SVĚT KOSTEK OLOMOUC 19.–20.10.2024

Založil Chairudo, 05.12.2023, 22:15:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hacislav

Citace od: Chairudo kdy 11.11.2024, 10:22:29Třeba bude mít Hacislav nebo Flora nějaké foky protože já jsem si ničeho nevšiml.

No to já, bych nelego nefotil. Nikdy, to nikdy!
Jo a už jsem zmiňoval, že občas toho nakecám...

SVĚT KOSTEK  - OLOMOUC - 2024 by Emil  Emilovič, on Flickr

A všiml jsem si toho hned, protože se cítím v zvířátkách a dinoušech celkem kovaný. A tenhle ani velký (dospělý) triceratops ani mládě mi přišel divný...
Těch "odlišných" dinosaurů tam bylo více než je na této fotce...
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

fanda

Nevím, proč by se na výstavách staveb z kostek, kompatibilních s kostkami Lego, na kterých se nesmí vyskytovat slovo a logo LEGO !!!, nemohly použít v NOUZI nelegové kostky.

Je přeci jen na každém z nás, do jaké míry to je schopen strávit (co se mě týče, zůstal jsem viset na cca 95% Lega).

Například TLG také ve svých parcích používá lepidlo, kovy, dráty apod. A všichni se z toho můžeme podělat, jak je to krásné.

Proč bych já tedy nemohl použít ve svém restauračním voze "Y" Wr... nelegové řešení osvětlení každého stolu lampičkou v jídelně (odhlédneme-li od toho, že tyto vozy u nás nikdy neměly na stolech lampičky). Kolik hodin jsem strávil laděním barev a intenzity lampiček atd., aby to vypadalo rozumně ve dne i v noci, raději neuvádím (bude k vidění v Olomouci nebo Milovicích).

Sám sebe vidím jako stavitele z KOSTEK (zatím převážně z lega) a doufám, že mě nebude brzy někdo ostrakizovat a vylučovat z účasti na výstavách nebo dokonce na fóru. Dokonce i takový PURISTA jako Lukáš Novák - zdravím Lukáši, má na jedné fotce nelegovou točnu z Ostravy (chválím) ;-) :-)
Tak snad nedojde k fyzickému násilí ze strany puristů na nás slabochy ;-)

Daniel

Citace od: fanda kdy 14.11.2024, 23:09:53Proč bych já tedy nemohl použít ve svém restauračním voze "Y" Wr... nelegové řešení osvětlení každého stolu lampičkou v jídelně (odhlédneme-li od toho, že tyto vozy u nás nikdy neměly na stolech lampičky). Kolik hodin jsem strávil laděním barev a intenzity lampiček atd., aby to vypadalo rozumně ve dne i v noci, raději neuvádím (bude k vidění v Olomouci nebo Milovicích).

Myslím, že motáš dvě různé věci - například když do modelů přidáváš osvětlení a podobné zásahy, nikdo neřekne ani popel. Naopak na výstavách je dobře, aby to svítilo, hýbalo se atd.

Ale když vystavuješ a máš mnoho "čínských" baseplate, zvířat (tak jak bylo k vidění v Olomouci, co jsem slyšel) Tedy věcí, co LEGO vyrábí, ale ty chceš mít velkou stavbu a nemáš na to! To mi to přijde na LEGO výstavě dosti divné a také se mi to nelíbí...

fanda

Citace od: Daniel kdy 15.11.2024, 08:31:07
Citace od: fanda kdy 14.11.2024, 23:09:53Proč bych já tedy nemohl použít ve svém restauračním voze "Y" Wr... nelegové řešení osvětlení každého stolu lampičkou v jídelně (odhlédneme-li od toho, že tyto vozy u nás nikdy neměly na stolech lampičky). Kolik hodin jsem strávil laděním barev a intenzity lampiček atd., aby to vypadalo rozumně ve dne i v noci, raději neuvádím (bude k vidění v Olomouci nebo Milovicích).

Myslím, že motáš dvě různé věci - například když do modelů přidáváš osvětlení a podobné zásahy, nikdo neřekne ani popel. Naopak na výstavách je dobře, aby to svítilo, hýbalo se atd.
Ale když vystavuješ a máš mnoho "čínských" baseplate, zvířat (tak jak bylo k vidění v Olomouci, co jsem slyšel) Tedy věcí, co LEGO vyrábí, ale ty chceš mít velkou stavbu a nemáš na to! To mi to přijde na LEGO výstavě dosti divné a také se mi to nelíbí...
Bohužel jsme si mou vinou nerozuměli - uvedl jsem špatný příklad.

