Star Wars 2024

Založil Kubos.cz, 31.07.2023, 18:42:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mesje

Citace od: STARHAWK kdy 25.09.2024, 16:07:01Toz chlapci, ked ste takto nekriticki a kritika je pre vas len hejt, tak to je radost byt Lego managerom, lebo dokial im toto bude prechadzat, tak nadej na zlepsenie nie je.

tiez nechapem preco nieco neurobia dokonale, ked na to maju technicke moznosti a radsej ich vyuziju pri nelicencovanych blbostiach, ale - ma to zmysel pisat sem dlhociznu kritiku? jednak je to vacsine jedno a jednak tu mnohi evidentne psychicky nezvladaju kritiku milovaneho lega... aj vacsine zakaznikov je jedno, ako ma niekto potlacene nohy - proste si to nevsimli ani vo filme... vacsinu obratu stale robia decka a povrchni fanusikovia... mne sa ta barka paci, a je mi jedno, ake ma kto nohy, jedine co riesim je cena, a budem cakat trpezlivo na zlavu aspon 30%...
ak to ma mat zmysel, treba to spisat v anglictine + zorganizovat nejake SW fan kluby, nech to masovo poslu do TLG - ak im dojdu tisice kritickych hlasov, mozno mozno sa tomu budu venovat a mozno nieco zlepsia...
co sa tyka cien - ja by som ich tiez zvysoval na mieste TLG. pokial su to ludia ochotni platit, tak preco nie? pokial im nepadnu predaje, tak budu dvihat ceny... resp dovtedy kym sa im neozvu predajcovia, ze im predaj nejde bez vacsich zliav, tj maju malu marzu (vsimol som si, ze po zvyseni cien lega sa zvysili aj zlavy)... pokial ludia dokazu platit na sekundarnom trhu X-nasobky katalogovej ceny uz nevyrabanych setov, je zrejme, ze ta baza fanusikov lega je dostatocne velka a bohata... komu sa to zda vela, musi byt trpezlivejsi na zlavy a cakat dobru ponuku, resp selektovat - zial uz su prec casy, ze si bezny clovek moze kupit vsetky exkluzivy, co vyjdu...

STARHAWK

Citace od: BlazejHolen kdy 25.09.2024, 16:25:39A muzu teda otazku? Ocekavas, ze Lego vyrabi 100% presne modely na zaklade licencovanych predloh? A pokud ano tak proc? Nebo v cem je ten problem (krome ceny)?

Jinak k te "kriticnosti" LAN clenu, ja se vubec nedivim. Jednak jsou odtrzeni od reality co se cen tyce (aby ne kdyz kazdej velkej set maj gratis), a zaroven nebudou kousat do ruky, ktera je zivi :) Uz davno neresim nazory tehle "recenzentu". Kdyz uz tak Jang, obcas Tiago (i kdyz ten je taky chycenej). Ale jinak je to bida.

Ocakavam figurky na urovni premiovej znacky za premiovu cenu - COBI napr potlaca skoro vsetky diely - ako to ze oni si to dovolit mozu ?
Tiez viem, ze maju pristup k archivom - uz fanusikovia si vedia mnoho predloh vygooglit, ale oni maju priamu linku na Disney a teda zdroj -> takze maju moznost robit veci presne a detailne.

Dalej ked sa pozrem na akukolvek CMF ktora stoji 3.5 - 4eur na figurke a ma double mold nohy, ruky, potlacene nohy /ruky aj nohy naboku, nove moldy vlasov, zvierat a prislusenstva a toto vsetko len za spomenutu cenu a potom to porovnam so SW setmi kde setria uplne vsade - mrte figuriek by nutne potrebovalo doublmold nohy aby vypadali mnohonasobne lepsie (vid Scouttrooper a pod, alebo aktualne Lando v 80eur skiffe) alebo armprint (u mandalorianov je armprint priam nutnost).
Ako je mozne, ze takto setria na SW figurkach, ked vedia spravit ovela lepsie figurky - tu nie je , ze by boli technologicky limitovany. A prave SW su hlavne o figurkach.

