Společný projekt Classic Castle

Založil Clermont, 18.11.2025, 22:50:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Borun

Jak už tady Clermont naznačil tak jdu s pravdou ven. Jsem to já kdo uz má hrad taky hotový . Jen co přijdou dílky na malé dodělávky hned ho budu prezentovat. A k předešlé diskusi jen toto. Rozměry jsou jasně dané. Co můžeme a nemůžeme taky. Stavěl jsem hrad a nehledal spojitost se slovy classic a castle atd. Stavby nám oproti jiným projektům na sebe nenavazují tak neni co víc řešit. 

cetonia25

Citace od: Colonel32 kdy 21.01.2026, 12:48:39
Citace od: Clermont kdy 21.01.2026, 11:27:59Omlouvám se všem za název společného projektu (který už se myslím nedá změnit), nenapadlo mě, že se tu bude až tak slovíčkařit od některých lidí. Chtěl jsem jen, ať se to nezvrhne do stavění žlutých, Ninjago a podobného stylu hradů. Mělo tam být napsáno "klasických hradů" místo "classic castle". Příště se více nad tím zamyslím.

Ale snad už všichni pochopili jak to mají stavět, navíc už na tohle upozorňoval 19.11. Hacislav a já mu na to obratem odpovídal.

Danieli pokračuj jako by nic Colonel nepsal a jak píše, že je pouze pozorovatel, prosím, jen Coloneli pozoruj a pak se můžeš kochat těmi krásnými hrady co kluci postaví a že je staví podle zadání fakt nádherně  :)

Pokud máš ještě nějakou otázku, prosím, nepiš to tady ať ostatním nezamotáš opět hlavu, napiš mi soukromou zprávu a já ti příští rok odepíšu.

Děkuji.

https://vesecky-adam.medium.com/about-autism-faq-415042b55f31

Zrovna včera jsem byl na obědě s Adamem Veseckým, a rozebírali jsme problematiku pracovního uplatnění autistů ve společnosti, protože o tom aktuálně píšu článek a chtěl jsem od něj zpětnou vazbu. A on mi vysvětloval, že na západě jsou na tom autisté mnohem lépe nejen proto, že osvěta dosáhla dál, ale také proto, že v čechách stále funguje jakási obsesivní potřeba normalizace chování, a na kohokoli, kdo se chová jinak , je automaticky reagováno agresí. 

Čímžto pádem děkuji za tento učebnicový příklad. Uplně stačila ta první část, tedy:
- původně jsem to napsal nejednoznačně
- příště se nad tím víc zamyslím
- ale už jsem na to odpovídal
- pro jistotu jsem to upravil v prvním příspěvku

ale ne, ty sis k tomu prostě navíc musel ještě kopnout.

Takže jak jsem zrovna nedávno vysvětloval jinému členovi tohohle fóra (který má na stejnou diagnózu min. podezření), přesně tahle mentalita je důvod, proč silně zvažuji, že z Kostek odejdu. Protože prostě mám to srování, jak se ke mne lidé chovají ve chvíli, kdy se ptám na něco, co mi není jasné (zatímco většině lidí to jasné je).

V práci technický šéf řekne: dobrý dotaz, líbí se mi jak nad tím přemýšlíš

a na Kostkách vždycky někdo řekne: hoď se do klidu a nevopruzuj!

Tak já si myslím, že tady každý zadání pochopil (autismus neautismus), tak není důvod to komentovat. A kdo nepochopil, ten nemusí začít rovnou kritikou. Bohatě stačí napsat dotaz do zpráv a nedělat z toho kauzu, kterou to bezpochyby není.

cetonia25

Citace od: Borun kdy 21.01.2026, 13:31:10Jak už tady Clermont naznačil tak jdu s pravdou ven. Jsem to já kdo uz má hrad taky hotový . Jen co přijdou dílky na malé dodělávky hned ho budu prezentovat. A k předešlé diskusi jen toto. Rozměry jsou jasně dané. Co můžeme a nemůžeme taky. Stavěl jsem hrad a nehledal spojitost se slovy classic a castle atd. Stavby nám oproti jiným projektům na sebe nenavazují tak neni co víc řešit. 

Souhlas. Já třeba chystám realistickou tvrz donjonového typu inspirovanou reálnými stavbami.

cetonia25

Neměl by někdo navíc větší množství (alespoň vyšší stovky) tohoto dílu či jiných plates v olive green (stavím toho terén okolo hradu)? Pokud máte, rád koupím. Bohužel jsem v Lego store minulý rok nabral málo.
Wedge Plate 2 x 2 Cut CornerOlive Green266016278087Bricklink

sharkabrick

Zrovna dnes byly, čili jsou na zdi v Praze. Nemá tam někdo cestu?

Clermont

Citace od: cetonia25 kdy 21.01.2026, 23:30:58Neměl by někdo navíc větší množství (alespoň vyšší stovky) tohoto dílu či jiných plates v olive green (stavím toho terén okolo hradu)? Pokud máte, rád koupím. Bohužel jsem v Lego store minulý rok nabral málo.

