(Vlastní) Alternativní model ze setu 42179

Založil Tomik, 13.01.2025, 15:45:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Pro dnešek tu mám svůj poslední výtvor spojený s recenzemi setů - auto postavené ze simulátoru oběhu Země a Měsíce kolem Slunce (set 42179). Možná jste si všimli toho, že remcám nad tím, jak posledních pár let jsou cca dva ze tří setů LEGO Technic auta s minimem zajímavých funkcí. Potom vyjde po několika desetiletích set, který není ani autem, ani jakýmkoliv jiným vozidlem, a já z něj postavím co? Přece další AUTO! Oni si o to ale ta čtyři kola přímo říkala... ::)

Toto auto bylo volně inspirováno Citroënem 2CV, jinak zvaným "kachna". Má zatáčení předních kol, řadový čtyřválcový motor s pohyblivými písty poháněný zadními koly, diferenciál na zadní nápravě postavený ze standardních kostek a otevírací dveře. V interiéru jsou ještě dvě sedačky s potahem z bílé kůže >:D a volant propojený s předními koly. Návod ke stavbě je na webu buildinst a recenze původního setu na Matyho kostkách.

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Jakožto dvoumetrový kostkař musím hned zkritizovat naprostý nedostatek místa pro nohy pod volantem  >:D

Ale jinak samozřejmě PECKA! Bavil jsem se neskutečně. A načasování máš taky perfektní, zrovna když v něm "naše holky" jedou Dakar!
Pán na Žlutém hradě

Tomik

Citace od: milanv kdy 13.01.2025, 15:56:16Jakožto dvoumetrový kostkař musím hned zkritizovat naprostý nedostatek místa pro nohy pod volantem  >:D

Ale jinak samozřejmě PECKA! Bavil jsem se neskutečně. A načasování máš taky perfektní, zrovna když v něm "naše holky" jedou Dakar!
Jasný, pod volantem nezbylo moc místa na nohy, ale to není jediná moucha. Jinak, ta dakarská kachna je fakt úlet. Na to, že LEGO dělá čtyřkolky stylem jeden motor pro přední kola a druhý pro zadní jsem si už zvyknul, ale nečekal jsem, že tohle uspořádání uvidím i v reálu. :o
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr