asi tom, kdo se o to postará, instalace, převoz, skladování...
Tak podľa môjho názoru ak bude mať čas @Skyrider mohol by prísť s otcom osobné rodinným autom do Prahy pre projekt. Dôležité aby sa vyjadrili i organizátori festivalu kostek @danyboy či to chcú ďalej vystavovať na svojich výstavách ako spoločný projekt skladovanie by bolo u niekoho v Ostrave.

Hardegon

Citace od: Lego town kdy 06.03.2026, 10:02:24
Citace od: Stimpi kdy 06.03.2026, 09:19:59Stavitelům to je asi jedno ... ale bude to o asi tom, kdo se o to postará, instalace, převoz, skladování...
Tak podľa môjho názoru ak bude mať čas @Skyrider mohol by prísť s otcom osobné rodinným autom do Prahy pre projekt. Dôležité aby sa vyjadrili i organizátori festivalu kostek @danyboy či to chcú ďalej vystavovať na svojich výstavách ako spoločný projekt skladovanie by bolo u niekoho v Ostrave. Je to jedinečný projekt ktorý ešte predtým nikto nestaval zároveň je to dobrá propagácia pre firmu Lego.

Pokud se na společné projekty dobrovolník sám nehlásí, asi nemá úplně smysl, že nabízíš projekty na výstavy s tím, že "někdo" to převeze, "někdo" to na místě vybalí a zabalí a "někdo" další si to na pár měsíců uskladní...

sharkabrick

Ahoj, model je v království železnic? Asi bych zvládla mezi 9-10h vyzvednout své 2 moduly, potvrdím do 2 dnů.

Stimpi

1) Stimpi
2) 1 (vršek a spodek)
3) Haas + foto
4) přijedu osobně: ANO (nějakou krabici/pytel si přivezu)

Bylo by možné převzít i bouračku z mého modulu Ladovské vesničky?

peki

Citace od: Stimpi kdy 09.03.2026, 19:45:26Bylo by možné převzít i bouračku z mého modulu Ladovské vesničky?

Zkusím to, momentálně je u MilanV v Praze věřím že se tam před deinstalací F1 dostanu.

peki

Citace od: sharkabrick kdy 07.03.2026, 19:52:29Ahoj, model je v království železnic? Asi bych zvládla mezi 9-10h vyzvednout své 2 moduly, potvrdím do 2 dnů.

budu cca od 9:00 -12:00

peki

Citace od: milanv kdy 06.03.2026, 09:38:21Jen připomínám, protože peki to ví, ale jednotliví stavitelé asi ne: před předáním modulu autorovi je potřeba zpátky vymontovat osvětlení a to shromáždit u pekiho (nebo kam on řekne), aby to zůstalo v majetku nás, Kostek, a mohli jsme to použít na další projekty.

Ano velím si sám (vymontuji osvětlení a pak ho předám pekimu :) )

peki

Citace od: Skyrider kdy 05.03.2026, 22:14:01
Nechcete tento projekt vystaviť na Vašich výstavách prvá zastávka by mohla byť v Bruntáli a ukončenie putovania projektu o rok v Ostrave alebo vo Frydku Mistku (ak bude ďalší ročník).

Pokud by byl zájem a ochota ze strany stavitelů model zapůjčit, klidně i jen jeho část, rádi ho v Bruntále vystavíme. 😃

Děkuji za projevení zájmu. Společné projekty jsme se snažili koncipovat tak, aby jejím vystavováním docházelo k částečnému financování chodu kostek. Vzhledem k ukončení spolupráce s Lipnem (kam jsem sám odvezl a nainstaloval předchozí společné projekty) abych pak mohl něco fakturovat na kostky je potřeba se podívat realitě do očí:

náklady na dopravu
uskladnění (dlouhodobé)
zodpovědnost za materiál který se bude po nějaké době vracet
člověk na instalaci
člověk na deinstalaci

Co z toho budou mít(finančně) kostky? Vystavění unikátního 4-6 m dlouhého modelu. V případě perníčků a podzemí jsou to fakticky 2 modely.

Zkoušel jsem nabídnout modely na 2 velké výstavy kostek buď bylo plno nebo to ekonomicky nevycházelo.  U menších víkendových akcí je tlak na ekonomiku ještě neúprosnější.

Lego town

Citace od: peki kdy 10.03.2026, 08:47:17
Citace od: Skyrider kdy 05.03.2026, 22:14:01

Děkuji za projevení zájmu. Společné projekty jsme se snažil koncipovat tak aby jejím vystavováním docházelo k částečnému financování kostek. Vzhledem u ukončení spolupráce s Lipnem (kam jsme sám odvez a nainstaloval předchozí společné projekty) abych pak mohl něco fakturovat na kostky je potřeba se podívat realitě do očí:

náklady na dopravu
uskladnění (dlouhodobé)
zodpovědnost za materiál který se bude po nějaké době vracet
člověk na instalaci
člověk na instalaci

Co z toho budou mít(finančně) kostky? Vystavění unikátního 4-6 m dlouhého modelu. V případě perníčků a podzemí jsou to fakticky 2 modely.

Zkoušel jsem nabídnout modely na 2 velké výstavy kostek bud bylo plno nebo to ekonomicky nevycházelo.  U meších víkendových akcí je tlak na ekonomiku ještě neúprosnější.

