SVĚT KOSTEK OLOMOUC 19.–20.10.2024

Založil Chairudo, 05.12.2023, 22:15:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

vico

Vyplněno.
Rád dodám seznam modelů v nějaké lepší tabulce, dostat to do formuláře je vždycky boj :)
Dále pak jsem tam přidával spoluvystavovatele jako doprovod, s poznámkou, nevěděl jsem, zda ho registrovat zvlášt.

Chairudo

Super  ;D Co zatím vidím bude nás opět kolem 60 vystavovatelů, možná i trochu více tak to bude opět jízda  :)

Kdo nestihl vyplnit registraci neváhejte a vyplňte ji co nejdříve  ;)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

vico

Citace od: vico kdy 15.07.2024, 21:06:57Vyplněno.
Rád dodám seznam modelů v nějaké lepší tabulce, dostat to do formuláře je vždycky boj :)
Dále pak jsem tam přidával spoluvystavovatele jako doprovod, s poznámkou, nevěděl jsem, zda ho registrovat zvlášt.
Děkuji za upozornění, zadáno (MaTTý).

Lukáš Brejcha

Ahoj, moc rád se výstavy zůčastním.

Chairudo

Super :)

Příští týden projdeme registrace, zatím je nás asi 70 a kdo by se chtěl ještě přihlásit do konce týdne může  :)

Chairudo

Ahoj všem,

některým z vás už přišlo potvrzení přijetí registrace.

Je nás zaregistrovaných lehce přes 70 a postupně teď budeme procházet registrace a doplňovat a upravovat co bude třeba k ideálnímu průběhu výstavy.

Já zpracuji info o modelech a připravím plán výstavy, kde něco bude chybět...fotky, rozměry... tak vám napíšu  :)

Ostatní organizační věci...ubytování atd řeší paní Weiserová, kontak na první stránce registrace.

Chairudo

Chvíli to trvalo projít přes 70 registrací a zjistit, jestli se všichni vejdeme, ale povedlo se  :)

V prvním příspěvku jsem doplnil seznam vystavovatelů, plánek prostor a info k soutěžím, kdyby cokoli nesedělo pište  :)
https://www.kostky.org/forum/index.php?topic=54410.msg305260#msg305260

peki

možnost otestování společného projetu perníkové město. info a diskuse v tomto vlákně odkaz

Chairudo

Já přivezu perníkový park 80x80cm

peki

Citace od: peki kdy 19.09.2024, 11:40:55možnost otestování společného projetu perníkové město. info a diskuse v tomto vlákně odkaz

prosím účastníky společného projektu aby se podívali sem
https://www.kostky.org/forum/index.php?topic=54418.msg307945#msg307945

dejte ve vlákně o pernících vědět  s čím můžeme počítat. Po této výstavě v Olomouci proběhne instalace je nahlášena na 21.10. Aby bylo možné zabalené věci z Olomouce druhý den nainstalovat.

peki

Zkusíme tedy test instalace perníků.

Mirka poprosím celkem o 4 stolky, osvětlení a trafa a konektory k motorům.

Ostatní o dopravení zabalených modulů domků s popisem krabice. Jednotné balení budeme řešit až v kroku č. 2

NA instalaci nebude modul:
- hardegona
- ryxe
- šipka (stavý náhradní moduly)

Milanv dodá peki minimálně náměstí

S odvozem slibil pomoc skywalker a bombero
Budu potřebovat aby někdo zajistil zabalení a uklizení Nebudu v neděli.

V pondělí 21.10 budeme instalovat v OC Černý most od 18:00

Chairudo

Zabalení z větší části zajistím.
Bylo by super kdyby všichni měli svou krabici a domek označené třeba malou samolepkou se jménem, ať kdo to balí ví kam co patří.

Colonel32

Citace od: Chairudo kdy 02.10.2024, 16:30:24Zabalení z větší části zajistím.
Bylo by super kdyby všichni měli svou krabici a domek označené třeba malou samolepkou se jménem, ať kdo to balí ví kam co patří.

ještě lépe jménem A koordináty dle tabulky.

Chairudo

Doufám, že jste všichni zdrávi a sejdeme se už za pár dní v plném počtu  :D

Zde je po drobných úpravách finální plánek prostor, bude k dispozici i na místě.
https://www.flickr.com/photos/87198490@N07/54058295372/in/album-72177720319669847

Kdyby nastal jakýkoli problém jsem vám k dispozici na tel: 777145789

Kompletní pavilony 2024-5sd.jpg

peki

Pro jistotu se ujišťuji touto formou i zde:

1) odvoz poslední části staromáku z Olomouce do Prahy. Igorus hlásí že je zajištěno.
2) instalace/deinstalace a odvoz perníků
- původně jeli kluci Černý dodávkou, Nyní Chairudo píše že je nějaká změna
- kdo odveze Perníky z Olomouce do Prahy na instalaci pondělí 21.10 od 18:00

Chairudo

Kluci Černí můžou odvézt z Olomouce dodávkou, ale na instalaci v Praze už prý dodávku mít nebudou a všechno tam z domu asi neuvezou. Uvidíme na výstavě kolik toho objemově bude a kdo další by na instalaci mohl něco vzít.

sharkabrick

Ahoj, kdyby někdo sbíral Legoland kostky,tak rádi vyměníme. Německé fabric máme všechny, ty jediné neshaníme. Kostky navíc na výměnu co berem sebou viz. foto.