Ale jelikož nechci toto krásné olomoucké vlákno zaplevelit a jelikož jsem si uvědomil, že toto téma je mnohem komplikovanější (kostky, které TLG nabízí, desítky let nenabízí, zrovna teď nenabízí, nikdy nevyrobilo v určité barvě nebo nevyrobilo zatím vůbec atd.), tak tuto diskusi přeruším-ukončím a jestli budu mít někdy víc času a síly, otevřu to na správném místě.

Radši se vrhnu na stavění - mám už zvukový i kouřový generátor = pořádné žrouty času ;-)

Anatyt

Ono v prinípe ide o to, čo je výstava "STAVEBNICOVÝCH KOSTEK" a čo je výstava "LEGO KOSTEK". Aj v Čechách, aj na Slovensku sme videli výstavy (väčšie, či menšie regionálneho charakteru), kde boli Lego sety, Cobi sety, Sluban sety, atď. a všeobecne to bolo prezentované ako LEGO. Niečo ako keď sa povie Jeep a myslí sa tým terénne auto. Ale ako som písal - ide o to, ako si vystavovateľ/objednávateľ dohodnú podmienky. Ak má ísť o STAVEBNICOVÚ výstavu (ľudovo, nesprávne nazvanú Lego výstavou), tak tam môže byť Sluban, Cada, Cobi, atď. Ale ak sa dohodne LEGO, tak asi nie je o čom. O prípadoch, keď akciu pokrýva samotné TLG sa už asi vôbec nemusíme baviť.

martindavid

Na výstavy napodobeniny a čínské věci dle mne tedy nepatří .
Pokud není vhodný díl či figurka  original buď nestavím (neukazuje nevystavuji)
Nebo to příště vymyslim jinak.
Já sám se držím original věci.
Mimo elektroniku na rozpohybovani modelu.
A na závěr přece nikdo nechcete aby pak lidi říkaly byli jsme se podívat na kopie.

Hacislav

NeLego věci se v MOC potažmo, na výstavách (nejen u nás), vyskytují již roky.
Má to často své opodstatněné účelové důvody.

Jindy zase estetické nebo absence Lego ekvivalentu.
Zbraně, štíty, zbroje, uniformy (středověké/fantasy/moderní)

Každý máme v tomto směru míru tolerance jinde.

Pro případnou další diskuzi na téma nelego a cizelování názoru na toto téma, nabízím vlákno, které jsem před lety vytvořil:
Když čínský fake vypadá lépe než Lego originál...

Hacislav

Po nějakém čase budu tuto "oteklou" galerii promazávat. Takže fotky, které vás zajímají si stáhňete.
A jako poradní hlas, které duplicitní fotky konkrétního MOC smažu nebo ne, použiju statistiku konkrétní fotky kolik má zobrazení a kolik "fave"...

album

návod jak stahovat fotky s flickru.

Chairudo

Citace od: Hacislav kdy 18.11.2024, 01:37:37

Po nějakém čase budu tuto "oteklou" galerii promazávat. Takže fotky, které vás zajímají si stáhňete.
A jako poradní hlas, které duplicitní fotky konkrétního MOC smažu nebo ne, použiju statistiku konkrétní fotky kolik má zobrazení a kolik "fave"...

album

Díky moc za parádní galerii, já bych teda nemazal nic  :D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

Ahoj Dámy a pánové  :)

Osmý ročník Olomoucké výstavy je za námi a jsem moc rád, že až na drobné mušky vše proběhlo hladce, u tak obrovské akce je to úspěch  ;D
Letos byla výstava zase o něco pohodovější, což je taky tím, že oproti loňským 20.000 návštěvníkům letos přišlo o 3000 méně, tedy 17.000 návštěvníků, z toho cca 1800 neplatících.

Doufám, že i vy všichni jste byli s akcí spokojení a příští rok si to zase užijeme!

Soutěže:
Hlasování o nejlepší vánoční dárek: vyhrála letos s krásným výtvorem Veverka

Hlasování o nejlepší model výstavy:
Na výstavě byla spousta úžasných modelů, a pro tyto jste hlasovali nejvíce:

- se slušným odstupem 74 bodů vyhrál Borun s Indiánskou vesnici.
63 bodů si vykouzlil Tužo s Bradavickým hradem
59 bodů patří Maico a Benovi z Nizozemska s kuličkodráhou
54 bodů získal Vysky a Středověká variace - krásný hrad.
40 bodů získal Thorinex a zvířata v Zoo
33 bodů zaplavalo na Italské nábřeží od Wynnova

Fotogalerie od Hacislava viz odkaz v předchozím příspěvku, ještě jednou moc díky  ;)
https://www.flickr.com/photos/123643815@N04/albums/72177720321995930

Vystavovatelé:
Na poslední chvíli nám bohužel pár lidí onemocnělo, tak se letos účastnilo 53 domácích a 15 zahraničních vystavovatelů + asi dvacítka kamarádů, kteří pomohli s dopravou, instalací a hlídáním modelů. + organizační tým, brigádníci a zaměstnanci výstaviště, nějakých dalších 30 lidí.

