Friends 2026

Založil Anatyt, 02.12.2025, 11:32:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

No mali sme tu už aj krajšie Friends sety...

https://brickset.com/sets/theme-Friends/year-2026

Autíčko s chvostíkom je topka! ;D

otaznik

Citace od: Anatyt kdy 02.12.2025, 11:32:38No mali sme tu už aj krajšie Friends sety...
Souhlas, ale máme tu dvoukolo.

milanv

Citace od: Anatyt kdy 02.12.2025, 11:32:38No mali sme tu už aj krajšie Friends sety...
Taky mě to šokovalo. Vždyť už několik posledních let často naopak závidíme, že do řady Friends dali snad ty nejlepší designéry. Tolik skvělých nápadů a to provedení... A letos je to teda hodně velká bída. Ale paradoxně mám pocit, že naopak, jak ty letošní modely stojí za málo, tak zajímavých dílů je tam opravdu hodně. Konkrétně pro holky: zásoba hodně "úža" zvířátek je nepřeberná v mnoha setech a výběr všemožných oblečků a doplňků v módním obchodě je podle mě nad síly odolat pro nejen holky, ale i jejich maminky a babičky :) (opravdu nezvykle bohatá nadílka)

Všeobecně pro stavitele: nové převislé listí je tu v tradičnější zelené i limetkové, dále vidím zelený Technic T-piece(!), velké skříně 2x3x6, už zmíněné vlasy, oblečky a doplňky (spousta využitelná i na minifigy), bílé koňské hlavy nabodnuté na bar, to tandemové kolo... Pak ta bílá round tile 6x6 (nebo 8x8?) - kéž by nápis na ní byl jen samolepka.

Ze stavebních detailů mě zaujalo, že Friends torso jde takto nabodnout na bar. Pak že dokázali prostrčit axle od mechanismu skrz díru uprostřed velké točny (dětský koník v 42686). U Jednorožce ty hvězdičky na zdi vpravo, to je chyba renderu, ne? Jak by tam proboha některé z nich držely v tak divně posunuté pozici?
Pán na Žlutém hradě