(Vlastní) středověké diorama inspirované KCD1 a 2

Založil Ryxe, 01.01.2026, 12:33:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Ryxe

Ahoj, na podzim jsem se pustil do nového hradního dioramatu, které by mělo být takovým mým návratem k reálnému středověku. Inspiraci čerpám z her KCD 1 a 2, které se pro mě staly nevyčerpatelnou studnicí nápadů.
Už z minulého roku mám postavený hrad Pirkštejn, který byl původně napojen na mé starší město, které jsem stavěl ještě v takovém částečně fantasty stylu a které se mi k hradu moc nehodilo a tak jsem ho celé zboural a začal budovat stavění po vzoru zmíněné hry. V tuto chvíli mám hotovou Jindřichovu kovárnu z druhého dílu. Má částečné průzory do interiérů, které jsou osvětleny. Samotný dům má i svůj dvůr a drobné užitkové budovy okolo. Nechybí ani výběh pro slepice s kurníkem...

Lukek

KCD je obrovský a úžasný zdroj inspirace a mít jen možnost tak bych také propadl a stavěl věci z této hry. Bohužel je čas jen na vlaky. Tak přeju ať to hezky roste a snad to někdy uvidím naživo  ;)   

Ryxe

Tak už ten středověký projekt získává reálné tvary. Hrad Pirkštejn se dočkal vyššího terénu a je pohledový ze všech stran. Velikou úpravou prošel i hradní příkop pod padacím mostem, kde vzniknul podle hry KCD tábor utečenců ze Skalice ( detailní fotky zatím nemám). Sice ještě zbývá dodělat spoustu věcí včetně části terénu a kusu městských hradeb s bránou, ale mám radost, jak to za poměrně krátkou dobu vyrostlo 😁.

šipka

Roste to teda parádně, radost pohledět.Těším se, až to uvidím na vlastní oči.

milanv

Přesně tak: z fotky je vidět,  jak je to slibné a vyvíjí se to moc pěkně, ale taky je vidět,  kolik toho není vidět - to si člověk potřebuje "osahat očima" ze všech stran!
Pán na Žlutém hradě

Hardegon

Pecka! Jsem zvědavý, jak velký kus to nakonec bude. >:D

Ryxe

Díky kluci, nakonec je to delší, než jsem původně myslel (už teď má na délku cca 180 cm)a tak se kovárna do tohoto dioramatu nevejde. Bude to tedy čistě Ratajské diorama a asi budu muset udělat ještě jedno Kutnohorské  >:D .
Jak píše Milan, z fotek moc detailů vidět není, tak přikládám pár detailnějších fotek zatím alespoň ze mlýna 😉.

Ryxe

A pár dalších...