Ted jsem byl o vikendu ve Vidni a bral jsem 2 plne krabicky secvakane jednomu hradari  >:D  a v Praze jsem je videl taky furt. V prosinci jsem byl v Mnichove a Zurichu a tam je meli taky.
Takze staci najit nekoho kdo bydli pobliz Legostoru, kdyz nebudou mit vystavene, budou mit na optani vzadu ve skladu.  :)

cetonia25

Citace od: Clermont kdy 22.01.2026, 10:49:16
Citace od: cetonia25 kdy 21.01.2026, 23:30:58Neměl by někdo navíc větší množství (alespoň vyšší stovky) tohoto dílu či jiných plates v olive green (stavím toho terén okolo hradu)? Pokud máte, rád koupím. Bohužel jsem v Lego store minulý rok nabral málo.

Ted jsem byl o vikendu ve Vidni a bral jsem 2 plne krabicky secvakane jednomu hradari  >:D  a v Praze jsem je videl taky furt. V prosinci jsem byl v Mnichove a Zurichu a tam je mely taky.
Takze staci najit nekoho kdo bydli pobliz Legostoru, kdyz nebudou mit vystavene, budou mit na optani vzadu ve skladu.  :)

Zkusím vyřešit. Sám se v brzké době bohužel do Lego storu ve Vídni nedostanu. Akorát příští týden (pokud bude čas) možná stihnu Madrid, ale jestli je mají tam, opravdu netuším.

otaznik

Citace od: Clermont kdy 21.01.2026, 11:27:59Omlouvám se všem za název společného projektu (který už se myslím nedá změnit), nenapadlo mě, že se tu bude až tak slovíčkařit od některých lidí. Chtěl jsem jen, ať se to nezvrhne do stavění žlutých, Ninjago a podobného stylu hradů. Mělo tam být napsáno "klasických hradů" místo "classic castle". Příště se více nad tím zamyslím.

Ale snad už všichni pochopili jak to mají stavět, navíc už na tohle upozorňoval 19.11. Hacislav a já mu na to obratem odpovídal.

Danieli pokračuj jako by nic Colonel nepsal a jak píše, že je pouze pozorovatel, prosím, jen Coloneli pozoruj a pak se můžeš kochat těmi krásnými hrady co kluci postaví a že je staví podle zadání fakt nádherně  :)

Pokud máš ještě nějakou otázku, prosím, nepiš to tady ať ostatním nezamotáš opět hlavu, napiš mi soukromou zprávu a já ti příští rok odepíšu.

Děkuji.
Tvoje reakce mi přišla neadekvátní k tomu, jak se Colonel vyjádřil. Ty napíšeš takové zadání, že ho lze pochopit jinak, než jsi zamýšlel - já to také pochopil tak, že to mají být stavby ve stylu starých setů - někdo na to v klidu poukáže a ty ho pak "setřeš", i když chtěl jen upozornit, že z jeho pohledu stavba zadání nesplňuje?
Stačilo napsat něco ve smyslu: Ano, zadání bylo nepřesné, ale už jsem to napravil.

Clermont

Otazníku,

kdyby sis přečetl historii diskuze, tak už se to tady probíralo a kde jsem to uvedl na pravou míru viz dotaz Hacislava z 19.11 a odpovídal jsem stručně a jasně aniž bych někoho chtěl urazit.
Kdokoliv se mohl případně ještě zeptat na podrobnosti.

Ale pak tu máme Colonela, který ať nechce z jakéhokoliv důvodu stavět v tomto projektu, tak ale mimo mě tu má možná nejvíce zpráv.
Super, má zkušenosti, zná hrady a historii ale jak tady někdo napsal (autismus neautismus) nestavím tak se nemusím aktivně zapojovat a spamovat ve vlákně. Hacislav se taky zeptal, nepřihlásil se nakonec do stavění a už nepíše, tak si myslím že to má být.

Jak mi někteří psali, Colonel je takový, nevšímej si ho, už tu měl ban.
Ale já jsem takový, mě to štve že se tady někdo ohání svojim autismem a já pak mám držet pusu a chodit po špičkách.
Ať si založí v sekci "Volná diskuze" svůj blog a tam diskutuje o autistech když musí stále psát.

Hrozně bych prosil ukončit debatu na téma Colonel v tomto vlákně a špatné použití slov v mém zadání a už jsme se věnovali čistě tomu o co nám jde a to pěkných staveb hradů. Ty co už jsou prezentované jsou totiž boží a už se těším na další.  :)

Stavbě zdar 

Petronel

Asi jsem v minulosti zde na fóru také udělal chyby, ale jedno vím jistě.

Šéf projektu by se měl chovat diplomaticky a společnost spojovat, ne štěpit a odrazovat.

otaznik

Citace od: Clermont kdy 22.01.2026, 23:59:32kdyby sis přečetl historii diskuze,
Já si jí samozřejmě přečetl, ale jedna věc je příspěvek se zadáním a druhá pak nějaký další příspěvek někde v diskuzi. Podle mého si v tu chvíli měl aktualizovat zadání, ale kdo jsem já, abych tě tu poučoval...
Já ti chtěl pomoci se na věci podívat i z jiného úhlu pohledu, ale asi marně.

Hardegon

Dodělám detaily na terénu a hotovo.