Chairudo

Ahojte, vypadli nám kvůli nemoci matthes CS a pifik, čím kromě jiného chybí vánoční stromeček k darkum na pódium.

Měl by někdo na zapůjčení cca metrový a větší umělý stromek?

Díky

peki

Perníci:
nainstaluji/upravím ráno v sobotu před otevřením. Nechte prosím (popsané) krabice pod stolem na perníky. Vzhledem ke komplikacím s odvozem na instalaci v pondělí (Praha) prosím o následující:
1) minimalizujeme odvoz kluci Černý, co odvezou musí druhý den dopravit na černý most.
2) je potřeba rozlišit
- kdo nepojede na instalaci do Prahy musí mít vyřešen odvoz
- kdo pojede na instalaci do Prahy poprosím aby co přiveze do Olomouce zase odvezl a přivezl do Prahy
3) Podrobněji se domluvíme v sobotu (budu celý den)
4) Mohu odvést nějaké věci (primárně řeším perník)
- co budu odvážet odvezu v sobotu večer
- nebudu na deinstalaci v neděli

jsou nějaké dotazy?

Prosba o pomoc
potřeboval by jsem půjčit (nebo koupím) LEGO díl Donatt Potřebuji celý

Hacislav

moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Drobuliatko

No boli sme pozriet. Vsetko bolo pekne! :) Najviac sa nam pacil Pravek, potom taky hrad s prepadliskom a kolmi :D, vesnickou a oveckami, velke Bradavice (to bolo MEGA), kulickodraha, tam by clovek vedel stravit aj hodinu :D a hore na poschodi mali holky take mile scenky, su aj v tom videu! :) No a velmi mile a pekne boli scenky Duplo a Fabuland! Take velke scenky z tych sad sme este nevideli. :)

sharkabrick

Děkujeme všem za skvělou společnost na výstavě v Olomouci. To díky vám - kolegům jezdíme dobrovolně takovou štreku :D a pak pro tu fajn odezvu lidí, že můžeme společně udělat radost Legem.
Těšíme se zas brzy někde na viděnou.
Šárka

Chairudo

Díky všem za další krásnou akci, za mě byla naprosto pohodová  :)
Jak budu mít info o návštěvnosti atd dám sem opět souhrn, počítám během dvou týdnů.

Hacislav

SVĚT KOSTEK OLOMOUC backstage and people - foto by Emil  Emilovič, on Flickr

celé album

návod jak stahovat fotky s flickru.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

peki

Olomouc 2025 přidána do globálního kalendáře akci.
odkaz

Pro vytvoření nového vlákna přesměruji
+ doplnit podrobnosti obrázky koment atd.

THorinex

Hoj, pořád mezi vámi patřím mezi nováčky, a chtěl bych se zeptat. Na téhle výstavě jsem si všiml, že vystavovatel Bradavic a dalších staveb používá neoriginální dinosaury a díly. Je tohle v pořádku? Odkdy se to toleruje? Já když začal v roce 2019 tak mě to bylo od více zkušenějších stavitelů dost rázně vysvětleno, že takhle určitě ne...

sharkabrick

No já taky žiju v tom že ne a ani nechci. Nevím zda je na to nějaké pravidlo, ale asi každý jak to cítí. Já se např. vyhýbám i vlastnim potiskům. Za mě modely vše origo mají rozhodně velké plus.

Chairudo

Třeba bude mít Hacislav nebo Flora nějaké foky protože já jsem si ničeho nevšiml.

U mě jdou nelego díly okamžitě do koše, ale každý to máme trochu jinak nastavené.
Taky asi záleží co za díly to je a hlavně jak moc je na modelu poznat, že to není lego.

Anatyt

Ono to je asi o dohodnutých podmienkach. Ak bolo v podmienkach, že musí byť všetko pure Lego, tak sa o tom dá baviť. Ak nie...

Mimochodom tie autíčka na tomto vlaku asi tiež nie sú Lego. >:D

https://www.flickr.com/photos/123643815@N04/54086966895/in/album-72177720321420725

Ongon

V tom Jurskem světě opravdu byly NElego, na jednu stranu to byly nikdy co lego nedělá vubec