společný projekt (Minecraft World) 2025

Založil Chairudo, 06.05.2025, 11:41:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Chairudo

Minecrafta.jpg

Po diskuzi s náčelníkem vyhlašuji společný projekt pro 2025 ( Minecraft World )

Základní parametry projektu a účasti:

- Instalace - všichni účastníci musí být schopni dopravit hotový modul na Ostravu 2026 - tedy na stavbu máme celou zimu minimálně půl roku a více.
- životnost max. 2 roky - po tuto dobu bude projekt uskladněn u mě a dle zájmu pořadatelů akcí cestovat po domácích, případně zahraničních akcích. 
- rozebrání projektu nejpozději Ostrava 2028, nebo jiná větší akce 2028 dle domluvy.

- hloubka projektu 2x baseplate 48x48, nejmenší modul tedy 48x96, doporučeno 96x96 a větší, ať to nějak vypadá. 
- napojení modulů přes stejný biom nebo portály v případě jiných sfér - overworld, caves, nether, end...
- okraje modulu buď jednotné černé, nebo podle typu sfér, hnědá, dark red, Tan... ještě se domluvíme.
- základní výška bude mils styl Zoo případně viz obrázky níže.

Chci aby si každý stavění užil a mohl se vyřádit podle svých představ, tedy jestli si budete stavět klasický svět podle předlohy nebo vybudujete něco šíleného je na vás, podkladem ale musí být nějaký minecraft biom aby byly moduly kompatibilní a napojitelné. 
Detaily domluvíme později.

Nebude to malý projekt, tak uvidíme podle počtu zájemců a rozměrů projektu, jestli bude potřeba účast omezit, nebo projekt upravit.

Uskladnění:
Pro převoz můžu zapůjčit menší množství 20-30 opravdu bytelných krabic cca 40x55x40 kdo bude stavět na sektory 48x48, případně kdo by stavěl paletově jako já, můžu zprostředkovat nákup paletových krabic s víkem a podkladovou překližkou za cca 400,- - nejjednoduší způsob - jen se vytáhne z krabice a postaví na stůl.
https://www.eobaly.cz/kartonove-boxy-bez-klop

Spouštíme nominaci dílů

Kdo se chce zúčastnit prosím pošlete úvodní info co chcete stavět, jaký biom a rozměry včetně očekávané výšky... overworld, caves, nether, end... podle toho potom vytvoříme plánek.

zatím projevili zájem:

Chairudo
poMOCník
Mcmatus
Icewalker
waf
Vasyk
Danyboy
Dominika

Nějaké inspirace:

1000x800.png
x2pvsopkmv491.jpg
54001148162_610a30c53b_c.jpg
mine-1.jpg
1000x8000.jpg
7rhnfddl7it41.png
Untitled-2v.jpg

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

waf

Ahoj. Rád se přidám. Preferoval bych spíše nížinu s vesnicí, případně nějaký hrad, lesík apod. Na nether nebo end se necítím. Dát dohromady 96x48 nebude problém, ale mohlo být dost minecraft materiálu i na 96x96 a více.

roko86

poMOCník

Mám to chápat tak, že ten plánek nahoře je jako celková mapa? Nebo to je ta tvoje část a my se na ni napojíme? Protože já mám třeba rozestavěné moduly z několika různých biomů a tak bych se jedním z nich třeba napojil a pak prostě jel plynule nějaký přechod do dalšího.

Jinak moje představa je postavit hory. Zatím jsem nijak nerozmýšlel rozlohu, ale chci jít prostě do výšky, protože většina těch minecraft modelů je hrozně plochá a přitom když si vygeneruju svět a objevím se v horách, je to vždycky úžasný pocit.

Taky jsem chtěl využít nějaké oficiální sety, občas dát prostě už hotový domek. Nevím, jak se na to budou koukat ostatní, ale u toho minecraftu je důležitá podle mě rozloha (do všech 3 dimenzí) a až tolik snad nevadí, když si pomůžeme občas nějakým setem.

Chairudo

Ano plánek nahoře je představa pouze mého malého kousíčku  >:D

Z ofiko setů se určitě najdou části na použití, tomu bych se nebránil.

