Falošné LEGO

Založil Justin, 03.12.2013, 17:55:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

leon22

Nejspolehlivější znak pravosti – většina LEGO dílků má někde vyražené malé logo "LEGO".
oyodental.nl biedt de volgende tandheelkundige apparatuur voor tandartspraktijken online aan: Tandarts Werkstoel, tandarts compressor, turbine tandheelkunde.

DarrickCZ

ten šestiúhelník má jen na klipu číslo 4-01, nikde jinde nemůžu najít nic jiného co by nasvědčovalo, u brnění z mimecraft taky nic ani z jedné strany, dílky 1x2x5 s dírou na konci nakonec uvnitř mezi dírami je nápis Lego to samé je i u těch co mají plný stud zvrchu fakt nejde rozeznat jestli je to Lego cobi či kazi (v pytlích kde bylo lego byli 4 falešné druhy), u 1x1x5 s dírou ve stud není  nic. Co jsem prohledával tak podle setů by se mělo jednat o dílky z roku kolem 2017, ale je možné že některé budou starší, našel jsem "motor" který možná byl v setu z 2013. našel jsem spz s číslem setu z 2011 ale pochybuji že bych našel kompletní set u vrby mlátičky určitě chybí létajicí auto, u Space police chybí mimozemšťan a u arktické helikoptéry klec se šavlozubím tygrem jelikož jsem ty kostky ani neviděl. Z toho hledání loga Lego mě pěkně bolí oči (asi jsem jediný v rodině kdo to vidí a to už budu mít 40let). možná by se hodila nějaká rada jak to lépe hledat, jestli pomůže lupa, ono svítit mobilem mi moc nepomohlo jen když je venku dost světla. jinak hodně setů bylo asi Policie a hasiči a pobřežní hlídka. jinak by se hodilo jestli na kostkách Technic je taky někde logo.

Pool

Tak nejlepší rada je samozřejmě nekupovat Lego z druhé ruky a pak není co řešit. Pokud koupíte nějaký mix a identifikujete v tom pár Lego setů, tak také není co řešit za předpokladu, že tam vyloženě nenajdete i nějakou neoriginální stavebnici. Pokud tam nějakou neLego stavebnici najdete, tak to chce pak samo poskládat a roztřídit jaké dílky patří do jaké stavebnice. Ale jinak vůbec nevidím důvod, ověřovat dílek po dílku, zda má na sobě logo Lega. To chcete potom prodávat dál jako originální Lego nebo proč to ověřujete? Dětem je jedno s čím si hrají, jestli tam bude jeden dílek ze sta neLego, tak jim to určitě nebude vadit. Takže jak jsem psal dříve, pokud vyloženě nějaký dílek nesedí barevně k ostatním, má ostré hrany nebo vyloženě nějak špatně se nacvakuje k ostatním, tak je důvod se na něj podívat. Jinak fakt nemá smysl to zkoumat a pokud ano, chce na to minimálně baterku, mobilem se svítí špatně.

