LugBulk 2026- TECHNIC

Založil peter, 03.12.2025, 08:17:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

Ahoj všem,

v návaznosti na přípravu nového ročníku zakládám téma pro vkládání návrhů dílků. Z těchto návrhů posléze pomocí hlasování vybereme finálovou desítku, která se dostane do objednávkové aplikace.

Způsob nominace:
Pro nominace dílů používejte prosím pomůcku fóra, která udělá vše za vás, ve správném formátu. ;)

NOMINOVANÉ ELEMENTY:
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Borekity

Letos mě toho moc nenapadá co by se hodilo dát do Lugbulku, ale pár návrhu viz níže.

Technic Panel 3 x 3 TriangleBlack66136558403Bricklink
Technic Beam 1 x 3 Thick with Center Axle HoleBlack72296550582Bricklink
Technic Beam Special 1 x 5 x 3Light Bluish Gray66146508522Bricklink
Technic Axle Connector 5L with One Side FrictionlessBlack54436546682Bricklink

Klidně bych vzal znovu, i když to bylo v lugbulku 2023.
Technic Beam Frame 5 x 7 with 3 x 5 Opening ThickBlack641796016154Bricklink

HD

Ještě přidám toto, ale nic moc dalšího mne také za Technic nenapadá.

6506201
Technic Steering Arm 3 x 1 with Towball SocketBlack59976506201Bricklink
Technic Beam 1 x 2 with Towball StraightLight Bluish Gray59956506199Bricklink
Technic Axle and Pin Connector Angled Quadruple - 60°Light Bluish Gray66116508519Bricklink

Možná ještě něco takového (u trubek se můžeme domluvit na barvě, za mne vede černá a šedá, a možná by o ně mohly mít zájem i ostatní sekce):
Brick Round 2 x 2 D. Tube with 45° Elbow and Axle Holes (Crossholes) at Each End [LONG]Light Bluish Gray54896529499Bricklink
Technic Link 1 x 8Black59966506200Bricklink

Technic Link 1 x 4 with StoppersBlack66106508518Bricklink

Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Borekity

Trubku můžeme navrhnout do klasického tématu a už máme 10 kostek do lugbulku  :D  Jen nevím jestli všechny budeme brát ve velkém počtu, aby se to vyplatilo do lugbulku. Jestli pak nějaké pozice radši nepřenechat ostatním. Nebo je zaplnit nějakými rámy atd.

HD

Jsou to jen návrhy věcí které mi přišly zajímavé. Sám si nejsem jist, zda bych je také bral všechny. 

Borekity

No právě, letos toho není moc co by se vyplatilo brát ve větším množství. Uvidíme jestli se k tomu vyjádří ještě někdo.
Když tak bych třeba vybral jen 5 položek co bychom brali ve větším počtu a volné pozice přenechali zbytku.

peter

Ještě tomu dáme nějaký čas. Pak tu udělám anketku s hlasováním a uvidíme co z toho vyleze. Osobně jsem také za to, vybrat třeba jen 4 díly a zbylé pozice přenechat ostatním, kde těch možností je mnohem více ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

milanv

Citace od: Borekity kdy 05.12.2025, 09:01:05No právě, letos toho není moc co by se vyplatilo brát ve větším množství. Uvidíme jestli se k tomu vyjádří ještě někdo.
Stejné uvažování se často děje i ve velkém LB (ostatní kategorie): to přeci není o letošních dílech, ale o tom, co potřebuje kdo ve větším množství. Historií jsme omezení jenom kvůli tomu, že forma LEGO to musí mít v aktuálních skladech. Např. se nabízí skupina dílů, kterým hrozí naopak vyřazení, že byly jen ve starších setech a příští rok už by nemusely být mezi aktivními. Apod. atp.

To já jenom na vyjasnění.
Pán na Žlutém hradě

milanv

Příklad "Technic" dílu, který bych chtěl já - ale kdybyste měli slotů nedostatek, navrhnu ho i v hlavním LB:

Technic Brick 6 x 8 with 4 x 6 OpeningBlack325326448394Bricklink
Pán na Žlutém hradě

sharkabrick

Ahoj, za mě byť klasického legaře bych do techniku ráda navrhla - technic brick s dírami do obou směrů.
Brala jsem jej někdy v hrabárně. Oblé hrany, šíře 1, délka cca 12 a díry pro piny byly na střídačku do obou hran :)

Omlouvám se ale nemohu ho na BL najít, budu ráda když to někdo dokáže.

racco42

Citace od: sharkabrick kdy 05.12.2025, 12:50:56Ahoj, za mě byť klasického legaře bych do techniku ráda navrhla - technic brick s dírami do obou směrů.
Brala jsem jej někdy v hrabárně. Oblé hrany, šíře 1, délka cca 12 a díry pro piny byly na střídačku do obou hran :)

Omlouvám se ale nemohu ho na BL najít, budu ráda když to někdo dokáže.

Technic, Liftarm, Modified Perpendicular Holes Thick 1 x 11

HD

Černé Flip flop liftarmy byly myslím v roce 2023. Neskutečně užitečné díly, ale tentokrát bych případně zkusil v barvě LBG nebo DBG. A nebo délku 9, ta ještě nikdy nebyla.
Technic Beam 1 x 11 Thick with Alternating HolesLight Bluish Gray735076362250Bricklink

HD

A ještě bych měl jeden návrh k diskusi.
 Za sekci Technic, která je nominovaná jako jediná samostatně, kvůli určité odlišnosti dílů, navrhovat jen díly bez studů (zkrátka ne bricky, i když jsou kategorizované jako "Technic". Nechme stranou i diskusi co je technic nebo není. V současnosti je v produktech především studless styl.).
 Asi s tímto názorem budu v menšině, ale přijde mi to logické. A ano, protiváhou by mohlo být snížení počtu pozic na sekci.
 Ale je to jen návrh-otázka a je třeba to ještě prodiskutovat.

milanv

Citace od: HD kdy 05.12.2025, 15:58:14A ještě bych měl jeden návrh k diskusi.
 Za sekci Technic, která je nominovaná jako jediná samostatně, kvůli určité odlišnosti dílů, navrhovat jen díly bez studů (zkrátka ne bricky, i když jsou kategorizované jako "Technic". Nechme stranou i diskusi co je technic nebo není. V současnosti je v produktech především studless styl.).
 Asi s tímto názorem budu v menšině, ale přijde mi to logické. A ano, protiváhou by mohlo být snížení počtu pozic na sekci.
 Ale je to jen návrh-otázka a je třeba to ještě prodiskutovat.
S něčím takovým jsem počítal, ale navrhuju jednodušší řešení: necháme vše jak je a uděláme džentlmenskou dohodu, že jakmile byste měli jiných dílů 10, nanominujeme ten rámeček se study do hlavního vlákna. Jen kdybyste chtěli nezaplatí kvótu 10, nechal bych to tady.

Myslím,  že dokážu pohlídat, abyste na tom rozhodně za Technic netratili ;) Všichni chceme, abychom se v klidu domluvili.
Pán na Žlutém hradě

Hacislav

Technic Axle Pin without Friction Ridges LengthwiseLight Bluish Gray37496485968Bricklink

A co třeba toto?
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest