kolejiště na půdě (POZOR použito modifikací LEGO dílů)

Založil mirek, 14.01.2008, 10:19:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

mirek

Pro potřeby vystavovatelů jsem si trochu pohrál s cedulkou.

fanda

mirek

Citace od: fanda kdy 30.11.2024, 16:33:14Proč má ten první vůz kovové kolo?
fanda... nedopatřením, jiné nebylo zrovna po ruce.

fanda

Citace od: mirek kdy 30.11.2024, 16:35:49
Citace od: fanda kdy 30.11.2024, 16:33:14Proč má ten první vůz kovové kolo?
fanda... nedopatřením, jiné nebylo zrovna po ruce.
A já myslel, že je to zas nějaká vifikundace ;-)

Ale musím se také pochlubit, zavedl jsem 1. nákladní vůz (uhlák) s červeným koncovým světlem - tak jsem si říkal, žes udělal něco takového, akorát mi přišlo divné, že to není poslední vůz.  :) :)

mirek

Citace od: fanda kdy 30.11.2024, 16:41:30Ale musím se také pochlubit, zavedl jsem 1. nákladní vůz (uhlák) s červeným koncovým světlem - tak jsem si říkal, žes udělal něco takového, akorát mi přišlo divné, že to není poslední vůz.  :) :)

Proud na koncové světlo bereš z kolejí, nebo knoflíková baterie ?

fanda

Citace od: mirek kdy 30.11.2024, 16:44:51
Citace od: fanda kdy 30.11.2024, 16:41:30Ale musím se také pochlubit, zavedl jsem 1. nákladní vůz (uhlák) s červeným koncovým světlem - tak jsem si říkal, žes udělal něco takového, akorát mi přišlo divné, že to není poslední vůz.  :) :)

Proud na koncové světlo bereš z kolejí, nebo knoflíková baterie ?
Nn, koupil jsem na Ali baterrybox (s konektorem USB samice) na 2 tužkové aku (vydrží dlouho a dávají méně napětí než 5V = než klasický USB, takže LEDky budou žít déle) a k tomu maličké LEDky s integrovaným odporem (jejichž konektor 0,8 mm projde dutými study!!!) a ještě konektor USB samec zase s konektorem 08 mm a nakonec řežu z 12-ti mikroPESa 0,8 mm kousky po 2, 3, atd článcích.

Je to řešení dost velké (ale mám skoro vše 8 wide), už mi to připadá i drahé, ale pro neschopné nemotory jako já, je to dost robustní a jednoduché.

Jen musím občas provrtat stud - mimochodem, mě by se NEJEN z tohoto důvodu líbilo, mít všechny study duté.

mirek

Dělal jsem inventuru, kolik toho na stolech i mimo mám.

mirek

milanv

Ten switch s dojezdem je fakt efektní!
Pán na Žlutém hradě

mirek

mirek

Vánoce ...

mirek

Zakázková práce pro Nymwag.cs je kompletně dokončena.

milanv

Citace od: mirek kdy 16.12.2024, 11:29:52Zakázková práce pro Nymwag.cs je kompletně dokončena.
Moc gratuluju, Mirku! Už ani nevzpomínám přesně, kdy to začalo, ale rozhodně to bylo na déle, než jsi asi čekal :) V každém případě výsledky skvělé a doufám, že zákazník je také spokojený!
Pán na Žlutém hradě

mirek

Citace od: milanv kdy 16.12.2024, 12:31:35Moc gratuluju, Mirku! Už ani nevzpomínám přesně, kdy to začalo, ale rozhodně to bylo na déle, než jsi asi čekal :) V každém případě výsledky skvělé a doufám, že zákazník je také spokojený!
milanv máš pravdu, nečekal jsem, že NYMWAG každým rokem dá na trh svoji novinku. Spolupráce trvá třetím rokem a je to už čtvrtá vydaná stavebnice pro firemní účely.
Ano, zákazník prý je spokojený a svědčí o tom i to, že objednává další navýšení.