DarrickCZ

Tak přece nechci mít mezi Legem falešné lego, už se mi stalo že jsem z Ebay objednal set z 1989 a byli tam falešné kostky bez potisku (pochybuji že v té době mělo lego kostku 2x2 bez potisku zvlášť když set lze najít lehce pozměněn na Aliexpress).
Taky jsem očekával že tady jsou fandové lega a né lidé co kopí cokoliv a hodí to někomu kdo nemůže ocenit hodnotu. Nebo mi chcete říct že ty výstavy které kostky pořádají jsou jen z fejkových kostek jen proto že ten odstín dané barvy nepozná obyčejný člověk? By to pak nebyli Lego výstavy ale výstavy kopií lega.
Vlastních kostek které jsem koupil právě z číny jsem se zbavil až na 2 vijímky (jeden set ještě nemám a originál má cenu 20 tisíc a další set je původní návrh do lego ideas).
Ono levně koupit lego než z druhé ruky nejde a taky i v obchodech které jsou jen lego a mají hrabárnu tak tam lze najít i neoriginální dílky i když to přešlo kontrolou.
Ano chci mít Lego kostky a né když se mě někdo zeptá: to je originální lego tak musím odpovědět že tam ta jedna kostka vedle dveří je napodobenina.
Osobně jsem dostal hejt od nějakého zběratele když jsem napsal že mám nějaké Fake sety, od té doby se snažím vše kontrolovat a co nejde poznat vyhazuji do koše. Proto bych rád omezil vyhazování originálních dílků jestli jde ověřit pravost, právě proto jsem se obrátil na kostky kde je česká lego komunita v domnění že budou vědět kde jsou schované značky Lego či poznají neoriginál jelikož předpokládám že jsou s tímhle seznámeni kdy rodiče nemaj peníze koupí nějaký levný cosi z číny a prarodiče zase Lego a pak dítě s tím hraje a pak se to prodá a člověk vidí lego kostky tak hned že to bude lego ale je to mix který vytvořili rodiče a hodnota těch kostek jde hned někam.
Dneska jsem nebo včera jsem rozstřídil díky nějakým radám část lega ale fakt z toho bolí oči když to nejde vydět hned.

Pool

Nemohu mluvit za všechny, ale tipuji 95% členů tohoto LUGu kupuje výhradně originální dílky a originální sety přímo od Lega, takže tím tyhle problémy odpadají. A to jak jsem psal v minulém příspěvku na začátku, je nejlepší rada i pro tebe. Takže dílky kupovat buď přímo z lego.com (tam se ovšem vyplatí brát jen nějaké specifické dílky), z Lego store (tam se vyplatí brát i běžný stavební materiál) nebo z bricklink.com od prodejců, kteří prodávají nové dílky nebo v případě použitých, si musí mít člověk pročíst hodnocení prodejce. Vůbec nechápu proč by někdo měl brát dílky z nějakých hrabáren, kde mají ty použité dílky dražší, než co prodává Lego nové dílky. Stejně tak tady lidé nekupují Lega z druhé ruky, které někdo prodává po dětech, protože tam většinou najdeš plno dílků okousaných, podřených, u panáčků popraskané ručička atd., prostě to za tohle nestojí.

Jinak co se týče neoriginálních dílků, v některých případech na tom nevidím nic špatného, vláčkaři tady třeba taky kupují neoriginální kola, která Lego ani nevyrábí nebo systémy SBrick je také velmi využívaný a osvětlovací kostky taky Lego nedělá atd. A pokud někdo si chce pořídit nějaký historický set, který jde nejlevněji sehnat třeba od 50 tisíc výš, tak mu tady nikdo taky hlavu neutrhne, že si pořídíš jeho padělek. Takže jednak, pokud nějaký rádoby sběratel tě tímto pruděním s originály začne hejtovat, tak evidentně o Legu ví velké kulové a není důvod se z toho vůbec vzrušovat.

Jinak tedy zpět k tomu problému rozpoznání dílků, tak samozřejmě se tady v tom lidi vyznají, ale nikdo ti ty dílky nedokáže rozpoznat podle tvého popisu či z fotky, to prostě není reálné. Jak už jsem psal, i na plno současných originálních dílcích prostě nápis nenajdeš a u velmi historických kostech, tam kdysi nebývaly nápisy ani na běžných kostkách. Než postavilo Lego závod v Číně, tak šly padělky relativně snadno rozpoznat, ta jejich kvalita byla otřesná a už od pohledu to člověk poznal. Ale jak Číňani obkoukali výrobu a převzali jejich dodavatele plastů, tak teď ty dobré padělky je velmi těžké poznat. Občas to jde poznat jak se říká "na omak" nebo podle toho jak dílek zapadá do ostatních nebo přímo jeho s rovnání s originálem, ale tohle prostě na dálku neuděláš. Dále ti taky nechci kazit iluze, ale že má dílek na sobě logo Lega neznamená, že to musí být originál. Existují i padělky kostek s nápisem Lego.