Doprovodný program:
- promítání LEGO videí
- Phoenix - vozíčkáři - aktivity pro děti a drobný prodej
- hromady kostek na hraní
- stanoviště s RC autíčky
- soutěž o nejlepší model výstavy
- Prodej Lega: Phoenix, Capi cap, Jezurka, Vašek s Vojtou, Dan s Domčou a Popíkovi.
- a v né poslední řadě opět spousta aktivit, co jste sami pro návštěvníky připravili, jako ovládání kolejišť, kuličkodráhy, RC modely, horská dráha, bludiště, puzzle, kreslení a mnoho dalšího čím jste návštěvníky parádně pobavili :)

Opravdu moc velký dík všem kdo vymýšlíte pro návštěvníky zábavu, do které se můžou zapojit nebo pohyblivé a svítící modely kterým ukazujete, co všechno je s Legem možné  :)

Příští rok:
- Díky za zpětnou vazbu co posíláte na výstaviště.

Pro 2025 výstaviště našlo termín 1.–2.11.2025 - na jaře založím nové vlákno.

Doufám, že příští rok bude stejně úspěšný a ať vám jde stavění od ruky  :D

Chairudo

mirek

Citace od: Hacislav kdy 18.11.2024, 01:37:37Po nějakém čase budu tuto "oteklou" galerii promazávat. Takže fotky, které vás zajímají si stáhňete.

Hacislav díky za trpělivost a profesioní zpracování nádherných fotek z výstavy OLOMOUC 2024.

Clermont

Citace od: Chairudo kdy 18.11.2024, 22:27:53
Citace od: Hacislav kdy 18.11.2024, 01:37:37

album

Díky moc za parádní galerii, já bych teda nemazal nic  :D

A já bych tam třeba přidal výherní Indiánskou vesnici  :)

Hacislav

Citace od: Clermont kdy 19.11.2024, 19:39:38A já bych tam třeba přidal výherní Indiánskou vesnici  :)

"Tak přidej, přidej..."

Už ráno když jsem přišel jsem řekl Chairudovi, že je to nevifotitelné všechno.

Děkuji za chválu k fotkám.

Citace od: Chairudo kdy 18.11.2024, 22:27:53já bych teda nemazal nic  :D
Ale vážně, 400+ fotek v jednom albu je vážně příliš. To album výhledově projde redukční dietou, to prostě berte jako fakt.

Hellboy

Z časové vytíženosti sem se k tomu dostal až teď :laugh:
Chtěl bych všem poděkovat jak vystavovatelům tak pořadatelům za skvělou atmosféru a už se těšíme na rok 2025 :)
Fotky super ... jen jsem nikde nenašel závěrečnou hromadnou fotku a ani fotky ze zakončení ...
Nebo jsem se blbě koukal  :laugh:
A už jsme s manželkou začaly pomalu tvořit nový projekt na příští rok ...

Chairudo

Hromadné jsou zde,
https://www.flickr.com/photos/123643815@N04/albums/72177720321420725/with/54142804219

zakončení teď nevím jestli Hacislav ještě byl, nebo frčel domů  :)

Drobuliatko

Hacislav

Pokud mám z nějaké Lego akce povícero materiálu, tak obvykle dělám dvě galerie:
Hlavní galerie (to je ta "oteklá")
a
backstage and people (fotky kde je Lego obvykle až na druhém místě) a tam, je i hromadná foto.

Citace od: Chairudo kdy 22.11.2024, 10:40:00zakončení teď nevím jestli Hacislav ještě byl, nebo frčel domů  :)
Letos jsem se do Olomouce dostal jen na sobotu. Už v 8:0 jsem volal Chairudovi, že  postávám před výstavištěm, abych měl aspoň 1h na focení bez návštěvníků.
Nepřejte si vědět jak hluboko v noci jsem kvůli tomu musel vstávat. Jasně chápu, že pro mnohé z vás je něco takového, běžná rutina. Hold mi zhýčkaní "Frajeři s Praheé" jsme krapet změkčilí...

No a zpátky:
vyfotil jsem hromadnou foto, zvolal pár příhozů do aukce a cvakl ještě pár fotek. A pak už jsem musel mazat na vláček do "Matičky Stověžaté"...

Takže, neděle, zakončení ani žádných dalších "taškařic" jsem se neúčastnil...

peki

Vyúčtování aukce, prosím o uhrazení díky.
odkaz

Artezs

Opožděně děkuji... za opět krásnou výstavu! Držím nám palce na další ročník :-)