Tuna je recenzia kde si to dovolila skritizovat trochu viac (som zvedavy ci jej poslu aj dalsie sety na hodnotenie)
https://www.youtube.com/watch?v=Evgaof6BthA

A Jang to kritizoval iba trochu - hlavne to skritizoval cenou

Mne osobne by cena nevadila, ak by za nu bolo dostatocne vela muziky a bolo by to presne. Pre zahranicny web spisujem aj moje postrehy ako by ten set mal vyzerat za tu sumu a premiovost.

Daniel

Čekám jen kdy "někteří" začnou nadávat, že figové mají hranatá tělíčka, hranaté nožičky...že ve filmu je herci takové neměli. Když je to s licencí, tak to přece musí být přesně dle filmů! A až jim dojde, že figurky nemají (také oproti filmu) ohýbací kolena a lokty...no to ty "některé" musí klepnout a odvézt je rovnou k Chocholouškovi ;D  ;D  ;D

Anatyt

Tak to je už prehnané. Ja nie som SW fan, ani sa v tom veľmi nevyznám. Ale teda faktom je, že ak už fanúšik zaplatí za ten licencovaný set toľko peňazí, tak očakáva verné prevedenie potlače. Kritizujú to aj youtuberi (okrem iných vecí). Ceny stúpajú (áno, inflácia, bla bla bla), ale kvalita nie. Stále majú problémy s lámaním dielov, stále majú problémy so zažltnutím dielov, atď. Tak sa tu netvárme, že sme spokojní.
Ale ako už bolo napísané vyššie - keď to ľudia stále kupujú (a kupujú - o tom hovoria výročné správy), tak prečo by ceny nezvýšili pri nezlepšenej kvalite? A zopakujem predrečníka - ja by som zvyšoval tiež! ;) Ale plne chápem fanúšikov, že sa im menované veci nepáčia.

BlazejHolen

Citace od: Anatyt kdy 25.09.2024, 18:14:31
Citace od: BlazejHolen kdy 25.09.2024, 16:25:39A muzu teda otazku? Ocekavas, ze Lego vyrabi 100% presne modely na zaklade licencovanych predloh?

No tak u licencovaných setov, kde si (aspoň u Lega) zákazník za tú licenciu slušne priplatí, by som POPROSIL aby boli presne podľa licencovanej preldohy!

No tak to bychom se treba v pripade Barad Dur nedoplatili 😀😀😀

STARHAWK

Citace od: Daniel kdy 26.09.2024, 09:46:08Čekám jen kdy "někteří" začnou nadávat, že figové mají hranatá tělíčka, hranaté nožičky...že ve filmu je herci takové neměli. Když je to s licencí, tak to přece musí být přesně dle filmů! A až jim dojde, že figurky nemají (také oproti filmu) ohýbací kolena a lokty...no to ty "některé" musí klepnout a odvézt je rovnou k Chocholouškovi ;D  ;D  ;D

to ako fakt ?

STARHAWK

Citace od: BlazejHolen kdy 26.09.2024, 13:38:15
Citace od: BlazejHolen kdy 25.09.2024, 16:25:39A muzu teda otazku? Ocekavas, ze Lego vyrabi 100% presne modely na zaklade licencovanych predloh?

No tak u licencovaných setov, kde si (aspoň u Lega) zákazník za tú licenciu slušne priplatí, by som POPROSIL aby boli presne podľa licencovanej preldohy!

Dalsi koment, ktory sa ale ze uplne minul pointe.

STARHAWK

Argument, ze CMF figurky maju presne to co pozadujem od tych SW a maju to len za 4e ste akosik prehliadli a ignorujete ho ...

BlazejHolen

Citace od: STARHAWK kdy 26.09.2024, 16:59:12Argument, ze CMF figurky maju presne to co pozadujem od tych SW a maju to len za 4e ste akosik prehliadli a ignorujete ho ...

A ja myslel ze jde hlavne o ty stavby a figurky jsou az sekundarni...😀

BlazejHolen

Citace od: STARHAWK kdy 26.09.2024, 16:56:27
Citace od: BlazejHolen kdy 26.09.2024, 13:38:15

Dalsi koment, ktory sa ale ze uplne minul pointe.

