kolejiště na půdě (POZOR použito modifikací LEGO dílů)

Založil mirek, 14.01.2008, 10:19:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 5 Hosté prohlíží toto téma.

mirek

Pro potřeby zprovoznění rozložení (kolejiště) na výstavách pořádaných kostky.org jsou potřeba kabely. Dříve LEGO používalo gumovou izolaci, která se časem rozpadá.
Moje  práce je nyní oprava a opatření kabelů koncovými LEGO konektory.

mirek

Pohled pod pokličku, aneb jak restauruji staré poškozené kabely.

mirek

Kdo si hraje ... nezlobí.

peki

Citace od: mirek kdy 08.11.2024, 10:39:32Kdo si hraje ... nezlobí.
Mirku zbytečná skromnost, dej tam místo Beana svoji fotku :) V lego komunitě jsi znamej a to nemluvím jen o kostkách :)

mirek

Citace od: peki kdy 08.11.2024, 11:03:09Mirku zbytečná skromnost, dej tam místo Beana svoji fotku :) V lego komunitě jsi znamej a to nemluvím jen o kostkách :)

Za mého mlada, a to je už několik pátků, se říkalo: " Jména hloupých na všech sloupých !"

... já tě šéfe poslechnu.

mirek

Výstavy v roce 2024.
Lego přátelé a pošuci jsem s Vámi rád.

mirek

Provozem na kolejišti došlo k únavě materiálu a dlouhý kontakt se ulomil.
Při rekonstrukci jsem nafotil některé detaily kolejového konatktu.

mirek

Profesionální fotograf na kolejích " Trains by Mirek"

mirek

Papoušek ... diorama v plexi.

TIPNE si někdo, kolik mám už dioramat v plexi ?

mirek

Milá návštěva na kolejích ...

milanv

Diorama je super - Papoušek je můj oblíbenec a u tebe se mi líbí kromě něj i třeba ten hnědý vagon. No a zemědělská scéna nevím, jak tě napadla, ale je super, pobavilo. Jen počkej, co ta prasata neuhlídají a bude po dýních...
Pán na Žlutém hradě

mirek

02 Plexi diorama ... práce na kolejích

milanv

Další pěkná scénka...

Jenom jsem si všiml, že v každé ze scének máš několik nedocvaklých spojů, tady to dokonce vypadá na nalomenou mašinu. Myslím tu vpravo, v zadní části. Vlevo zase zábradlí na plošině, vepředu hnědá plate na spojnici baseplate atp. Podobně v minulé scénce. Aby se ti to pak nerozpadlo při transportu :D
Pán na Žlutém hradě

mirek

Citace od: milanv kdy 18.11.2024, 15:18:38Další pěkná scénka...
Jenom jsem si všiml, že v každé ze scének máš několik nedocvaklých spojů, tady to dokonce vypadá na nalomenou mašinu. Myslím tu vpravo, v zadní části. Vlevo zase zábradlí na plošině, vepředu hnědá plate na spojnici baseplate atp. Podobně v minulé scénce. Aby se ti to pak nerozpadlo při transportu :D

milanv děkuji.  Ano, nevšiml jsem si, je to po transportu z Olomouce.

mirek

milanv

Citace od: mirek kdy 19.11.2024, 09:07:30milanv děkuji.  Ano, nevšiml jsem si, je to po transportu z Olomouce.
Já si říkal, kdo s tím praštil - a ono auto :)

Jinak posílám svůj tip, ale mám nevýhodu, že jsem neviděl tvou výstavku v Olomouci, tak nemám přehled. Zkusím: 15?
Pán na Žlutém hradě

mirek

Citace od: milanv kdy 19.11.2024, 09:24:38Jinak posílám svůj tip, ale mám nevýhodu, že jsem neviděl tvou výstavku v Olomouci, tak nemám přehled. Zkusím: 15?

Na předchozí stránce (116) jsou troje schůdky se 14-ti dioramaty v Olomouci.

Hardegon

Citace od: mirek kdy 19.11.2024, 11:06:30
Citace od: milanv kdy 19.11.2024, 09:24:38Jinak posílám svůj tip, ale mám nevýhodu, že jsem neviděl tvou výstavku v Olomouci, tak nemám přehled. Zkusím: 15?

Na předchozí stránce (116) jsou troje schůdky se 14-ti dioramaty v Olomouci.

A od té doby jsi nějaké přidělal?

