společný projekt (Minecraft World) 2025

Založil Chairudo, 06.05.2025, 11:41:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Chairudo

Citace od: poMOCník kdy 03.06.2025, 10:31:33
Citace od: poMOCník kdy 02.06.2025, 23:17:28U mě by asi převažovala skalnatá savana, tedy takové ty hory v teplých krajinách. A dole můžu navazovat na poušť nebo na džungli podle toho, co se bude hodit.

Jo a zapomněl jsem napsat, že menší vesnici tam plánuji také. Snad nebudeme mít převesnicováno.

Jinak ze zákulisí přišel nápad, že bychom měli sjednotit "podstavec" a nominovat dílky na to. Nicméně já nejsem velký fanda příliš nápadných podstavců a tady i na těch obrázcích je hezké právě to, že "podstavec" je už součástí mocu a je vlastně postavený z odpovídajících bloků. Tím, že máme danou výšku bloku, neřešil bych nějakou jednotnou barvu a složení podstavce.

@Chairudo Počítal jsi s tím, že základní výška (úroveň vodní hladiny v Overworldu) bude hned ve výšce jednoho bloku - chápu to správně? Tedy základní výška terénu je jeden blok a hladina vody je o jeden plate níž.

Ano původně jsem přemýšlel o černém okraji, ale to jsem opustil.
Nejlepší bude "podstavec" postavený z odpovídajících bloků a měnit se s terénem.

Základní výškou modulů bude baseplate + 1 blok z 5 vrstev.
V případě vody jen 4 vrstvy = baseplate, brick, tile.
To samé pro Nether pevnina vs láva.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

poMOCník

Citace od: Chairudo kdy 03.06.2025, 10:47:17Ano původně jsem přemýšlel o černém okraji, ale to jsem opustil.
Nejlepší bude "podstavec" postavený z odpovídajících bloků a měnit se s terénem.

Mimochodem tohle nám do budoucna umožní i celý svět zvednout o daný počet bloků a udělat část pod povrchem / pod vodou.

Chairudo

Citace od: poMOCník kdy 03.06.2025, 11:03:02
Citace od: Chairudo kdy 03.06.2025, 10:47:17Ano původně jsem přemýšlel o černém okraji, ale to jsem opustil.

Mimochodem tohle nám do budoucna umožní i celý svět zvednout o daný počet bloků a udělat část pod povrchem / pod vodou.

Celý svět asi ne  ;D Aktuální overworld bude mít asi 13 metrů, tak by jsme museli vyhlásit nový projekt na underworld aby se to dalo celé "podsklepit"  ;D 

poMOCník

Citace od: Chairudo kdy 03.06.2025, 11:06:05
Citace od: poMOCník kdy 03.06.2025, 11:03:02

Celý svět asi ne  ;D Aktuální overworld bude mít asi 13 metrů, tak by jsme museli vyhlásit nový projekt na underworld aby se to dalo celé "podsklepit"  ;D 

No to jsem myslel! Příští rok bude Minecraft 2.0 :) A co by se nezvládlo podsklepit, tak bude prostě jen skála.

milanv

Citace od: Chairudo kdy 03.06.2025, 11:06:05Aktuální overworld bude mít asi 13 metrů
A jste domluvení s vláčkovou sekcí, aby vám postavili pár vagónů na přepravu?  >:D

To fakt budete mít třináctimetrový projekt a budete s ním objíždět výstavy? Nemůžu najít totálně vykuleného smajlíka s čelistí na podlaze...
Pán na Žlutém hradě

Chairudo

Citace od: milanv kdy 03.06.2025, 13:43:53
Citace od: Chairudo kdy 03.06.2025, 11:06:05Aktuální overworld bude mít asi 13 metrů
A jste domluvení s vláčkovou sekcí, aby vám postavili pár vagónů na přepravu?  >:D

To fakt budete mít třináctimetrový projekt a budete s ním objíždět výstavy? Nemůžu najít totálně vykuleného smajlíka s čelistí na podlaze...