To by chtelo rozvest... jsem jedno 🦻

STARHAWK

Citace od: BlazejHolen kdy 26.09.2024, 22:41:14
Citace od: STARHAWK kdy 26.09.2024, 16:59:12Argument, ze CMF figurky maju presne to co pozadujem od tych SW a maju to len za 4e ste akosik prehliadli a ignorujete ho ...

A ja myslel ze jde hlavne o ty stavby a figurky jsou az sekundarni...😀

Opet vyhybava odpoved. Bojis sa priznat ze lego pri CMF za 4e dava omnoho viac ako u exkluzivnych setov za 500eur ?
O tie stavby ide tiez, ale tie si viem spravit aj sam z mnozstva lega (ako vela z nas), ale kvalitne si potlacit figurku teda neviem v domacich podmienkach zatial. Lego tiez velmi dobre vie, ze su to prave figurky, ktore predavaju sety.

tomas.

Ano, figurky a zvířata ;)
Bez figů bych lego asi nesbíral, resp. určitě ne v takovémhle množství ;D

Mr. Cube

To, co psal STARHAWK, přece není žádný bezduchý "hejt", celkem to vždycky i vyargumentoval, co mu vadí a proč. Jako jasně, napsal to trošku občas stylem, jak to prostě STARHAWK umí, ale v nedotaženosti figurek má pravdu.

U "čistého" UCS bych figurky neřešil, tam jsou 1-2 figy jako bonus. Tohle má sice nálepku UCS, ale je to přeci jen díky předloze a zvolenému provedení (interiéry) na pomezí UCS a MBS, a figurky zahrnuli, takže podle té cenovky (tím se taky dostáváme k tomu, co se nelíbí Blažejovi) by ty figurky měly odpovídat. Za mě je jich málo a jsou nedotažené, kdyby se vyprdli na nějaký bonusový meč a místo toho dotáhli samotný set (více figurek, neodfláknuté figurky, zahrnutí Sarlacc setu), tak bych o tom asi i uvažoval.

U figurek mi nejvíc vadí: Bib Fortuna - v RoTJ to fakt nemá být ten tlusťoch z BoBF, C-3PO - v setu za 500 éček není nejlepší aktuální verze figurky (?), Salacious Crumb - ty oči vypadaji fakt divně, chybí více postav, třeba Tessek (Quarren mould aktuálně mají), Ree-Yees (ve verzi z 2013 byl)...

Čistě model je krásný.

Kubos.cz

Wow nechápu co se tu děje. Starhawk má absolutně pravdu, star wars set premium cena, premium řada, opět odfláknuté. Však víme co si o nás lego star wars designéři myslí  ::)

A pokud neprožíváte detaily tak proč vůbec komentujete? Však jste dostali co jste chtěli a jste spokojení, a pokud Starhawk svým "hejtem" donutí lego udělat třeba lepší figurky tak vy jenom získáte, však to neprožíváte ne?

Už roky říkám to co zmínil Starhawk, v ostatních sériích magicky lze mít potištěné figurky, nemít samolepky ale u star wars je to technologický a ekonomický problém. A to ani netřeba zmiňovat že Číňani, jiné firmy nebo i fanoušci co vyrábí customs takové problémy nemají. Naštěstí to začíná vypadat že éra nenáviděni svých zákazníků se chýlí ke konci ( acolyte, Ubisoft), TLC by možná taky prospělo nesplnit pár kvartálních cílů.

Trošku mi to připomíná Hasbro, inovace je z nějakýho důvodu pomalá a člověk nedostane definitivní verzi figurky. Proč je na trhu a nejspíš i ve výrobě top verze C-3PO ale já dostanu jinou verzi...která je po zadu. A přitom lego nemusí řešit ani tooling ani sculpting doslova tisknout jednoduchou grafiku na ten stejný kus plastu

Co se týče tohohle setu tak problémů je více cenovka jaká je a vlastně zbytek setu si mám dokoupit zvlášť a už vidím lidi argumentovat abych prodal Lukuv meč na ebay a tím si udělal slevu super přístup  ;D