Jasné ja tomu rozumiem len som chcel pomôcť. Čím viac modelov ma jeden organizátor tým menej musí zháňať ďalších staviteľov tým pádom ušetrí kopec peňazí a môže tie peniaze poslať kostkam. Napríklad Bruntál mal minulý rok problém zabezpečiť dostatok modelov tým pádom ponúkali i dopravu na Južne Slovensko aj pre mňa prišli plus mali na výstave Belgicanov a stavitelku z Poľska, ďalších staviteľov a trzba im všetko zaplatila tým pádom si myslím že nejaké peniaze by vedeli poslať za projekt. Dopravu by mohol zabezpečiť @juggleman ktorý je z Prahy a plánuje sa zúčastniť výstavy v Bruntáli, samozrejme ak by bol ochotný sa podieľať na doprave. Skladovanie by mohlo byť u @Skyrider ak má kapacity prípadne osloviť ďalších staviteľov z Moravy. Výhoda výstavy v Bruntáli je že na inštaláciu majú viac času (môžu inštalovať aj vo štvrtok). Následne by projekt mohol byť vystavený v Ostrave po výstave môže byť rozpustený, samozrejme v Ostrave je problém s kapacitou.... Samozrejme berte moje nápady s nadhľadom nie som organizátor žiadnej výstavy len mi prišlo škoda to nevystavit na ďalších výstavách...

Stimpi

Citace od: peki kdy 10.03.2026, 08:34:27
Citace od: Stimpi kdy 09.03.2026, 19:45:26Bylo by možné převzít i bouračku z mého modulu Ladovské vesničky?

Zkusím to, momentálně je u MilanV v Praze věřím že se tam před deinstalací F1 dostanu.

Ok, díky, netřeba hrotit. Když vyjde, vyjde. Děkuju

Teoreticky můžu někomu přiblížit model na východ když bude chtít.

peki

Citace od: Lego town kdy 10.03.2026, 10:09:06Jasné ja tomu rozumiem len som chcel pomôcť.
V pohodě jakou výstavu organizuješ? S organizátory (v podstatě všech) výstav propojený jsem protože řešíme i jiné věci. 

Vasyk

Citace od: peki kdy 10.03.2026, 10:40:25
Citace od: Stimpi kdy 10.03.2026, 10:34:16Teoreticky můžu někomu přiblížit model na východ když bude chtít.

Pomohlo by Vasyk, nemusel by jsem řešit přes Plzeň.

S Markem jsme domluveni, pokud se nic nezměnilo. Počítám s vyzvednutím v Plzni.

peki

Citace od: Vasyk kdy 10.03.2026, 11:46:56
Citace od: peki kdy 10.03.2026, 10:40:25
Citace od: Stimpi kdy 10.03.2026, 10:34:16Teoreticky můžu někomu přiblížit model na východ když bude chtít.

Pomohlo by Vasyk, nemusel by jsem řešit přes Plzeň.

S Markem jsme domluveni, pokud se nic nezměnilo. Počítám s vyzvednutím v Plzni.

OK tedy Vasyk Plzeň

Lego town

Citace od: peki kdy 10.03.2026, 10:38:55
Citace od: Lego town kdy 10.03.2026, 10:09:06Jasné ja tomu rozumiem len som chcel pomôcť.
V pohodě jakou výstavu organizuješ? S organizátory (v podstatě všech) výstav propojený jsem protože řešíme i jiné věci. 
Plánujem víkendové výstavy u mňa v meste a okolí dokonca týždňa by som mal vedieť termín ale nebudú to komerčné výstavy to znamená zadarmo pre ľudí. Možno sa nejaký sponzor nájde...Tým pádom nemôžem riešiť požičanie tohto projektu pretože by som musel všetky náklady zaplatiť zo svojich. Ponaučenie z tohto vyplýva nemám riešiť veci za iných organizátorov...

juggleman

Ahoj @Lego town a ostatní,
já sice pojedu z Prahy, ale minule jsem měl úplně plné auto svých modelů.
Ja nemám žádnou dodávku, ale Škoda Octavia Tour II.
Obávám se tedy, ze se stěhováním nepomůžu.
Mějte se,
T

Hacislav

1) nick Hacislav
2) počet modulů 1
3) popis/identifikace modulů: stáj Sauber
4) přijedu osobně: ANO
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

peki

Máte někdo kontakt na martindavid? Zatím se neozval.

Jak dále s:
Robkteryten bere igorus?
Igorus OK?
Borun k Igorus?

Borun

1.Borun
2. Modelů 2ks
3.  Staj Red Bull ,  budova s restaurací
4. Převezme Hardegon
5. Zabalit do krabic. Nerozebírat !

Borun

Borun

sharkabrick

1)sharkabrick
2)modely 2ks
3)stáj Visa Cash App + fan shop
4)převezmu osobně
5) nerozebírat, dat do krabic

Skyrider

@Lego town
Děkujeme ti za pomoc se sháněním nových vystavovatelů a modelů. Letos to však vypadá, že se nám podaří prostory zaplnit celé.
U společných projektů je to pro nás složitější, protože momentálně nemáme místo, kde bychom je po výstavě v Bruntále mohli skladovat. Navíc už budeme zajišťovat svoz modelů od dvou vystavovatelů, takže na další větší projekt bohužel nemáme ani časovou kapacitu.
U projektu F1 jsem se navíc osobně neúčastnil ani instalace, takže bych si netroufl ho sám složit.
Pokud by ale někdo z účastníků chtěl v Bruntále vystavit svůj modul z projektu F1 (např. pitstop, stáj nebo tribunu), budeme samozřejmě rádi. Domlouvat vystavení celého projektu je pro nás však momentálně nereálné.

peki

1) Martindavid igorus vasyk BWT Alpine OK
2) Borun Red Bull OK
3) igorus Ferrari OK
4) Hacislav Sauber OK
5) Robkterýten Mercedes ? (igorus)
6) vasyk Aston Martin OK
7) Izabella+werny McLaren OK
8 ) Sharkabrick CeshApp OK
9) linhi šipka Williams OK
10)stimpi Haas OK

11) hardegon tribuna (2 baseplate 48x48) OK