mirek

Krásný přírůstek na kolejiště.

mirek

Testr pro odzkoušení vodivosti opraveného přípojného kabelu.

mirek

Profi zpracované video z mého kolejiště.
Dárek pod stromečkem od mladšího syna.

milanv

Mirku, blahopřeju moc, tohle si opravdu zasloužíš!
Pán na Žlutém hradě

Hacislav

Moc pěkné.
Manželka má, samozřejmě pravdu.
Ale ty patříš do kategorie "krásných bláznů" protože ta radost co ti tvůj koniček přináší, vyzařuje skrze tvé dílo a přenáší se na všechny tvé diváky.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Hana129

Neuvěřitelný kus práce Mirku, skvělé video. Už to je pár let co jsem ho viděla naživo a pořád ve mně při vzpomínkách zanechává krásný zážitek.

mirek

Radostné svátky Všem ...

mirek

Tak i na Silvetra si stavím set 60420

mirek

Vždy, když jsem se pouštěl do instalace osvětlení do stavby, vždy jsem stavbu nejprve postavil
a potom jsem zabudoval osvětlení.
U setu 21341 jsem se rozhodl pro postupnou elektrifikaci spolu se stavšním.

milanv

Výborné. Ta změna barvy oproti originálu je daná jen barvou LED, ne? Takže to je na svobodě každého, jaké si tam dá, může i ty samé, co má TLG (do oranžova/žluta), když bude chtít. A funguje to na tvé oblíbené "konektory", tj. vodivé pásky zespoda. to mi přijde nejlepší. Nerozbitné a jednoduše ovladatelné.

Jediné, čemu nerozumím, je ten PF konektor - k čemu tam je? Nic se tam nepřipojuje, ty dráty by mohly vést z kostky rovnou, tj. do té dvoulinky. Co jsem přehlédl? :)
Pán na Žlutém hradě

mirek

Citace od: milanv kdy 02.01.2025, 22:03:42Jediné, čemu nerozumím, je ten PF konektor - k čemu tam je? Nic se tam nepřipojuje, ty dráty by mohly vést z kostky rovnou, tj. do té dvoulinky. Co jsem přehlédl? :)

MilanV... děkuji. Nic jsi nepřehlédl. Ono to není vidět, ale z PF konektoru mám vyvedené drátky (+) a (-) a ty nejsou vidět.  Ty se dotýkají plíšků.

mirek

Velmi milá novoroční návštěva jihočeských vláčkařů.

hobby

Mirek s paní nás nejen velmi mile přijal, ale i velkoryse pohostil a věnoval dárek (viz).
Díky Mirku.

milanv

Citace od: mirek kdy 04.01.2025, 15:56:16MilanV... děkuji. Nic jsi nepřehlédl. Ono to není vidět, ale z PF konektoru mám vyvedené drátky (+) a (-) a ty nejsou vidět.  Ty se dotýkají plíšků.
Jasně, ale nepochopil jsem, proč ty drátky od plíšků nejsou rovnou z té dvoulinky. Ty tam nějak využíváš ten konektor?
Promiň, asi jsem letos nějaký pomalejší v chápání  >:D
Pán na Žlutém hradě

mirek

Citace od: milanv kdy 04.01.2025, 23:29:27Jasně, ale nepochopil jsem, proč ty drátky od plíšků nejsou rovnou z té dvoulinky. Ty tam nějak využíváš ten konektor?
Promiň, asi jsem letos nějaký pomalejší v chápání  >:D

Ano, konektor využívám. Připojím na něj další PF s LED diodou pro správné zkontrolování polarity. Svítí - nesvítí.

peki

Citace od: mirek kdy 24.12.2024, 16:48:00Profi zpracované video z mého kolejiště.
Dárek pod stromečkem od mladšího syna.

Opravdu povedené :)