No s Netherem a endem to bude mít kolem 15 metrů  :D
Bude to asi největší projekt co tu kdy byl, ale nemyslím že víc jak dvojnásobně.
Staromák nebo ladovská taky není nic malého a Staromák má ještě slušnou výšku. :)

milanv

Citace od: Chairudo kdy 03.06.2025, 14:21:53No s Netherem a endem to bude mít kolem 15 metrů  :D
Bude to asi největší projekt co tu kdy byl, ale nemyslím že víc jak dvojnásobně.
Staromák nebo ladovská taky není nic malého a Staromák má ještě slušnou výšku. :)
No, možná ti vezmu pár iluzí :)

Staromák sice má 4 metry a je vysoký, ale už i tak se vystavuje většinou po polovinách, tj. pouhé DVA metry. A formule jsou sice dlouhý model, ale pořád ne 8 metrů, aby MC byl "ani ne dvojnásobný" a navíc cca polovina plochy modelu jsou placky, co se vejdou do jedné krabice. A i tak ten zbytek vydá na dvě auta.

Tak jsem fakt zvědavý - na kolik výstav kromě Flory to dokážete dovézt a vystavit. A samozřejmě jestli po celé délce 15 metrů bude na co koukat, tj. jestli kromě kvantity bude i kvalita  ( rejp >:D )
Pán na Žlutém hradě

poMOCník

Citace od: milanv kdy 03.06.2025, 14:53:05
Citace od: Chairudo kdy 03.06.2025, 14:21:53No s Netherem a endem to bude mít kolem 15 metrů  :D
No, možná ti vezmu pár iluzí :)

Staromák sice má 4 metry a je vysoký, ale už i tak se vystavuje většinou po polovinách, tj. pouhé DVA metry. A formule jsou sice dlouhý model, ale pořád ne 8 metrů, aby MC byl "ani ne dvojnásobný" a navíc cca polovina plochy modelu jsou placky, co se vejdou do jedné krabice. A i tak ten zbytek vydá na dvě auta.

Tak jsem fakt zvědavý - na kolik výstav kromě Flory to dokážete dovézt a vystavit. A samozřejmě jestli po celé délce 15 metrů bude na co koukat, tj. jestli kromě kvantity bude i kvalita  ( rejp >:D )

Ono se to nemusí vystavovat vždy a všude celé. Dokonce si myslím, že by se stavitelé měli snažit stavět tak, aby jejich modul byl samostatně vystavitelný MOC, stejně jako jsou ty prezentované příklady tady ve vlákně.

Chairudo

Ano né všechno půjd spojit tak by každý modul měl být samostatně vystavitelný MOC
Kde sejdeme biomem, žánrem, se o spojení určitě poksíme jako např Vasyk staví houbový ostrov a mě pravá strana začne částí houbového ostrova a džunglí tak to spojíme lehce.

Stále přemýšlím nad tou vodou, asi by měla být všechna statická voda trans Dark blue, bude taky jednodušší na nákup kostek.
Tekoucí uď taky, nebo otestujeme  :)

bombero

Citace od: Chairudo kdy 02.06.2025, 18:03:29
Citace od: bombero kdy 02.06.2025, 13:26:21Jestli koukám správně, tak nether ještě nikdo nestaví, tak bych ho zkusil postavit z bráchou. Zkusil bych tam zahrnout co nejvíc biomů. Rozměry bych si představoval 96x96. Případně by mohl být i větší, kdyby zbývalo ještě volné místo.

Super, místa si vem kolik chceš.
96x96 je za oba nebo jen tebe? Domluvte se a dej co nejdřív vědět, díky  ;)

S bráchou bych to mohl postavit 144x96. Chtěl bych to postavit i trochu do výšky a zase, aby se tam vešlo víc biomů a nebylo to moc přeplácané, tak si myslím, že tyhle rozměry by byli tak akorát. Zítra pošlu dílky na nominaci, které by se na to hodilo.
moje modely: Flickr

peki

Citace od: bombero link=msg=310938Zítra pošlu dílky na nominaci, které by se na to hodilo.

Mrkni co je už na seznamu 91 dílků + desítky dalších nominací. Tak věřím že to nebude dlouhé  :P

Ongon