Já bych hádal 20ks dioramat.

mirek

Pořídil jsem si SELFIE na focení LEGO exponátů ze stativu pomocí dálkového ovládání.

mirek

Další z řady LEGO plexi dioramat " Kyklop".
Opět jsem přehlédl nějaké nedocvaknutí. (promiň milanv)

mirek

Bez komentáře ...

milanv

Tak to se ti hluboce omlouvám za podcenění :D

Ad nedocvaknutí: já měl hlavně starost o tebe, abys nedoplatil na svou ochotu půjčovat své exponáty i s cizím odvozem - aby se ti pak nevrátily ve stadiu šrotu.
Pán na Žlutém hradě

fanda

Citace od: milanv kdy 22.11.2024, 14:40:43Tak to se ti hluboce omlouvám za podcenění :D

Ad nedocvaknutí: já měl hlavně starost o tebe, abys nedoplatil na svou ochotu půjčovat své exponáty i s cizím odvozem - aby se ti pak nevrátily ve stadiu šrotu.
Milane, tak to jsi asi ještě neviděl jeho bedny na převoz těchto plexi dioramat - ty jsou úplně blbuvzdorné = dokonalé. Mirkovo zabalení a odchod z Prahy v lednu 24 bylo něco jako úžasný koncert - bohužel příliš krátký  :) :) :)

mirek

Citace od: fanda kdy 22.11.2024, 16:13:24Milane, tak to jsi asi ještě neviděl jeho bedny na převoz těchto plexi dioramat - ty jsou úplně blbuvzdorné = dokonalé. Mirkovo zabalení a odchod z Prahy v lednu 24 bylo něco jako úžasný koncert - bohužel příliš krátký  :) :) :)

Fando, děkuji. Ano, to jsem se snažil o časový snímek opuštění výstavy ...asi 20 minut.
Nyní jsem vylepšil transportní vozík, odlehčený a větší kolečka. Právě v Praze malá kolečka na kostkách a sněhu a v Ostravě hrbolatý beton a prahy mě donutily změnu.
Vylepšení jsem provedl v plexi obalech, kam jsem umístil polystyrénové distanční vložky, takže ani při jízdě v autě nedochází k padání modelů uvnitř plexi.

mirek

TESTR - abych nahradil poškozenou izolaci u originálních LEGO kabelů vytvořil jsem si pomůcku pro testování správné polarity mnou opravených přípojných kabelů.

milanv

Citace od: mirek kdy 23.11.2024, 19:06:14Nyní jsem vylepšil transportní vozík, odlehčený a větší kolečka...
Tak, Mirka pár pátků znám, takže tohle mě u něj nepřekvapuje - viď, Mirku? :) Ale řekni mi jednu věc: jak u dlouhodobých výstav donutíš kostkaře, co to instalují a deinstalují, aby správně schovali krabice a zase je použili? Myslím jako bez použití mírných či méně mírných donucovacích prostředků :)

Já takhle vypracovával přepravní krabice třeba na Sluj - no a už jsem nikdy nenašel ni tu krabici...
Pán na Žlutém hradě

mirek

Citace od: milanv kdy 23.11.2024, 20:09:54Ale řekni mi jednu věc: jak u dlouhodobých výstav donutíš kostkaře, co to instalují a deinstalují, aby správně schovali krabice a zase je použili? Myslím jako bez použití mírných či méně mírných donucovacích prostředků :)
Já takhle vypracovával přepravní krabice třeba na Sluj - no a už jsem nikdy nenašel ni tu krabici...

milanv  ... i na dlouhodobé výstavy jezdím s tím, že si exponáty instaluji sám.

UNIFIKACE, to je základ přepravních krabic. Musí být stejná velikost, modifikovaná na 1/2 nebo 1/4 a podobně,
aby se daly dobře v autě štosovat. Výška u všech je zachována.

fanda

Myslím, že chybně nerozlišujeme mezi pojmy dokonalé a blbuvzdorné balení. Blbuvzdorné balení pro legové výstavy asi nelze vyrobit. Ale ani dokonalé, neboť i Mirek se při každé výstavě k tomu dokonalému pouze přibližuje :-)

Mirku, klobou dolů  :)

mirek

Citace od: fanda kdy 24.11.2024, 22:35:19Mirek se při každé výstavě k tomu dokonalému pouze přibližuje :-)
Mirku, klobou dolů  :)

Fanda .. opět malé přiblížení ... úchyty pro ruce.

mirek