Já kromě nějakých kopců a základem stoupajícího terénu zepředu plánují dostát výšku různými stavbami

Citace od: poMOCník kdy 06.05.2025, 13:22:18Mám to chápat tak, že ten plánek nahoře je jako celková mapa? Nebo to je ta tvoje část a my se na ni napojíme? Protože já mám třeba rozestavěné moduly z několika různých biomů a tak bych se jedním z nich třeba napojil a pak prostě jel plynule nějaký přechod do dalšího.

Jinak moje představa je postavit hory. Zatím jsem nijak nerozmýšlel rozlohu, ale chci jít prostě do výšky, protože většina těch minecraft modelů je hrozně plochá a přitom když si vygeneruju svět a objevím se v horách, je to vždycky úžasný pocit.

Taky jsem chtěl využít nějaké oficiální sety, občas dát prostě už hotový domek. Nevím, jak se na to budou koukat ostatní, ale u toho minecraftu je důležitá podle mě rozloha (do všech 3 dimenzí) a až tolik snad nevadí, když si pomůžeme občas nějakým setem.

yoshimaka

Minecraft je jasná volba, co se týče LEGO stavění. Jdu do toho, taky bych vzal nějakou tvrz nebo vesnici - případně kus skalnatého terénu.
Lust och fägring stor

poMOCník

A ještě k těm dlaždicím všude: dělal bych ten terén rozumně tak, aby každý ten materiál byl co nejvěrohodnější. Třeba jak jsem psal, trávu bych rozhodně dal se study + někde ten 2x2 jumper plate, jak je to v originálních setech. V tomhle třeba skvěle vynikne cestička uplácaná lopatou, kam dáš nějaké hnědé tile. Stejně tak na stromy co nejvíc studů. Takhle bych zkusil vypsat všechny možné povrchy, ať to máme alespoň základně sjednocené.

A pak je důležitá výška bloku, jestli budeme sjednocovat.

Mcmatus

Já bych rád přispěl s ancient city a nějakými jeskyněmi, podzemní pevností atd.
Bloky bych udělal 2x plate + brick ať je to krychle.
Sjednotil bych taky dveře, jestli pojeme podle setů nebo co nejvěrněji podle hry.

danyboy

Ahoj, Já a domča potvrzujeme účast.

Kuba

Ahoj

Taky bych se přidal. Do Ostravy by to neměl, pro mne, být problém dopravit :)

Samozřejmě Minecraft téměř vůbec neznám, neznám světy, ale něco šíleného snad vytvořím, když mi pomůžete s nápadem a nahodíte nějaké inspirace. Musel jsem totiž se synem na film, a byl to pro mne v uvozovkách zážitek :) :) :)

Chairudo

Ano to všechno ještě promyslíme a sjednotíme.
Co jsem se díval na sety tak tam mají 1 blok znázorněný 3 až 5+ platy i v jediném setu, což je docela chaos.
Základem (hlavně terén) bych dal 5 plate (brick a 2x plate popř. brick, plate, tile), ale u některých staveb se výšce 4 plate asi nevyhneme.

Chtěl bych aby návštěvníci koukali že je to opravdu jako ze hry, tak bych chtěl ztvárnění co nejvěrnější.

Citace od: poMOCník kdy 06.05.2025, 15:32:31A ještě k těm dlaždicím všude: dělal bych ten terén rozumně tak, aby každý ten materiál byl co nejvěrohodnější. Třeba jak jsem psal, trávu bych rozhodně dal se study + někde ten 2x2 jumper plate, jak je to v originálních setech. V tomhle třeba skvěle vynikne cestička uplácaná lopatou, kam dáš nějaké hnědé tile. Stejně tak na stromy co nejvíc studů. Takhle bych zkusil vypsat všechny možné povrchy, ať to máme alespoň základně sjednocené.

A pak je důležitá výška bloku, jestli budeme sjednocovat.

Citace od: Mcmatus kdy 06.05.2025, 19:15:40Já bych rád přispěl s ancient city a nějakými jeskyněmi, podzemní pevností atd.
Bloky bych udělal 2x plate + brick ať je to krychle.
Sjednotil bych taky dveře, jestli pojeme podle setů nebo co nejvěrněji podle hry.